Collagen

Collagen

Kolagen adalah berasal dari perkataan Latin, ‘Colla’ = gam dan ‘Gen’ = ejen. Secara literalnya kolagen bermaksud ‘ejen pelekat’, yang melekatkan sel-sel dalam tubuh kita antara satu sama lain.Kolagen adalah sejenis protein yang merangkumi 30% jumlah protein keseluruhan badan kita. Kulit kita terdiri dari 70% kolagen, urat dan ligamen mengandungi 85%, malah tulang2 kita pun terdiri dari kolagen.

Shaklee Collagen Powder pula  merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, ia merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Molekulnya sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan ia dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Mengandungi tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Kolagen bukan sahaja menjaga keanjalan kulit malah mengukuhkan organ dalaman kita termasuk tulang dan sendi agar sentiasa kukuh dan sihat.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Kolagen secara amnya adalah alat penyokong tubuh kita, terutama kulit. Oleh itu tak hairan bila meningkat usia, kulit mula menjadi berkedut. Dan malangnya ada yang mengalami kedutan sebelum masanya, kerana bahan2 penjaga kolagen yakni antioksidan syang dihasilkan oleh tubuh dan makanan tidak mencukupi untuk menampung kolagen akibat melawan serangan radikal bebas

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing