Set Penyusuan Versi Mampu Milik A (Berbaloi-baloi)

Kebiasanya bila orang tanya tentang Set Penyusuan Shaklee , bersusun/berlambak-lambak senarai vitamin/supplement yang nak kena makan. Kadang-kadang sampai stress orang bila tengok banyaknya vitamin yang perlu diambil setiap hari.

Pastuh akan tertanya-tanya dalam hati, “Mahalnya!!! Orang yang banyak duit boleh lah makan supplement Shaklee n…” dah ler tuh berjenis-jenis pulak tu nak kena makan…

TETAPI, tahukah anda hanya yang sanggup mencuba sahaja yang akan peroleh kebaikanya.. OFCOZZ hasilnya akan berlipat kali ganda dan berbaloi-baloi u… Di sebabkan itu lah permintaan keatas supplement/vitamin Shaklee semakin hari semakin menjadi-jadi.. Testimoni demi testimoni dapat kita baca…Alhamdullilah hasilnya mmemang memuaskan.

Bagi anda yang inginkan…

  • Membanyakkan susu badan
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Kurang rasa lapar
  • Baby cepat kenyang kerana susu pekat
  • Kulit gebu dan menawan

Dengan budget yang sesuwai, saya mengesyorkan Set Budget di bawah

 set susu budget

 

Ok,untuk makluman semua Set yang ini bukan sahaja untuk yang punya budget minima, tapi juga untuk yang tak sanggup telah macam-macam vitamin lain. Oh, jangan salah faham bahawa supplement lain tak penting. Cuma ini yang kritikal gitu.

Set Penyusuan Shaklee Edisi Budget mengandungi ESP dan juga Alfalfa. Sekiranya anak menghidap G6PD, maka Alfalfa boleh digantikan dengan Ostematrix.

 

Fungsi setiap supplement diterangkan secara ringkas;

1. ESP Shaklee

Berfungsi untuk top-up kekurangan protein di dalam diet anda. Walaupun kita makan ikan, ayam, daging dan macam-macam lagi, kebiasaannya protein tersebut sebahagian besar terurai apabila dimasak.

Disebabkan ESP kaya dengan protein, ia bukan sahaja membanyakkan susu. ESP juga membantu mengekalkan tenaga, lambatkan rasa lapar dan mencantikkan kulit.

Paling best… ESP turut menganjalkan miss ‘B’

Rujuk entri “ESP Shaklee Supplement Terbaik Untuk Penyusuan” dan “Soya ESP Shaklee, Selamat Ke?” untuk bacaan lanjut.

2. Alfalfa Shaklee

Alfalfa dalam set ini berfungsi sebagai Milk Booster. Buat yang belum tau, Alfalfa diakui ramai lebih power daripada fenugreek dan mempunyai 1001 khasiat yang sudah saya bongkarkan dalam entri terdahulu (rujuk entri “Kelebihan & Khasiat Alfalfa Shaklee“).

Alfalfa juga merupakan supplement kewanitaan yang hebat kerana ia membantu merawat masalah keputihan disamping mengetatkan rahim. Jangan terkejut kalau si suami semakin ‘sayang‘ dengan selepas anda mengamalkan Alfalfa

3. Ostematrix

Fungsi khas Ostematrix adalah sebagai supplement kalsium. Kekurangan kalsium boleh memberikan impak secara direct terhadap penghasilan susu. Ibu yang menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari.

Kalau anda jenis yang tak lalu minum susu, pastilkan anda mengambil Ostematrix setiap hari. Tak perlu susah payah minum susu. Telan saja 4 biji dah cukup

Standard disclaimer:

Pengambilan sebarang supplement TIDAK bermaksud anda boleh mengabaikan Perkara Asas Penyusuan. Anda juga perlu mengamalkan Tips & Petua Banyakkan Susu Badan supaya penghasilan susu adalah optimum.

Berminat nak mencuba Set Penyusuan Shaklee edisi Budget? Jom lah cuba… tak rugi mencuba kan…

P.s. – Sekiranya anda memerlukan konsultasi untuk mengatasi cabaran penyusuan anda, sila isikan Contact Form di bawah atau hubungi saya di nombor yang tertera

Trackbacks

  1. […] –  Anda menghadapi masalah susu merudum? InsyaAllah Set Penyusuan Shaklee boleh membantu anda […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing