Sakit Sendi Hilang Dalam 5 hari Dengan Shaklee

 Sakit Sendi

Sakit Sendi juga ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi

Sakit Sendi juga ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi

Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Sakit sendi terjadi di kalangan semua lapisan umur. Kesakitan adalah suatu sensasi atau persepsi dan ianya menandakan kecelaruan fizikal, mental atau disebabkan oleh penyakit. Ianya berbeza dari segi lokasi, jangka masa, kesakitannya dan dari individu ke individu yang lain.

jointpain1

Sendi-sendi manusia terdapat di tulang belakang dan bahagian lain tubuh badan seperti bahu, siku, pergelangan tangan, punggung, lutut, buku lali dan sendi jari kaki serta tangan.

Sakit Sendi juga ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yang menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.

jointpain

 Sakit sendi seperti sakit sendi lutut, sakit sendi pinggang, sakit sendi bahu, sakit sendi jari, sakit sendi lutut dan lain-lain menyebabkan anggota tubuh di bahagian tersebut berasa tegang, lenguh, bengkak dan berasa sakit yang tak terperi.

Tanda-tanda dan Gejala-Gejala

v  Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
v  Kekakuan pada awal pagi.
v  Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
v  Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
v  Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
v  Kelemahan dan kepenatan.
v  Demam bergred rendah.
v  Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
v  Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.

Ubat penahan sakit hanya bertindak mengurangkan rasa sakit tak terperi dan tidak pun merawat sakit sendi

Ubat penahan sakit hanya bertindak mengurangkan rasa sakit tak terperi dan tidak pun merawat sakit sendi

Tambah kasihan melihat atuk, nenek ibu bapa menahan kesakitan akibat sakit sendi dan sudahnya bila terlampau sakit terpaksa menelan ubat penahan sakit . Ubat penahan sakit hanya bertindak mengurangkan rasa sakit tak terperi dan tidak pun merawat sakit sendi. Dan lagi jika digunakan dalam tempoh yang panjang ia berisiko merosakkan organ dalaman. 

Anda boleh beralih menggunakan Advanced Joint Health Shaklee yang lebih selamat, 100% semulajadi, terbukti secara klinikal, sesuai untuk vegetarian untuk memperbaiki struktur sendi dan tulang anda dalam secepat 5 hari sahaja. Amalkan Advanced Joint Health Shaklee untuk kesihatan otot sendi dan tulang yang berpanjangan.

 

Kelebihan mengamalkan Advanced joint Health Shaklee

Joint Health

1.   31% Pergerakan menjadi lebih mudah berbanding sebelum menggunakannya
2.  41% pergerakan akan menjadi lebih selesa…
3.   Bebas kondroitin sulfat (kondroitin sulfat mengganggu glukosamina)
4.   Formulanya berasaskan 100% sayuran. Sangat sesuai untuk vegetarian
5.   Mengandungi Vitamin C
6.   Mengandungi Zink, Tembaga dan mangan.
7.   Mengandungi ekstrak Boswellia

 

Hasil ujian klinikal mendapati Ekstrak Boswelia yang terkandung dalam Advanced Joint Health Shaklee berkesan dalam masa 5 hari untuk mengatasi sakit sendi dan tulang serta lebih berkesan daripada produk sakit sendi terkemuka di pasaran.

 Advanced Joint Health-Ekstrak Boswelia

Jangan biarkan kehidupan sihat dan aktif anda terganggu dengan masalah sakit sendi. Pengambilan Advance Joint Health Tablet dalam dos yang betul dapat menguatkan sendi-sendi supaya terus fleksibel, kuat dan memudahkan pergerakan.

 So kepada anak-anak di luar sana, kalau ada rezeki lebih,belikanlah sesuatu yang lebih bernilai dari emas pertama kepada ibu bapa kita. Ya, itulah nikmat kesihatan yang berpanjangan.

 

Kesihatan anda… Anda tentukan…

SID-1065293

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing