Set Berpantang Shaklee

Biasanya berpantang memang sinonim dengan jamu. Orang kata tak sah kalauberpantang tanpa jamu. Yelah… nak pulihkan badan semua supaya mengancam seperti sebelum mengandung 

Set Bersalin Shaklee

Set Bersalin Shaklee

 

Sebelum itu, apa objektif kita semasa berpantang?

  1. Baiki tubuh yang baru lepas bersalin
  2. Sembuhkan luka dalaman & luaran
  3. Nak susu banyak, banyak dan banyak!
  4. Merapatkan apa yang longgar

 

Pendek kata… Kita nak dapatkan badan yang mengancam macam sebelum hamil (kalau boleh, nak macam hari 1st kahwin kan?).

Alhamdulillah, Set Bersalin Shaklee menawarkan semua yang di atas 

 

1. ESP           

Sejurus lepas bersalin, saya terus minum ESP yang dibancuh dengan susu sebab saya nak dapatkan kembali tenaga dan untuk memastikan perut tak kosong.

Selain memastikan kita kekal bertenaga, ESP juga bantu merangsang susu yang banyak dan pekat. Oh, tapi kalau hari pertama hingga hari ketiga lepas bersalin, susu memang tak akan memancut-mancut.

Masa ni fasa pengeluaran ColostrumColostrum ni sangat precious, walaupun tak banyak, tapi baby minum cepat kenyang. Ianya pekat dan sangat kaya dengan nutrisi untuk baby yang baru lahir. Color pun warna kuning pekat.

Gambar di bawah adalah perbandingan Colostrum dengan susu ibu biasa. Sumber dari Wikipedia.

Perbezaan antara Colostrum dengan susu ibu biasa

Perbezaan antara Colostrum dengan susu ibu biasa

 

2. Zinc Complex – (120 biji)

Ada seorang kenalan yang amalkan Zinc selepas dia czer, beritahu dalam masa 2 minggu jer luka czer pulih. Kalau nak banding dengan pati ikan haruan, kawan tu cakap masih terasa-terasa pedihnya.

Zink juga buleh :

Mengurangkan keguguran rambut

Meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan dan masalah jeragat

Menyembuh daya seksual dan pertumbuhan organ

 

3. Ostematrix – (120 biji)

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.

Bila kawan dengan Ostematrix, oh nikmatnya. Ostematrix ni mengandungi magnesium yang membantu melembutkan najis. Hasilnya?

Saya tak sembelit langsung semasa pantang anak kedua! Syukur sangat, masa anak pertama, ingat lagi seksanya sembelit, lama duduk dalam bilik air.

Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…

4. Alfalfa – ( 330 biji)

Alfalfa ni kalau biasa kebanyakan ibu suka sebab dia milk booster. Tapi untuk saya,  saya ambil sebab nak elak sembelit. Yang saya belajar, Alfalfa ni melawas. Jadi takdelah kita rasa nak membuang, tapi susah sangat nak membuang (baca sebagai sembelit).

 

5. B Complex – (120 biji)

B Complex dikenali sebagai vitamin saraf. Kalau migrain ke, stress ke, kita digalakkan makan B Complex.

Untuk ibu dalam pantang, B Complex sangat kritikal untuk bantu membetulkan balik saraf-saraf dan urat- urat yang kembang lepas bersalin. Jangan miss, kang sakit urat di hari tua. Ia juga membantu ibu-ibu untuk kekal ceria so takde lah rasa stress masa pantang 

Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan

 

6. Vitalea(MULTIVITAMIN) – (120 biji)

Oleh kerana masa pantang ada benda yang saya tak boleh makan, jadi Vitalea membantu untuk melengkapkan nutrisi dalam badan. Vitalea adalah sejenis multivitamin yang kaya dengan Zat Besi.

Ia juga sangat membantu kita untuk rasa cergas lagi bertenaga.

Membekalkan 23 jenis vitamin 

Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan

Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan

Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

 

7. Vitamin C – (180 biji)

Vitamin C ni penting untuk ibu menyusu especially untuk elak kelenjar susu dari terluka semasa proses penyusuan.

Selain itu Vitamin C juga bagus untuk mencantikkan semula kulit yang kusam,  gabungkan dengan ESP dan B Complex, insya-Allah wajah akan jadi berseri tak macam orang dalam pantang 

Menolong mengurangkan simptom alahan

Anti Oksidan semulajadi

Menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

 

Oleh itu, berpantang dengan Shaklee dapat membantu anda terutama ibu-ibu yang baru bersalin, yang menjalani pembedahan serta yang mengalami masalah keguguran rambut.

Namun begitu, Ibu lepas bersalin bukan saja memerlukan khasiat vitamin semulajadi dan mineral secukupnya, malah air yang mencukupi untuk memastikan sistem tubuh berfungsi secara optimum. Set bersalin Shaklee dapat membantu ibu tenang menghadapi rutin harian, dan menyediakan vitamin dan mineral asas, mempercepatkan penyembuhan luka luaran dan dalaman badan dengan berkesan (terutamanya yang melahirkan secara caesarean) dan pastinya tidak memudaratkan bayi yang disusukan.

Dapatkan hari ini untuk bekalan sepanjang berpantang!

Set bersalin Shaklee pastinya set berpantang yang paling digemari

Berminat…Jom hubungi saya jom… SMS/WhatApps/Viber/WeChat….

Pengedar Shaklee Perak

Comments

  1. Thanks Atas Informasinya, Cow Colostrum memiliki fungsi meningkatkan daya tahan tubuh dan meningkatkan daya ingat supaya lebih bisa berkonsentrasi.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing