Penyakit 3 Serangkai

Penyakit 3 Serangkai… Darah Tinggi, Kencing Manis & Serangan Jantung adalah 3 penyakit yang begitu sinonim di masa ini. Penyakit ini jika tidak di rawat dengan betul akan mengakibatkan kematian. Pelbagai kajian yang telah dijalankan dan hasilnya Shaklee telah berjaya menemukan satu penemuan yang begitu hebat yang mana ia berhasil untuk mengubati penyakit 3 serangkai, jika ia diamalkan pengambilannya.

Kencing Manis

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus) merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

  • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

 

Gejala Kencing Manis

Gejala Kencing Manis

Darah Tinggi

Tekanan darah adalah tekanan yang dikenakan terhadap pembuluh arteri semasa peredaran darah yang disebabkan oleh denyutan jantung. Darah tinggi atau Hipertensi (Inggeris = Hypertension) merujuk kepada Tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi dari tahap biasa secara kronik.Pesakit yang mempunyai sekurang-kurangnya tiga bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa. Ia sering berubah-ubah mengikut keperluan badan anda. Jika tekanan darah anda tinggi, doktor anda akan memeriksa semula tekanan anda untuk beberapa kali bagi menentukan kadar bacaan tekanan darah anda yang sebenar.

 

Bacaan Darah Tinggi

Bacaan Darah Tinggi

 

 

Sakit Jantung

Serangan jantung ( Myocardial infarction, acute myocardial infarction, MI, AMI) adalah terhentinya aliran darah, meskipun hanya sesaat, yang menuju ke jantung, dan mengakibatkan sebagian sel jantung menjadi mati.

Penyakit jantung, stroke, dan penyakit periferal arterial merupakan penyakit yang mematikan. Di seluruh dunia, jumlah penderita penyakit ini terus bertambah.

 

Serangan Sakit Jantung

Serangan Sakit Jantung

Ketiga kategori penyakit ini tidak lepas dari gaya hidup yang kurang sehat yang banyak dilakukan seiring dengan berubahnya pola hidup.

 

 Pencegahan

VIVIX..adalah satu2 produk yang boleh masuk dalam DNA badan kita. Ia bertujuan untuk membantu membaiki kerosakan DNA dimana sekiranya berlakunya kerosakan DNA,penyakit-penyakit seperti  Kanser, salur darah tersumbat, sakit jantung, rambut beruban dan lain2..semua penyakit yg kita hadapi hari ini adalah disebabkan oleh kerosakan DNA.

Dengan VIVIX, 70% melanjutkan usia, membantu mengurangkan kepekatan darah untuk yang tinggi kolestrol, membantu mengurangkan diabetes, menjaga kesihatan jantung, menghalang jangkitan paru2, allergic, kita akan berasa bertenaga, rasa muda dan nampak muda.

 Mudah-mudahan dengan usaha kita dalam pengambilan supplement VIVIX ini, dapatlah kita membantu keluarga dan sahabat-sahabat kita yang menghadapi masalah ini.

 Cegah sebelum terlewat. Kita mampu mengubahnya!! Insyallah… Semoga para penghidap penyakit 3 serangkai ini tidak sampai ke tahap kena potong kaki akibat KENCING MANIS, bergantung hidup dengan ubat-ubatan atau pun stroke akibat tekanan darah tinggi..

 

 

Comments

  1. ini dia rentetan penykit yang mengerikan, terutama jantung dan diabetes,.paling banyak merenggut korban,
    mkasih infonya, sangat bermanfaat
    Farid recently posted…Obat Diabetes Melitus paling Ampuh dari Kandungan HerbalMy Profile

Trackbacks

  1. […] Kencing manis (diabetes mellitus) adalah keadaan di mana tubuh tidak dapat mengimbangi kandungan gula dalam darah sehingga glukosa atau gula yang biasanya diangkut menuju sel-sel tubuh sebagai sumber tenaga, maka ia akan tercicir dalam aliran darah, bahkan akan terbuang dalam air seni. Pengaturan gula darah oleh tubuh dilakukan dengan bantuan hormon insulin yang berasal dari pankreas. Diabetes terdiri dari dua jenis: […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing