Bila Senggugut Menyerang

Sesetengah wanita yang kedatangan haid akan berasa sakit pada bahagian perut dan peranakan. Ini lah yang dinamakan senggugut atau dalam bahasa omputeh ‘period pain‘.

Sakitnya memang susah nak dibayangkan bagi yang tak pernah mengalaminya. Tapi untuk mengambarkan tahap kesakitannya ia seumpama ‘cramp’ atau kekejangan macam kita cramp waktu main futsal dsb.nya. Malah bukan setakat kejang, pada masa yang sama ada juga yang akan rasa macam senak perut gitu.

Kesakitan yang dirasakan memang akan buat seseorang tu rasa cukup tak selesa malah kekadang sakitnya teramat-amat sampaikan nak buat kerja lain pun dah tak boleh dah.. huhu..

Pengalaman Senggugut Yang Teruk

Puan Maria Awie dari Nilai, sebelum ini tak pernah kena senggugut, akan tetapi Allah memberi beliau peluang untuk merasa sendiri bagauimana sakitnya bila Senggugut nih datang menyerang.

Pinggang bagai nak patah dua beliau…Macam sakit contraction nak bersalin…Nak baring terlentang sakit.. nak baring ke kiri kanan sakit… arggg serba tak kena di buatnya…

Macam mana beliau kurangkan kesakitan senggugut beliau dalam masa kurang dari sejam? Jom ikuti perkongsian daripada beliau dalam video ni.

Alhamdullilah tak sampai setengah jam semua rasa saki-sakit yang beliau alami beransur-ansur kurang.

 

Puan Maria Alwi mengambil Set Senggugut Ostematrix dan B Complex jer, kesakitan yang amat-sangat akibat senggugut boleh hilang.

Begitu mudah dan simple.