Fakta Mengenai VitaLea

vita2

 

fakta vitalea

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Fungsi CVita-Lea® for Children Chewable

vitaleafor child

  • Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  • Melindungi kesihatan jantung , otot dan fungsi saraf
  • Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat
  • Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  • Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  • Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  • Mencegah penyakit beguk (tirod)
  • Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)
  • Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan
  • Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  • Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  • Membantu penyerapan zat dari makanan

Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.

Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.

Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.

Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Oleh itu jangan lah berkira dengan anak-anak, kerana anak-anak adalah amanah Allah untuk kita sebagai ibu bapa.

Berminat nak tau or order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

 

Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Panduan Tambahan Buat Ibu-ibu Mengandung

Kebaikan vitamin untuk ibu hamil

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin

1) B-Complex – 1 biji sehari

 

B-Complex ini lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.

2) Vita-Lea dengan Iron – 1 biji sehari

 Vita-Lea nie adalah multivitamin. Jadi, bila dah ambil VitaLea, tak perlu lagi ambil Obimin.

3) Vitamin C – 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.

4) OsteMatrix – 4 biji sehari, ia akan membekalkan 1000mg calcium yang diperlukan sehari. Setiap sebiji  tablet mengandungi 250mg Calcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon dah mencukupi.

Saya quote from babycenter, ya:
When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)

5) ESP (Protein) – Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari sahaja. Air tu boleh air kosong, mahupun juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.

6) OmegaGuard – 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.

Saya quote kepentingan Omega :
The benefits for baby are:

  • A better brain with higher intelligence
  • Good nervous system development
  • Better eyesight from retina formation
  • Fewer behavioral problems after birth
  • Better sleep patterns for a new born

Health benefits for mom include:

  • Less chance of developing pre-eclampsia
  • Protection against brain loss during pregnancy
  • Less chance of pre-term labor and cesarean
  • Much lower risk of postpartum depression
  • Greatly reduced incidence of breast cancer

DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she’s getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)

Untuk penyerapan vitamin yang lebih baik, better ambil vitamin di waktu malam. Namun kalau nak ambil semua serentak mesti sukar, kan?

Jadi, ini suggestion (Jadual Pemakanan) :

Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan, bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp, badan rasa ringan gitu.

Ini sekadar cadangan, boleh juga tukar2 ikut keserasian dan keselesaan. Namun, yang OsteMatrix tue, sangat digalakkan ambil di waktu malam.

                                                                                                                                             

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Punca & Vitamin Shaklee untuk Penyakit Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, jantung, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.

Punca tekanan darah rendah tidak sentiasa jelas. Ia boleh dikaitkan dengan yang berikut:

  1. Kehamilan
  2. Masalah hormon seperti tiroid yang begitu aktif (hypothyroidism), tiroid yang terlalu aktif (hipertiroidisme), kencing manis, atau gula darah yang rendah (hipoglisemia)
  3. Ubat over-the-counter
  4. Terlebih dos dari ubat tekanan darah tinggi
  5. Kegagalan jantung
  6. Jantung aritmia (irama jantung yang tidak normal)
  7. Pelebaran atau pengembangan, saluran darah
  8. Keletihan haba atau strok haba
  9. Penyakit hati

Penyebab Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah ditentukan oleh dua pekara, iaitu jumlah darah yang dipompakan oleh jantung dan tahanan (resistensi) pembuluh darah yang kecil-kecil pada tubuh.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh tekanan darah rendah terjadi iaitu kekurangan volum darah – cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal, dehidrasi – dehidrasi yang mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit, masalah jantung – deyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah

 

Vitamin yang dicadangkan untuk penghidap penyakit Tekanan Darah Rendah :

Produk

Kuantiti (tablet/sudu)

Kali Sehari

Catatan

Vitalea

2

2

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

B Complex

2

2

Mengurangkan stress,penghasilan tenaga

E.Soy Protein

2

3

Meningkatkan tenaga

Meal Shakes

2

3

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

Performance Drink

1

3

Mengelakkan dr hidrasi

Ostematrix

4

2

Kalsium penting untuk mengawal selia tekanan darah

 vitamin darah tinggi

Tips Pengidap Tekanan Darah Rendah

Ramai dikalangan orang yang mengalami tekanan darah rendah boleh menjalani kehidupan yang normal dan sihat.Jika anda mengalami tekanan darah rendah perlu melakukan perkara-perkara berikut:

  • Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
  • Jangan berdiri terlalu lama
  • Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
  • Diet rendah karbohidrat
  • Banyakkan minum air putih
  • Hindarkan diri dari pengambilan alcohol
  • Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam
  • Melakukan aktiviti senaman secara teratur.

 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
  Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Fakta Nutrisi Di Dalam Vita-Lea (IRON) Shaklee

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik

 

 


Vitamin A

Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vitamin D
Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

Vitamin E
 Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem reproduktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

Vitamin C
Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahan penyakit, mempercepatkan luka sembuh, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

Asid Folik
Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit.

Vitamin B1
Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vitamin B2
Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

Vitamin B3
Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

Vitamin B5
Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

Vitamin B6
 Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia.

Vitamin B12
Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

Biotin
Bantu B Complex berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

Kalsium
 Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis/penyakit tulang lembut.

Fosforus
Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligamen/otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

Iodin
 Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

Zat Besi
Membentuk hemoglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

Magnesium
Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

Copper
Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan.

Zink
 Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut hubungi saya:
Hubungi Rohie di sini:

SID-1065293
 
 ~Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya, dan jaminan saya untuk anda:1) FREE 1)Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group customer saya

 

Vita-Lea

Vita-Lea

Multi yang Hebat
Vita-Lea merupakan suplemen yang seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dari Sains terbaik Shaklee yang mampu dimiliki semua.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Vita-Lea mampu:

•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Vita-Lea tidak mengandungi tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.