Tambah Berat Anak Anda Dengan MealShake

mealshake-anak taknak makan 

Tentu menjadi kerisauan buat ibu bapa kalu anak mereka kurang selera makan kan. Kita akan terfikir, cukup ke zat yang dia dapat, cukup ke berat dia dengan umur dia?? Dan memacam lagi lah persoalan demi persoalan yang bermain di minda kita kalau anak kita tergolong dalah golongan yang kurang selema makan nih kan.

 

Kadang kala kita terfikir bagaimana anak sekecil usia setahun lebih sudah pandai memilih makanan apa yang hendak di makan. Apa yang dia suka dan apa yang dia tak suka… Sebenarnya ia bermula daripada didikan awal di rumah. Aduh memang pening kepala mama kalau anak tak nak makan atau cerewet makan kan. Ia sangat menguji kesabaran ibu. Penat memasak tidak hilang apabila si manja enggan membuka mulut merasa masakan yang disediakan.

meal shakes

Bagi kanak-kanak yang kurang makan, meal shake adalah alternatif terbaik yang boleh diberikan oleh ibu-ibu yang mementingkan tentang kesihatan anak-anak. Ini kerana apabila anak-anak kurang makan maka anak-anak berkemungkinan akan mengalami kekurangan zat dan seterusnya membantut perkembangan dan tumbesarannya.  Oleh itu meal shake amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.

Meal Shake Shaklee sememangnya menjadi pilihan ramai ibu bapa hari ini untuk kesihatan menyeluruh anak-anak mereka yang sedang membesar. Diberi nama timangan “easy-on-the go-meal” merupakan supplement multivitamin shaklee yang mudah dan pantas disediakan yang melengkapkan keperluan nutrisi untuk anak yang sedang membesar.

 

Setiap bancuhan Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin / galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Yang paling bagus pasal Meal Shake ni adalah ianya naturally nutrition, great taste, noartificial flavor, colors, sweeteners or preservaties added.

 

Selain daripada ianya sesuai untuk anak-anak yang kurang makan ianya juga sesuai untuk anak-anak yang sembelit dan anak-anak yang selalu mengalami masalah kesihatan seperti demam dan selsema. Juga sesuai utk ibu-ibu mengandung,menyusu, mereka2 yg inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh jd minuman yg lazat. 

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

 • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
 • Menambah selera makan anak
 • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
 • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
 • Mengatasi masalah sembelit kanak-
 • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
 • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
 • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
 • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
 • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
 • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein

 

Meal Shake Shaklee adalah multivitamin yang menjimatkan kerana harga meal shake shaklee hanya RM114 satu canister yang seberat 544gm.

Kanak sedari usia setahun sudah boleh mengambil meal shake shaklee (yang tidak menyusu badan) sebanyak satu sudu teh atau satu sudu kfc yang kecil. Anak-anak yang minum susu ibu tak digalakkan bancuh dengan susu ibu, kerana ada kemungkinan anak akan tolak terus minum susu ibu selepas itu sebab rasanya yang berlainan.

 

Bagi kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas sukatannya sedikit sahaja setiap hari untuk membantu mengekalkan perlindungan system imun pada tahap terbaik. 

Ingin memberikan yang terbaik untuk anak-anak anda?? Jom dapatkan MealShake Shakee Sekarang!!!

SID-1065293

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing