Sumber Kalsium dari Shaklee – Ostematrix

 
Ostematrix merupakan pil kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formula Ostematrix yang unik, diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.
 
Kalsium Shaklee, bukan sebarang Kalsium… sebab apa? Ia bukan saja kalsium, tapi terdiri dari mineral lain yang bekerjasama dengan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi yang sihat.

Kalsium membina tulang umpama batu-bata, dan mineral lain ‘melekatkan’ batu-bata ini. Barulah tulang terbina dengan sihat dan kuat kan?

Kebanyakan pil multivitamin dan mineral mengandungi kalsium, tapi tiada yang membekalkan kalsium mengikut RDA (800-1000mg sehari untuk dewasa, 1500mg untuk wanita hamil). Jadi, pil kalsium adalah penting, apa lagi buat mereka yang sukar mendapatkan bekalan kalsium dari makanan.

Keistimewaan Ostematrix

  • Kalsium dan fosforus  bekerjasama untuk menguatkan tulang dan gigi.
  • Kalsium dan magnesium bergabung untuk kesihatan kardiovaskular.
  • Mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium. Kalsium memerlukan vitamin D supaya boleh diserap oleh badan.

 

ostematrix kalsium vitamin d

Ostematrix Shaklee terdiri dari kaplet yang mengandugi 250mg kalsium setiap satu. Pengambilan 2 biji setiap hari dan 2 biji setiap malam selepas makanan adalah amat digalakkan. Berapa biji kaplet Ostematrix yang merosakkan ginjal? Amaun kalsium yang berbahaya kepada tubuh adalah jika diambil melebihi 2500mg sehari… jadi pastikan makan ikut saranan, jangan berlebih-lebih ya! Jangan makan lebih dari 10 kaplet sehari, berisiko!

Cubalah hari ni, cuma RM 59. Tak rugi mencuba. Lepas ni pasti nak lagi.

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing