Kesan Sampingan (HEALING CRISIS)

Kesan Sampingan, Krisis Pemulihan dan Petanda Ketidaksesuaian

 

Tubuh badan kita sedang dalam pemulihan untuk menerima supplement Shaklee

Tubuh badan kita sedang dalam pemulihan untuk menerima supplement Shaklee

Hurm… Tentu ramai di antara anda di luar sana yang sudah pun mencuba supplement dari Shaklee. Macam-macam juga lah result yang kita dengar hasil dari pengambilan supplement Shaklee ni… ada tuh sekali pengambilan saja dah Nampak perubahan… ada yang seminggu baru rasai perubahan, ada juga yang lepas sebulan baru Nampak impaknya, tak ketinggalan juga sampai ada yang demam2, muntah2, keluar ruam, pening kepala dan macam-macam lagi lah yang kita dengar.

 Ok, Mari kita tengok adakah Vitamin-Vitamin Shaklee ni ada kesan sampingan?

 Jawapannya adalah TIDAK!!!

Untuk makluman semua supliment-supliment Shaklee adalah produk dari bahan2 semulajadi yang tidak mengandungi sebarang dadah atau bahan perangsang, jadi ia tidak meninggalkan kesan sampingan.

Untuk makluman semua supplement-suppliment Shaklee ini adalah diperbuat dari bahan-bahan semulajadi yang mana ia tidak mengandungi sebarang dadah ataupun bahan perangsang, maka dengan itu supplement Shaklee ini TIDAK akan member kesan sampingan.

Masalah Kelesuan, Pening/Sakit Kepala, Muntah-muntah, Demam, Ruam dah sebagainya  mungkin akan dialami bagi sesetengah pengguna yang mana ia di kenali sebagai  KRISIS PEMULIHAN atau pun lebih glamor dengan nama HEALING CRISES . Ini bukan lah kesan sampingan taw… Ini adalah kerana tubuh badan kita sedang dalam pemulihan untuk menerima supplement Shaklee ini.

 Sebab-sebab terjadinya KRISIS PEMULIHAN

1. Petanda yang baik yang mana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang di ambil.

2. Petanda sel badan dan organ dalaman sedang dirawat.

3. Ia adalah proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.

4. Badan sedang menjalani proses pembiasaan dengan vitamin tersebut.

Ok selain dari itu masalah KRISIS PEMULIHAN ini terjadi adalah kerana anda tidak pernah mengambil apa-apa pun vitamin/supplement sebelum ini yang mana badan anda sering terdedah kepada pencemaran alam sekitar, kekurangan rehat, penat/tidak berdaya/lemah, tekanan dah telah dijangkiti penyakit-penyakit yang tertentu.

Anda tidak perlu risau sekiranya anda terpaksa menghadapi KRISIS PEMULIHAN ini. Kesan ini adalah kesan untuk jangka masa pendek/sementara sahaja & ia adalah satu petanda yang baik. Jadim cara untuk anda mengatasi masalah ini adalah dengan meminum air dengan mencukupi. (2-3 liter sehari)dan yang paling penting, berdoa agar anda mengambil vitamin ini untuk kebaikan anda sendiri.

Golongan yang tidak sesuai mengambil Vitamin/ Suppliment

Berikut di senaraikan golongan yang tidak sesuai mengambil sesetengan vitamin Shaklee.

  1. Penghidap Diabetis / Kencing Manis adalah tidak sesuai mengambil ESP kerana ia mengandungi Soy Protein.
  2. Penghidap SLE (Lupus) dan mereka yang mengalami masalh buah pinggang, vitamin Alfalfa adalah tidak sesuai untuk anda.

Sekiranya anda mengalami keadaan di mana rashes, atau sembab, atau gatal2 selepas mengambil alfalfa, saya sarankan anda terus berjumpa doktor dan minta dibuat ujian darah untuk memeriksa adakah anda penghidap penyakit SLE (Systemic Lupus Erythematosus).

Vitamin Shaklee mengandungi banyak nutrisi yang baik-baik. Rugi bagi mereka-mereka yang berhenti selepas menghadapi HEALING CRISES. So bagi anda-anda di luar sana yang ada menghadapi masalah-masalah yang saya ceritakan di atas, saya sarankan teruskan consume supplement ini.

Sekiranya anda mengalami sebarang masalah semasa mengambil supplement ini, sila-sila berhubung dengan saya yer..

Opsss tapi khas/khusus untuk mereka-mereka yang membeli dengan saya sahaja ya…

Zemanta Related Posts Thumbnail

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing