Cara Atasi HB Rendah Ketika Hamil – Anemia

Kebanyakan ibu-ibu yg hamil , kekurangan zat besi dan sukar memenuhi keperluan tambahan pada badan semasa hamil. Lagi teruk kalau dah kena morning sickness & selalu muntah2. Paling teruk sampai ada yang sampai kena masuk wad.

Anemia dikalangan ibu hamil adalah wajar berlaku, ini kerana proses pembentukkan bayi dalam kandungan memerlukan sel darah merah yang banyak. Tetapi perkara ini harus ditangani segera kerana boleh memudaratkan ibu dan bayi.

Itu lah yg terjadi pada salah seorang sahabat Shaklee saya, Puan Aya Chalo. Setiap kali hamil mesti dia akan kene anemia. Tapi alhamdullilah masa hamil anak ke empat dia telah jumpa jalan penyelesaian kepada masalah Anemia atau HB low semasa hamil. Jejoms kita ikuti pengalaman Puan Aya Chalo dalam menangani masalah anemia ketika hamil dengan pengambilan vitamin yang betul.

 

Ok,Sudah habis menonton video diatas, sungguh teruja Puan Aya Chalo dengan kehamilan kali ini kerana Bebas daripada masalah Anemia dengan Set Anemia Shaklee. saya yakin Ibu hamil hanya mahu yang terbaik untuk bayi yang di kandungkan.

Jejom kita intai-intai apa vitamin yang Puan Aya Chalo nih amalkan.

1. Vitalea. Vitalea ni multivitamin yang kaya dengan iron.Vitalea membantu untuk menaikkan bacaan HB tanpa perlu susah-susah nak makan kerang, nak  makan bayam, nak makan jambu batu setiap hari.
2. Vitamin C dan B Complex . Penyerapan zat besi lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C. Jadi gabungan Vitalea, Vitamin C Sustained Release, Bcomplex adalah set terbaik untuk diambil oleh ibu hamil. Saya sendiri juga memastikan pengambilan yang konsisten vitamin-vitamin ini sepanjang hamil anak keempat tempoh hari. Setiap kali checkup HB 11 ke atas.. Alhamdulillah.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk keterangan lanjut atau pun untuk mendaftar sekarang!

Shaklee Bantu Masalah Anemia Ibu hamil

Vitalea iron formula – Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel. Tidak digalakkan kepada ibu pembawa thallesimia treat.

Sustained Release Vita C – Membantu penyerapan vitamin B12 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan.

B-Complex – Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. Shaklee B-complex adalah lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 dan folat

selangkah lagi untuk membantu menyelesaikan masalah Anemia ibu hamil. Tekan “Order Now” untuk pembelian product sehingga ke pintu rumah. Jangan berlengah lagi keran Anemia mengancam bayi dalam kandungan.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk keterangan lanjut atau pun untuk mendaftar sekarang!

 

Masalah HB Rendah Ketika Hamil

Risiko kesan Hemoglobin rendah

Setiap ibu yang mengandung akan melakukan ujian hemoglobin secara berkala supaya dapat mengelakkan kesan-kesan negatif terhadap ibu dan kandungan.

Antara kesannya terhadap ibu mengandung :

  1. Mengalami kegagalan jantung
  2. Ibu mudah pitam/pengsan
  3. Mengalami keguguran
  4. Pendarahan semasa mengandung dan bersalin
  5. Risiko penyakit berjangkit yang lain
  6. Kesan terhadap bayi dalam kandungan pula adalah :
  7. Pertumbuhan kandungan / janin terbantut atau Intrauterine growth restriction (IUGR)
  8. Lahir sebagai pramatang atau tidak cukup bulan
  9. Bayi sangat kecil iaitu berat bayi kurang daripada 2.5kg
  10. Anak lemas semasa lahir atau Asphyxia
  11. Mati ketika dilahirkan atau stillbirth

 

CARA ATASI MASALAH HB RENDAH KETIKA MENGANDUNG

  1. Amalkan Makanan yang berZat Tinggi – Boleh amalkan makanan yang boleh tambah darah. Contohnya bayam, kekerang (tapi jangan banyak, sebab benda bercengkerang ni selalu banyak toksik), hati dan juga soya.

 

  1. Amalkan pengambilan suplemen mengandungi zat besi
    Contohnya Vitalea. Sebab apa perlu ambil suplemen? Sebab jika bergantung kepada pemakanan sahaja mungkin tidak mencukupi. Maksudnya makanan dalam kuantiti yang besar diperlukan untuk mencukupkan keperluan nutrisi harian.

 

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik

  1. Amalkan Vitalea. Vitalea adalah multivitamin dan mineral mengandungi 30 nutrisi harian yang lengkap. Ia diekstrak daripada sayuran dan buah, mengandungi 12 vitamin dan mineral penting termasuk zat besi. Zat besi berfungsi membentuk hemoglobin, membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan dan diperlukan oleh pesakit anemia.

Vitalea seeloknya diambil bersama-sama dengan B Complex untuk memenuhi keperluan ibu mengandung. Pengambilan kedua-duanya mencukupkan keperluan asid folik oleh ibu hamil. jadi anda tak perlukan Obimin dan Iberet lagi.

 

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk keterangan lanjut atau pun untuk mendaftar sekarang!