Set Penyusuan Versi Mampu Milik B

Hi ibu-ibu di luar sana, masih tercari-cari makanan tambahan bagi membanyakkan / melebatkan susu badan? Puas dah minum susu , makan makan berprotien tetapi susu masih tak mencukupi untuk simanja. Takkan nak bagi si manja susu formula pula? Bukankah susu ibu lagi banyak manafaat berbanding susu formula?? JOM.. saya perkenalkan MILK BOOSTER, makanan tambahan yang semulajadi yang boleh membantu para ibu-ibu sekalian untuk memperbanyakkan/melebatkan susu ibu.

 Tahukah anda Kurma, Susu, Halba, longan kering adalah antara milk booster yang di gunakkan oleh para ibu-ibu yang terdahulu dari kita untuk memperbanyakkan susu ibu. Tetapi sanggupkah para ibu-ibu zaman sekarang ini meneruskan tradisi ibu-ibu zaman dahulu?

♥ sanggup menelan halba yang baunyer…fuhhhh akan menjadikan badan ibu pun berbau yang kuat…

♥ Kurma pula agak susah nak cari melaikan di bulan Ramadhan..

♥ Nak minum susu pula ala2 loya.. bukan semua ibu suka minum susu kan….

Makanan-makanan ini  lah antara makanan-makanan dah minuman yang mempunyai kadar protein yang tinggi . Hurm.. kenapa agaknya protein sangat penting untuk penghasilan susu yang berkualiti? Ini adalah kerana protien dan kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. TETAPI  para ibu-ibu harus faham juga ya, dengan pengambilan MILK BOOSTER sahaja tetapi tidak mengikut konsep penyusuan yang betul, ibu-ibu tidak akan mendapat susu yang mencukupi untuk membuat STOCK untuk memenuhkan peti ais taw..

Jom saya kongsikan cara yang saya amalkan ni, Alhamdullilah anak saya yang ke 4 nih skrng nih dah 7 bulan masih lagi susu saya melimpah ruah.. Kalu tak pump, kompem akan basah lah baju saya.

1. ESP Shaklee (Soy Protien IsolatePowder) 

Zemanta Related Posts Thumbnail

ESP ataupun susu berasaskan Soya yang dihasilkan oleh Shaklee mengandungi Isoflavones (estrogen like effects) yang mana ia dapat membantu ibu-ibu untuk meningkatkan penghasilan susu ibu. Haaa.. ini ada satu lagi kebaikan ESP, tahukah ibu-ibu,selain dari menjadi MILK BOOSTER.

BONUS  1 :Isoflavones juga dipercayai dapat membantu untuk mencantikkan para ibu. Kandungan Isoflavone yang tinggi dalam ESP yang mana ia terkandung dalanm soya dapat membantu mengurangkan garis penuaan, dan bertindak sebagai pelembap semulajadi.

BONUS 2 :Isoflavones juga dapat membantu menguatkan tulang dan gigi. Ia lah kan kadang-kadang dalam kita begitu asik nak berikan yang terbaik untuk si manja, kita sering terlupakan keperluan siri kita sendiri. Kita sering lupa yang badan kita juga memerlukan kalsium yang cukup untuk memastikan tulang kita sentiasa kuat, menguatkan gigi sekali gus dapt mengurangkan tulang rapuh dan gigi rosak.

BONUS 3 : Kajian juga menunjukkan yang Isoflavone disalurkan pada bayi  malalui susu ibu, dapat menguatkan tulang bayi dan memastikan tumbesaran gigi yang kuat.

 

2. Alfalfa Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang dipercayai sejak turun temurun sebagai makanan yang boleh menambah susu ibu. Malah di sesetengah negara pengeluar susu lembu, lembu-lembu diberi makan alfalfa! Ia adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan protein, kalsium dan klorofil.

Alfalfa ni juga sesuai untuk mereka-mereka yang begitu susah untuk makan sayur taw… Senang jerk, sebab Alfalfa Shakle dating dalam bentuk tablet, telan jer…

So ibu-ibu diluar sana, apa lagi yang di tunggu- tunggu tu?? Jom dapatkan kebaikan dari sumber semulajadi ni… Tak salah kan mencuba demi untuk si manja tersayang. JOM…JOM…JOM…

Nak tau berapa?? Jom contact saya.. sms buleh… whatsapp buleh…

Zemanta Related Posts Thumbnail

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing