Kenapa Mesti Makan Minyak Ikan?

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Omega-Guard-Shaklee1

Melindungi Jantung Anda*

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

 

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

SID Seri Manjung, Lumut & Sitiawan

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Manfaat Minyak Ikan Untuk Kesihatan

fsl-eskimo-1-DW-Politik-Rom

Inuits adalah satu kaum Eskimo di Greenland, mempunyai 42 perkataan untuk salji tetapi tidak mempunyai satu patah perkataan pun untuk penyakit jantung. Mengikut Dr. Caroline Shreeve, kaum Inuit jarang mendapat mana-mana jenis penyakit jantung. Sebabnya, makanan utama mereka adalah lemak dan daging singa laut dan ikan air sejuk.
Minyak ikan laut dalam mengandung asid lemak Omega-3 yang terdiri dari EPA dan DHA, iaitu asid lemak yang sangat diperlukan tubuh kita. Ianya boleh didapati dengan banyaknya di dalam ikan air sejuk berlemak tinggi seperti mackerel, ikan kod, salmon, kerapu, jerung, sardin dan ikan todak. Apa manfaat kesihatan yang boleh kita perolehi dari minyak ikan? Jejom kita baca seterusnya:

Tanpa asid lemak dalam makanan harian kita, kita mengambil satu langkah ke arah kematian. Asid lemak yang sangat diperlukan tubuh kita terbahagi kepada dua: Omega-6 EFAs and Omega-3 EFAS. Omega-6 boleh diperolehi dari minyak sayuran dan Omega-3 dari minyak ikan dan beberapa minyak lain.

Para saintis dan doktor berpendapat bahawa peningkatan kes sakit jantung, hipertensi, darah tinggi, obesiti, kencing manis, penuaan dan kanser jenis tertentu adalah disebabkan pengambilan Omega-3 dan Omega-6 yang tidak seimbang.

EPA dan DHA, juga dapat membantu dalam pencegahan aterosklerosis, serangan jantung, kemurungan dan beberapa jenis kanser. Permakanan tambahan minyak ikan juga telah terbukti berguna untuk merawat artritis reumatoid, kencing manis, penyakit Raynaud dan kolitis ulseratif.

Banyak lagi penyakit dan keadaan yang dapat diatasi dengan pengambilan minyak ikan.  Apa pun jika diambil secara berlebihan mungkin akan membawa kemudharatan tetapi sekiranya tidak diambil langsung, seperti asid lemak, juga boleh membawa kemudharatan. Bertanyalah kepada pakar permakanan, berapa banyak ikan yang perlu anda makan sesuai dengan umur dan keadaan kesihatan anda.

Bagi mereka yang tidak suka memakan ikan, dapatkan permakanan tambahan minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega-3 .

Omega-Guard-Shaklee

Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurnapenyulingan 3 peringkatsecara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Jom kita dapatkan Omega Guard Shaklee ini untuk kegunaan sekeluarga!

 

 

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SID-1065293

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

SID Seri Manjung, Lumut, Sitiawan

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Kebaikan Omega Guard Shaklee

Omegaguardposter3

 

  1. Asma

Kanak-kanak yang suka makan ikan dan ambil supplement minyak ikan jarang dapat asma

  1. Penyakit Jantung

- Kurangkan risikosakit jantung dan strok

- Kurangkan pembekuan darah dan inflamasi

- Turunkan tekanan darah

- Turunkan lemak dalam darah dan tingkatkan kolestrol baik

  1. Fungsi Otak dan Mata

- Kesihatan tisu dan retina mata

- Wanita hamil dan ibu menyusu yang ambil supplement omega guard akan beri

  peningkatan tahap kecerdikan dan keriangan bayi

  1. Penglihatan

- Kanak-kanak yang minum susu ibu yang tinggi kandungan omega mempunyai

  penglihatan yang lebih baik

  1. Kencing Manis

- Omega Guard bantu menyeimbangkan paras gula dalam darah

  1. Osteoporosis

- Omega bantu kurangkan risiko osteoporosis

- Omega juga bantu wanita selepas fasa menopous lebih tenang

  1. Kanser

- Hasil kajian mendapati omega membantu cegah kanser seperti kanser payudara,

  kanser usus, kanser prostat dan lain-lain

  1. Nyanyuk

- Golongan dewasa yang ambil omega dapat mengurangkan risiko nyanyuk di usia

  senja kelak

  1. Kulit dan Rambut

- Omega guard dapat memberikan kelembapan pada kulit.

- Elakkan kulitdari kekerinagan dan berkuping-kuping

    10. Radang dan Alergi

- Omega Guard dapat kurangkan simptom arthritis rematoid, psoriasis dan penyakit

  autoimun

     11. Hamil

- Wanita yang ambil omega setiap hari semasa hamil kurang berisiko melahirkan

  bayi pra-matang

- Omega guard bantu menurunkan tekanan darah tinggi semasa hamil

- Sangat berguna untuk elakkan kemurungan selepas bersalin

    12.Kesuburan / zuriat

- Omega guard beri imbangan dan baiki paras hormon serta meningkatkan aliran

  darah ke dalam rahim

- Semakin banyak omega 3 yang diambil oleh wanita, semakin tinggi dan cerah peluang

  untuk mengandung

     13. Depresi / Kemurungan

- Omega Guard bantu orang-orang yang mengalami masalah kemurungan

Bukan semua ikan yang sesuai dinikmati kini, terutamatanya kanak-kanak. Elakkan mengambil ikan yang tinggi kandungan merkuri speerti ikan yu, pari, tuna, todak, tenggiri, kerapu, makerel (kembung besar) dan ikan yang tidak bersisik mempunyai tahap merkuri yang lebih tinggi.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

SID-1065293

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Merawat Alzheimer dengan Omega

 

alzheimer
Penelitian yang dilakukan telah menunjukkan bahawa asid lemak yang berkesan dalam merawat penyakit Alzheimer.

alzheimer1

Minyak ikan adalah salah satu sumber terbaik asid lemak, termasuk EPA dan DHA, ia membantu dalam rawatan penyakit Alzheimer. Lebih banyak penyelidikan yang dilakukan mengesahkan kegunaan minyak ikan sebagai ubat untuk penyakit ini. Persatuan Alzheimer mengesyorkan ikan yang mengandungi kandungan tinggi asid lemak omega-3 kepada pesakit kerana ia bertindak sebagai pertahanan terhadap penyakit Alzheimer dan demensia.

Elak Alzheimer Dengan Omega 3

Omega 3 bukan sahaja penting untuk perkembangan memori bayi dan kanak-kanak, tetapi omega 3 juga dapat mengurangkan risiko alzheimer atau nyanyuk yang semakin tinggi peratusannya dikalangan warga tua.

Berdasarkan hasil kajian, seorang dewasa yang mengambil hidangan asid lemak omega 3 secukupnya iaitu 2-4gm setiap hari, tubuhnya mempunyai cukup kandungan DHA yang membantu menurunkan kebarangkalian untuk mendapat penyakit Alzheimer atau nyanyuk sebanyak LEBIH SEMBILAN TAHUN berbanding orang yang tidak mengambil cukup omega 3.

Setiap kapsul Shaklee Omega Guard mengandungi 1000mg Omega 3 yang mana pengambilan sebanyak 3 kapsul Shaklee Omega Guard setiap hari dapat menampung keperluan harian omega 3 bagi orang dewasa. Selain itu, mungkin ramai yang berfikir asid folik penting untuk bayi, kanak-kanak, ibu menyusu dan ibu mengandung. Sebaliknya orang dewasa pun amat memerlukan asid folik untuk melambatkan Alzheimer.

Asid folik menurunkan homosistein dan meningkatkan fungsi kognitif manusia. Oleh itu, ambillah  Shaklee Omega Guard dan juga B Complex (lengkap dengan asid folik) untuk menyokong kekuatan memori anda dan juga melambatkan Alzheimer.
nyanyuk

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

SID-1065293

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Beza Omega Shaklee dengan Omega yang lain

Bila sebut jer pasai Omega, mesti ramai yang biasa dengarkan.. Tapi anda tau taka pa sebenarnya kehebatan Omega nih erk??

Apa yang saya nak citerkan kat sini adalah mengenail supplement supplement Omega (juga dikenalli sebagai minyak ikan). Ada memacam jenis Omega di pasaran n tau, jadi apa bezanya OmegaGuard Shaklee nih?

Apa yang menyebabkan OmegaGuard Shaklee ‘bagus’ sangat sampai saya berani katakan ianya adalah minyak ikan terbaik di pasaran?

 Omega-Guard-Shaklee1

Omega3

Seperti yang kita semua ketahui omega 3 ni sangat penting dalam diet seharian kita..di dalam iklan pun banyak kita selalu dengar tentang DHA dalam susu formula, minyak ikan terutama untuk bayi dan kanak-kanak supaya dapat membantu sistem imunisasi dan fungsi otak. Sebab tu doktor selalu galakkan ibu hamil mengambil Omega3. Tapi tahukah kita apa sebenarnya Omega 3 ni?

Apakah itu Omega-3?

Omega-3 adalah nama yang diberikan kepada rantaian asid lemak politak-tepu yang panjang (yang mempuyai banyak ikatan). Asid lemak mempunyai minyak-minyak penting yg diperlukan untuk menjamin kesihatan kerana tubuh kita tidak dapat menghasilkannya sendiri. Malah, ia juga boleh mengakibatkan kegagalan untuk berkembang, melainkan asid lemak ini hadir di dalam makanan yang diambil.

 

5 sebab kenapa anda perlu memilih Omega Shaklee!

Omega-Guard-Shaklee

  1. Proses Penyulingan Molekul Berperingkat

Minyak ikan Shaklee melalui proses penyulingan berperingkat untuk memastikan ianya selamat daripada logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, PCBs (polychlorinated biphenylsdan lain-lain.

Tahukah anda bahawa kebanyakan minyak ikan di pasaran mengandungi PCBs yang berbahaya dan boleh menyebabkan kanser? Anda boleh merujuk website Fish Oil Safety untuk info lanjut.

Selain daripada memastikan ianya 100% selamat, proses ini juga:

  • Memekatkan (concentate) & menulenkan (purity) lemak Omega-3
  • Mengurangkan oxidation dan pembentukan lemak trans (trans fat)
  • Mengurangkan bau & rasa hanyir
  1. Minyak Ikan Kecil di Lautan Dalam

Minyak ikan Shaklee diambil daripada ikan-ikan kecil di lautan dalam yang sejuk kerana ikan-ikan di kawasan tersebut tidak terdedah kepada pencemaran & toksik seperti merkuri.

Kajian juga menunjukkan bahawa ikan di lautan sejuk mempunyai kandungan Omega-3 yang lebih tinggi

  1. Kandungan Omega-3 Yang Lengkap

OmegaGuard Shaklee lengkap dengan kesemua 7 jenis asid lemak Omega-3 yang diperlukan oleh badan termasuklah DHA & EPA.

Kajian membuktikan bahawa DHA & EPA membantu:

  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Mengawal kandungan kolestrol di dalam badan
  • Memastikan tekanan darah normal
  • Memelihara mata, otak & sendi

Untuk wanita yang mengandung & ibu yang menyusu, DHA & EPA sangat penting untuk pembentukan otak bayi serta pembinaan imun sistem mereka.

Disebabkan badan tidak boleh menghasilkan asid lemak Omega-3 dengan sendirinya, maka adalah sangat penting untuk kita mengamalkan supplement Omega.

  1. Kandungan DHA & EPA Yang Lebih Tinggi

Mengikut kajian yang telah dibuat, OmegaGuard Shaklee mempunyai kandungan DHA & EPA yang lebih tinggi berbanding jenama lain.

Anda boleh merujuk carta di bawah untuk melihat sendiri perbezaan kandungan antara Omega Shaklee & jenama lain

omegachart

  1. 100% Semulajadi

Minyak ikan Shaklee adalah 100% semulajadi; tiada perasa & pewarna tiruan serta tiada bahan pengawet.

Oh, jangan risau. OmegaGuard Shaklee adalah halal

Lagi satu kelebihan minyak ikan adalah ianya sesuai untuk semua lapisan umur; dari bayi sehinggalah warga emas

Siapa Perlukan Supplement OmegaGuard Shaklee?

