Shaklee Halal ke Tidak???

Mesti ramai di luar sana tertanya-tanya kan Shaklee nih Halal ker Tidak?? Macam saya memula nak try Shaklee dlu aaa… bukan aper kan dah jadi kewajiban umat Islam sebelum menggunakan sesuatu produk wajiblah dikenalpasti halal ataupun haramnya.

 So Sudah tahukah anda ia halal atau haram? Sila rujuk Sijil Halal  Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk2 Shaklee.

 

Sijil halal Shaklee

Sijil halal Shaklee

 

Semua sedia maklum JAKIM adalah badan bertauliah yang diberi tanggungjawab mengawal selia dan meluluskan kehalalan tidak kira apa produk sekali pun yang akan diguna pakai oleh umat Islam terutamanya di MALAYSIA.

Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM kini boleh didapati di laman web rasmi Shaklee Malaysia. Tahukan anda yang ISA itu sendiri sebenarnya telah diiktiraf oleh JAKIM taw. 

Badan

Senarai Badan Islam Yang DiIktiraf JAKIM

Untuk kepastian anda seterusnya boleh layari Portal Rasmi Halal Malaysia untuk melihat status Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM.

Selain mendapat sijil HALAL Shaklee, produk Shaklee juga terbukti SELAMAT DAN SEMULAJADI.

 Saya amat memuji tindakan beberapa pengguna termasuk distributor Shaklee sendiri yang mengambil langkah dengan memastikan produk yang diambil benar-benar halal. Maklumlah di zaman sekarang ni terlalu banyak perkara yang bercampur-baur antara halal dan haram. Bukan saja dari segi pemakanan malah dari sudut lain seperti pergaulan, kebebasan, pencarian rezeki dan sebagainya. Yang pasti, ia bermula dari punca rezeki dan apa yang kita masukkan ke mulut.

Daging yang tumbuh dari sumber yang tidak halal (sama ada makan makanan yang tidak halal tanpa keadaan darurat atau punca pencarian yang tidak halal) adalah bahan bakar api neraka. Mungkin tak perlu tunggu api neraka kerana di atas dunia kita sudah merasai bahana dari benda2 yang tidak halal, misalnya doa tidak dimakbulkan, kehidupan yang resah gelisah, hati yang keras dan sebagainya.

Sekiranya masih ada yang ragu-ragu dengan kesahihan Sijil Halal Shaklee  oleh JAKIM, anda boleh hubungi mana-mana pengedar Shaklee anda atau hubungi Shaklee sendiri untuk pengesahan lanjut.

 

Tetapi anda semua wajib tahu, Sijil Halal Shaklee oleh JAKIM ini berkuatkuasa HANYA di Malaysia sahaja.

Sekiranya anda ingin membeli produk Shaklee di luar Malaysia, dapatkan kepastian tentang keHALALan ya.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing