Set Kesuburan

Tips Dapat Anak Dengan Set Kesuburan Shaklee

By ROHIMAIZA ABDOL RGANI

 

Set Kesuburan Shaklee… OK di sini saya nak berkongsi tips dapat anak bersama Set Kesuburan Shaklee. Kita usaha rawat punca kepada ketidaksuburan, selebihnya kita serah kepada Allah yang memberi rezeki

Ada beberapa jenis vitamin yang boleh membantu meningkatkan kesuburan. Ia termasuk Vitamin E, Zinc dan GLA. Vitamin tambahan pula adalah Vitalea, Vitamin B Complex, Vitamin C dan Omega Guard. Tapi untuk hari ni, saya kongsikan dulu tentang Vitamin yang paling penting untuk kesuburan, iaitu Zinc, GLA dan Vitamin E.

Zinc

zinc


Zinc ni sangat penting especially untuk kesuburan lelaki. Kajian menunjukkan sperma yang bagus mempunyai kandungan Zinc yang sangat tinggi. Zinc adalah bahan utama yang diperlukan untuk menghasilkan bahagian luar sperma dan ekor sperma yang kuat. Hanya sperma yang bagus & berkualiti dapat melepasi rintangan-rintangan berasid di dalam tubuh wanita, dan hanya sperma yang kuat dapat berenang jauh hingga bertemu dengan telur.

Zinc turut mempengaruhi jumlah sperma yang dihasilkan oleh lelaki. Lagi banyak sperma yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma.

 

GLA (Gamma Linoleic Acid)

 

GLA

 

GLA ni pulak sangat penting untuk kesuburan wanita. Tahukah anda, warna lendir serviks boleh memberi petanda kesuburan wanita. Lendir serviks ni lendir yang keluar selepas kita kering darah haid. GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis dan stretchy. Lendir cemni memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio.

Lagi best, lendir cemni membolehkan sperma bertahan hingga 5 hari walaupun ovulasi belum bermula. Nanti bila telur mula dihasilkan, sperma boleh berenang ke arah telur dengan selamat tanpa banyak cabaran. Lendir yang tak subur adalah lendir yang tebal, coklat dan kering.

 

GLA turut membantu menstabilkan hormon, dan seterusnya membetulkan semula kitaran haid. Jadi kalau sesiapa yang ada masalah haid tak stabil, kejap sebulan datang, kejap 2 3 bulan, boleh lah amalkan GLA. Bila haid stabil insya-Allah mudah nak predict waktu subur

Vitamin E

Vit E

Vitamin E ni pulak untuk kegunaan kedua- dua suami dan isteri. Kenapa penting? Sebab ia merupakan anti- oxidant. Ape kebende anti- oxidant ni?

Anti oxidant ni penting untuk membunuh radikal bebas yang bermaharajalela dalam tubuh. Seperti yang saya nyatakan dalam entry di sini, di point ke- 5, radikal bebas boleh mengganggu penghasilan sperma dan telur yang berkualiti.

Radikal bebas ni boleh di dapati dari tempat kerja jika suasana kerja kita terdedah kepada bahan kimia sepanjang masa. Radikal bebas juga terdapat dalam makanan seharian kita especially makanan yang bukan kita tanam belakang rumah. Mana lah kita tahu makanan tu di sembur pesticide ke, di baja dengan baja jenis macam mana. Tu semua memberi kesan kepada kesuburan tubuh.

 

Harga utk satu Set Kesuburan ini RM 375, termasuk postage. Satu set ni terdiri dari 1 Vitamin E, 1 Zinc dan 2 GLA; utk pemakanan selama 2 bulan. Sebab GLA ni lepas sebulan tak berapa nampak kesan. Insya-Allah konsisten 2 bulan akan mula nampak kesan

*Tambahan: Jika anda ada cyst, anda mungkin nak consume 4 botol GLA. Saya kongsikan testimoni GLA dan pengecutan cyst di entry akan datang ya

Anda berminat nak dapatkan Set Kesuburan Shaklee? Boleh hubungi saya untuk pembelian dan maklumat lanjut  =)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing