Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Punca & Vitamin Shaklee untuk Penyakit Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, jantung, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.

Punca tekanan darah rendah tidak sentiasa jelas. Ia boleh dikaitkan dengan yang berikut:

  1. Kehamilan
  2. Masalah hormon seperti tiroid yang begitu aktif (hypothyroidism), tiroid yang terlalu aktif (hipertiroidisme), kencing manis, atau gula darah yang rendah (hipoglisemia)
  3. Ubat over-the-counter
  4. Terlebih dos dari ubat tekanan darah tinggi
  5. Kegagalan jantung
  6. Jantung aritmia (irama jantung yang tidak normal)
  7. Pelebaran atau pengembangan, saluran darah
  8. Keletihan haba atau strok haba
  9. Penyakit hati

Penyebab Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah ditentukan oleh dua pekara, iaitu jumlah darah yang dipompakan oleh jantung dan tahanan (resistensi) pembuluh darah yang kecil-kecil pada tubuh.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh tekanan darah rendah terjadi iaitu kekurangan volum darah – cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal, dehidrasi – dehidrasi yang mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit, masalah jantung – deyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah

 

Vitamin yang dicadangkan untuk penghidap penyakit Tekanan Darah Rendah :

Produk

Kuantiti (tablet/sudu)

Kali Sehari

Catatan

Vitalea

2

2

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

B Complex

2

2

Mengurangkan stress,penghasilan tenaga

E.Soy Protein

2

3

Meningkatkan tenaga

Meal Shakes

2

3

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

Performance Drink

1

3

Mengelakkan dr hidrasi

Ostematrix

4

2

Kalsium penting untuk mengawal selia tekanan darah

 vitamin darah tinggi

Tips Pengidap Tekanan Darah Rendah

Ramai dikalangan orang yang mengalami tekanan darah rendah boleh menjalani kehidupan yang normal dan sihat.Jika anda mengalami tekanan darah rendah perlu melakukan perkara-perkara berikut:

  • Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
  • Jangan berdiri terlalu lama
  • Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
  • Diet rendah karbohidrat
  • Banyakkan minum air putih
  • Hindarkan diri dari pengambilan alcohol
  • Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam
  • Melakukan aktiviti senaman secara teratur.

 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
  Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

MealShake untuk dewasa

meal shakes

 

Tentu ramai yang tertanya-tanya adalah minuman MealShake ini sesuai untuk Dewasa… Jawapannya adalah  Ya…Meal Shake juga sesuai diambil oleh orang dewasa sebagai sarapan dan minuman bertenaga yang sangat mudah disediakan yang penting ia penuh dengan nutrisi. Uniknya Meal Shake adalah kerana ianya sesuai untuk mereka yang ingin menambahkan berat badan dan juga mereka yang mengalami masalah tidak berselera untuk makan; malahan sesuai juga untuk orang yang ingin mengurangkan berat badan taw!

 

Ha… terkejut kan…. MealShake Shaklee nih memang Hebat bukan?

 

Tunggguuu… ada lagi nih kebaikan si  Meal Shake ni… Ia juga merupakan penyelesaian untuk orang dewasa yang sukar untuk menelan pil-pil vitamin yang pelbagai saiz tuh terutamnya warga tua. Penyediaannya yang ringkas dan mudah membolehkan Meal Shakle dinikmati oleh semua golongan tanpa sebarang masalah. Kanak-kanak, dewasa maupun golongan warga emas.

 

 

Jom kita kenali dengan lebih dekat lagi dengan MealShake Shaklee

 

  • Ia membekalkan sekurang-kurangnya 35% Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Mempunyai sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Diperbuat dari soya bukan GMO
  • Mempunyai rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
  • Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja.
  • Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanan secara semulajadi
  • Meal Shake boleh diambil untuk menambahkan berat badan dan menambahkan selera makan dengan menjadikannya menu sarapan dan makan malam tanpa diganti oleh makanan lain (i.e. ambil Meal Shake beserta sarapan dan makan malam seperti biasa)
  • Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan. Jika anda berhasrat mengambil Meal Shake untuk tujuan ini, jadikan Meal Shake sebagai Meal Replacement.

 

Golongan Yang perlu Mengambil MealShake Shaklee

 

  • Kanak-kanak dan org dewasa yang kurang berat badan
  • Kanak-kanak dan org dewasa yang kurang selera makan
  • Mereka yang mempunyai masalah asma
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Kanak-kanak yang kerap demam dan sakit
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
  • Orang yang ketagih minuman kafein kerana Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

 

Haaaa… amacam… bykkan kebaikan kalau kita mengamalkan MealShake nih… huuurmmm… tunggu aper lagi tuh?? Tak yah fikir panjang… Jom cepat kita order MealShake…

 

  • Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

 

SID-1065293

Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)

 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik

 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Tambah Berat Anak Anda Dengan MealShake

mealshake-anak taknak makan 

Tentu menjadi kerisauan buat ibu bapa kalu anak mereka kurang selera makan kan. Kita akan terfikir, cukup ke zat yang dia dapat, cukup ke berat dia dengan umur dia?? Dan memacam lagi lah persoalan demi persoalan yang bermain di minda kita kalau anak kita tergolong dalah golongan yang kurang selema makan nih kan.

 

Kadang kala kita terfikir bagaimana anak sekecil usia setahun lebih sudah pandai memilih makanan apa yang hendak di makan. Apa yang dia suka dan apa yang dia tak suka… Sebenarnya ia bermula daripada didikan awal di rumah. Aduh memang pening kepala mama kalau anak tak nak makan atau cerewet makan kan. Ia sangat menguji kesabaran ibu. Penat memasak tidak hilang apabila si manja enggan membuka mulut merasa masakan yang disediakan.

meal shakes

Bagi kanak-kanak yang kurang makan, meal shake adalah alternatif terbaik yang boleh diberikan oleh ibu-ibu yang mementingkan tentang kesihatan anak-anak. Ini kerana apabila anak-anak kurang makan maka anak-anak berkemungkinan akan mengalami kekurangan zat dan seterusnya membantut perkembangan dan tumbesarannya.  Oleh itu meal shake amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.

Meal Shake Shaklee sememangnya menjadi pilihan ramai ibu bapa hari ini untuk kesihatan menyeluruh anak-anak mereka yang sedang membesar. Diberi nama timangan “easy-on-the go-meal” merupakan supplement multivitamin shaklee yang mudah dan pantas disediakan yang melengkapkan keperluan nutrisi untuk anak yang sedang membesar.

 

Setiap bancuhan Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin / galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Yang paling bagus pasal Meal Shake ni adalah ianya naturally nutrition, great taste, noartificial flavor, colors, sweeteners or preservaties added.

 

Selain daripada ianya sesuai untuk anak-anak yang kurang makan ianya juga sesuai untuk anak-anak yang sembelit dan anak-anak yang selalu mengalami masalah kesihatan seperti demam dan selsema. Juga sesuai utk ibu-ibu mengandung,menyusu, mereka2 yg inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh jd minuman yg lazat. 

Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein

 

Meal Shake Shaklee adalah multivitamin yang menjimatkan kerana harga meal shake shaklee hanya RM114 satu canister yang seberat 544gm.

Kanak sedari usia setahun sudah boleh mengambil meal shake shaklee (yang tidak menyusu badan) sebanyak satu sudu teh atau satu sudu kfc yang kecil. Anak-anak yang minum susu ibu tak digalakkan bancuh dengan susu ibu, kerana ada kemungkinan anak akan tolak terus minum susu ibu selepas itu sebab rasanya yang berlainan.

 

Bagi kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas sukatannya sedikit sahaja setiap hari untuk membantu mengekalkan perlindungan system imun pada tahap terbaik. 

Ingin memberikan yang terbaik untuk anak-anak anda?? Jom dapatkan MealShake Shakee Sekarang!!!

SID-1065293

Meal Shakes

MealShakes

Meal Shakes Shaklee merupan Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.