  1. Ibu Mengandung
  2. Ibu Menyusu
  3. Kanak-Kanak
  4. Orang Yang Nak Kurus
  5. Mereka Yang Nak Sihat
  • Membantu perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan
  • Mengurangkan kelahiran bayi pra-matang (premature)
  • Membantu mengurangkan alahan bayi selepas bayi dilahirkan
  • Membantu mengawal stress semasa berpantang
  • Membantu perkembangan otak anak
  • Meningkatkan pembentukan imun sistem anak
  • Membantu si ibu kurus sambil pengeluaran  susu tetap melimpah ruah
  • Membantu perkembangan otak
  • Meningkatkan imun sistem badan
  • Mencegah penyakit jenis alahan seperti asma, eczema, selsema, dan lain-lain
  • Membantu ‘mencuci’ lemak-lemak di dalam badan
  • Meningkatkan metabolisma badan seterusnya meningkatkan kadar pembakaran lemak
  • Merangsang penghasilan hormon Leptine yang mengekang selera makan & menggalakkan pembakaran lemak
  • Meningkatkan kepekaan & daya ingatan
  • Memelihara dari penyakit berkaitan jantung, obesiti, kencing manis dan macam-macam lagi
  • Menjaga kesihatan sendi

Haaa tengok ada macam-macamkan khasiat dapat dari sebiji OMEGA GUARD. Ada satu lagi saya nak kongsi!!!!

Selalu orang cakap Shaklee ni mahal.Ok, cuba kita tengok harga Omega Guard ShakleeSebotol Omega Guard Shaklee  (90 biji)
Semenanjung – Harga Runcit RM136.00
Sabah & Sarawak – Harga Runcit RM140.00

Kalau kita bahagi, satu biji cuma berharga  RM1.55 sahaja !!
Satu botol boleh bertahan sehingga 3 bulan, jadi, satu bulan anda hanya belanjakan RM47.00 sahaja.

 

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

SID-1065293

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail

 

  • Melindungi Jantung anda ~Ia membekalkan asid lemak omega -3 berpotensi ultratulen dgn spektrum penuh bergred farmaseutikal
  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung ~satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid lemak omega -3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
  • Ultratulen dan bergred Farmaseutikal ~Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega -3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bhn2 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan
  • Minyak Ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi,DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak.

Ingredients: (per 3 capsules)

EPA 540mg
DHA 360mg ( Omega sebelum ini mengandungi 235mg DHA)
Omega 3 fatty acids 990 mg( dahulu hanya 195mg omega-3 fatty acid)

Kenapa kolestrol yang tinggi amat berbahaya

Kolestrol yang terkumpul kepada darah jika tidak dikawal akan membuatkan anda akan diserang tekanan darah tinggi akibat tekanan pengepamam pada jantung. Jantung akan mula bekerja keras mengepam darah untuk disalirkan ke seluruh tubuh. Proses ini pula akan menjadikan otot dan arteri jantung menjadi keras dan bermulalah penyakit lemah jantung. Lama kelamaan, jantung yang lemah membuat aliran darah berlaku dengan perlahan. Apabila darah mengalir perlahan, penimbunan lemak mula berlaku dalam darah. Ianya akan menjadikan salur darah semakin sempit dan penyumbatan akan berlaku pada bila-bila masa. Yang pasti itulah “SILENT KILLER”. Dalam beberapa saat, apabila penyumbatan berlaku, usia kita ditentukan oleh Nya. Jika anda bernasib baik, anda selamat, jika tidak, secanggih manapun kelengkapan hospital, sudah tiada manafaatnya.

*.kolestrol yang tinggi..tekanan darah tinggi..semuanya membawa ke simptom2 serangan sakit jantung……

tahukah anda 90% pengidap tekanan darah tinggi tidak menunjukkan sebarang gejala manakala 10% lagi ada menunjukkan simptom/tanda

Jadi rajin2lah jalani pemeriksaan kesihatan. kerana bacaan paras kolestrol/blood pressure level adalah indicator untuk anda melakukan sesuatu…Yang pasti gaya hidup sihat bukan lagi pilihan …nak atau taknak ..gaya hidup sihat adalah satu kewajipan untuk kita patuhi… .Jadi kalau anda sayang diri anda dan keluarga anda..ambillah,Omega Guard, Lecithin, Vitamin E, Garlic…

ISID-1065293ni antara supplemen yang disarankan didalam Shaklee khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yg kuat dan sihat pendek kata ,ia ,mengurangkan risiko sakit jantung dan strok,mengekalkan tahap kolestrol yg sihat dan mengekalkan tekanan darah normal..

 

 

Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Cara mudah untuk menurunkan berat badan

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni, kalau turun pun, tak sampi seminggu dah naik balik…. Huwaaaaaa….

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni

Mesti anda pernah mengalami masalah yang sama mac nih kan… Tak pe… jangan stress-stress sangat k… Usaha tangga kejayaan. Ada banyakkk caranya yang boleh kita ikot dan jadikan amalan…. Masalahnya antara kita tahan ataupun tidak je. Tapi kalau kita dah memang nak kurangkan berat, tak per kan kalu bekorban sikit….

 

Jom sesama kita cuba cara kat bawah nih pula.Cara nihi bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan kita tau, cari nih kalau kita jadikan amalan kita, secara tak langsung akan dapat   mengempiskan perut kita yang buncit. Jom amalkan sesama.

1.         Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah gula-gula getah selama 15 minit setiap sejam di antara waktu makan tngahari (12p.m ke atas) hingga ke makan petang (4p.m-7p.m) telah membakar lebih kurang 60 kalori (8 grams) berbanding daripada mereka yang tidak memakan gula-gula getah.Wah… dengan hangan mengunyah dah boleh hilangkan kalori? Takkan tak nak amalkan kot?? Bukan susah pun kan…..

2.         Jus Buah-buahan

Hasil penyelidikan ke atas epal memberikan hasil yang amat positif. Penemuan terbaru menunjukan terdapat sebatian fitonutrien yang amat bermanafaat untuk mengelakkan penyakit dan membantu badan anda berfungsi dengan normal dalam epal, termasuk quercetin, catechin, phlorizin dan antioksida asid chlorogenic.

3.         Jus Sayuran

vegejuice

Satu kajian telah di buat terhadap 81 orang dewasa, dengan meminum jus sayuran rendah natrium setiap hari, risiko penyakit jantung dan diabetes dapat dikurangkan.Mereka juga akan kehilangan 4 pound selama 12 minggu, berbanding minuman rendah lemak yang lain hanya kehilangan 1 pound

4.         Teh hijau

Masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau

Masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau

Mereka yang mempunyai masalah kegemukan atau obesiti, dengan melakukan senaman dapat membakar 3 pound lemak atau lebih dan 7 peratus lemak masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau. Anda juga dinasihatkan untuk mengelakkan minuman yang manis dan bergas.

5.         Tidur yang Cukup
Kajian daripada 32 orang pelajar musim panas Hendrix College di Conway, Arkansas selama tiga minggu menunjukkan bahawa mereka yang tidur satu atau dua jam tambahan dapat menurunkan lebih kurang 300 kalori (1.4 grams).

6.         Pengambilan Cendawan dalam makanan
Menurut daripada hasil kajian kesihatan Johns Hopkins Bloomberg School, para penyelidik menganggarkan bahawa jika anda menggantikan daging kepada cendawan sekali seminggu, anda boleh kehilangan 5 pounds dalam setahun.

7.            Mengamalkan Plan diet Simple Untill Six
– Hasil daripada penulisan Mark Bittman, plan diet yang beliau cadangkan adalah dengan mengambil makanan sayuran sahaja pada siang hari (tiada daging, tiada karbohidrat) dan ambil makanan yang berpatutan pada sebelah malam. Ini adalah cara untuk mengurangkan kalori secara semulajadi.

8.Amalkan pengambilan Set Kurus Shaklee juga akan membantu anda dalam menjayakan misi Penurunan berat badan anda.

 

Secara generalnya :

 Lecithin – Bakar lemak

Alfalfa – Membuang toksik dari badan

Omega Guard – Membantu Lecithin untuk bakar lemak.

Cinch dan ESP – bagi kita rasa kenyang dan lebih bertenaga. ada yang kata, kadar nutrisi meminum segelas cinch/esp tu, sama seperti makan daging 6 pinggan. nak cakap, bertapa tingginya nutrient dalam segelas esp/cinch tu.

SID-1065293

 

Omega Guard

Omega

Omega Guard Shaklee mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.