Hari #9 : Impian yang sedang diusahakan|Cabaran 30 Hari Entry

Impian adalah keinginan dan kemahuan dari dalam diri manusia yang menjadi penggerak untuk maju. Impian merupakan hasrat yang akan menggerakkan manusia untuk mewujudkannya.Impian adalah sumber harapan yang akan membangkitkan , motivasi dan menggerakan seseorang menjadi besar dan sukses. Impian adalah suatu keinginan yang ingin dicapai dari setiap orang untuk mendapatan satu kepuasan dalam diri.

Ha…itu lah mukadimah mengenaik cabaran hari ke 9. IMPIAN..

impian

Setiap oranag mesti ada Impiankan, Saya pun tidak terkecuali maa.. hehe.. Impian saya ada banyakkk taw.. dari kecik sampai lah ke sekarang nih.. ada antara impian saya yang dah termakbul (alhamdullilah) dan ada yanag masih dikejar.

Untuk Cabaran kali ini saya nak sharekan Impian yang saya sedang usahakan buat masa ni, iaitu…NAIK RANK MASTER COORDINATOR!!! SHAKLEE  in September 2014.

Bagi yang dah join Shaklee,mesti turut menyimpan impian yang sama macam saya nih kan, Insyaallah,jika kita tekun,rajin,dengar cakap leader2…Insyaallah tiada apa yang mustahil.(yang belum tuh, jom PM sya…sya citerkan k)

Kita perlu berusaha dengan tekun… Macam saya yang bekerja sepenuh masa, Cabarannya mmg mencabar…saya kena pandai mencari masa yang sesuai untuk berbusiness. Tiada alasan tak cukup masa..anak-anak….rumah tangga.. semua itu saya kena handle dengan pandai. Syukur alhamdullilah suami saya banyak membantu saya. Kalau siang bekerja, balik rumah nguruskan rumah tangga.. bila pula masanya saya nak berSHAKLEE?? nak tau bila?? di malam hari.. apa bila anak-anak & suami dah lena, saya akan berjaga untuk mentelaah dan melayan pelanggan-pelanggan saya.

impian shaklee

Secara AMnya, business Shaklee nih mudah jer, apa yang perlu adalah pengetahuan kita yang luas mengenai produk-produk ataupun supplimen Shaklee. Jika kita mempunyai pengetahuan dalam bidang ini, segalanya akan menjadi mudah. Kaji mengenai vitamin-vitamin,kehebatannya,gabungan yang sesuai, pantang larang.. baru lah kita boleh dengan YAKIN menyarankan vitamin yang bersesuaian apabila ada yang bertanyakan mengenai apa sahaja penyakit & apa supplimen yang sesuai.

Insyallah, saya sedang berusaha untuk menjadi tempat rujukan mengenai vitamin-vitamin Shaklee.  Mohon kawan-kawan mendoakan kejayan saya k…

Haa..itu lah Impian saya,jom kawan-kawan..kongsi impian kawan-kawan ngan saya…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing