Kepentingan Pengambilan Kolagen

Collagen powder

Satu lagi produk kecantikan dan anti penuaan yang penting kolagen. Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan. Ia berfungsi untuk melindungi organ, perut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel dan otak. Sebenarnya sebahagian besar badan kita adalah kolagen kerana ia meliputi 72% daripada kulit, 80% daripada tulang, malah kornea mata juga terbentuk daripada kolagen.

Penting untuk kita mengambil kolagen kerana kolagen tidak dapat dihasilkan oleh badan dengan sendiri malahan penghasilan kolagen akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun selepas usia 25 tahun dan selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh kolagen yang ada. Sebab itu kita dapati bila usia meningkat, lebih banyak kedutan dan garis halus terbentuk malahan kulit menjadi semakin kendur. Selain faktor usia, matahari, radikal bebas dan merokok juga boleh menyebabkan kerosakan kolagen dalam badan.

Manfaat Kolagen Kepada Tubuh

1) Memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang
2) Menstabilkan struktur, melembap, menegang dan menganjalkan kulit
3) Mengawal metabolisme tubuh
4) Melindungi tulang rawan pada sendi
5) Menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik
6) Baik untuk mata di mana kornea memerlukan kolagen dan ia membantu kekalkan otot mata supaya tetap anjal
7) Memastikan otak sentiasa sihat.
8) Memulihkan tumit kaki yang pecah

Manfaat Kolagen Kepada Kecantikan Kulit

1) Mengecilkan liang pori
2) Menghilangkan tompok warna kulit yang tidak sekata
3) Menegangkan kulit dan menganjalkan payudara dan punggung
4) Menghilangkan parut dengan cepat
5) Kulit muka menjadi berseri dan tekstur kulit menjadi halus
6) Menghilang bekas jerawat yang berlubang dan berkawah
7) Menggebukan kulit
8) Mengelakkan bibir kering

Kesan Mengambil Kolagen Semasa Berpantang

1) Kulit anak menjadi cantik, gebu, halus dan lembap
2) Menjadi Milk Booster kepada ibu yang breastfeeding (susu badan)
3) Mempercepatkan penyembuhan parut lepas bersalin (terutama caesar/operate)
4) Mengurangkan lenguh

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SID-1065293

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Rahsia Apa Itu Collagen?

Merungkai Rahsia Apa Itu Collagen?

collagen2

Kita selalu dengar dan nampak macam2 iklan tentang collagen. Paling common, orang kata kalau pakai atau makan collagen secara konsisten, confirm awet muda punya! Kulit gebu, cantik, licin, tegang, dan macam2 lagi. Tapi… itu je ke manfaat collagen nih? Kalau diri dah sedia awet muda macam saya nih (ehem!), masih perlu ke collagen nih?Jom kita rungkaikan Apa Itu Collagen!

Collagen adalah sejenis protein yang merangkumi 65% protein di dalam badan manusia. Collagen adalah SANGAT PENTING di dalam tubuh kita kerana ia mempunyai sifat yang UNIK dan ISTIMEWA.

Untuk memudahkan pemahaman anda, saya akan gunakan beberapa analogi tentang collagen supaya anda boleh bayangkan apa kebenda lah collagen nih. Anggaplah ini sebagai course Collagen 101.

  1. “Collagen is like a GLUE that holds the body together”.

Ingat Gam Uhu, Ingat Collagen

Ingat Gam Uhu, Ingat Collagen

Pernah guna Gam Uhu tak? All Purpose Adhesive yang sangat hebat! Macam tu lah collagen. All Purpose Adhesive di dalam badan. Collogen ada dalam otot, tulang, ligamen, salur darah, rambut, dan baaaanyak lagi. Setiap satu saling kait mengait. Bayangkan badan kita tanpa otot ke… tanpa tulang ke… Tak ke nampak cacat? Scary kan!!! 

OT: Perkataan “Collagen” berasal daripada perkataan “Kolla” dalam Bahasa Greek yang bermaksud GLUE.

  1. “Collagen is like a RUBBER BAND!”.

Yurkk... Inilah Rupa Collagen Bila Dah Berusia…

Yurkk… Inilah Rupa Collagen Bila Dah Berusia…

 

Cuba kita tengok getah yang biasa kita guna untuk ikat macam-macam benda, Kalau kita selalu sangat pakai, lama-lama nanti getah tu merekah dan terputus. Collagen pun macam getah jugak. Makin lama, dia akan merekah dan terputus.

Sebab tu bila dah makin BERUSIA (tak semestinya TUA tau!), ada yang cepat LETIH, ada yang sakit-sakit SENDI, and the list goes on and on. Itu tandanya Collagen dah makin banyak MEREKAH dan TERPUTUS.

Oh, sebenarnya badan kita boleh menghasilkan collagen sendiri. Tapi nak dijadikan cerita, apabila umur dah masuk 20-an, kadar penghasilan Collagen akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun. Bayangkan begini; bila kita makin berusia, makin banyak Collagen dah TERPUTUS, tapi PENGHASILAN Collagen makin BERKURANG.

Psst… Jangan risau, nanti saya akan kongsikan tips RAHSIA supaya Colaggen anda TAK BERKURANG! Tapi bukan dalam entry nih la. Hehe.

 

  1. “Collagen is like the STEEL of the BUILDING

Kalau Collagen Dalam Badan Collapse, Lebih Kurang Macam Nih Badan Kita

Kalau Collagen Dalam Badan Collapse, Lebih Kurang Macam Nih Badan Kita

 

Sebagaimana rangka besi penting dalam pembinaan bangunan, begitu juga Collagen penting di dalam badan kita sebagai RANGKA SOKONGAN. Kalau rangka sokongan sesebuah bangunan lemah, bangunan akan RUNTUH. Kalau dalam kes manusia, agaknya apa jadi yer bila rangka sokongan kita lemah?

Ingat kisah RUBBER BAND di atas? Disebabkan Collagen adalah ibarat RUBBER BAND tetapi berperanan juga sebagai RANGKA SOKONGAN; semakin kita BERUSIA, rangka sokongan kita akan menjadi semakin LEMAH.

Kekurangan Collagen adalah sangat kritikal kepada badan. Desciption terbaik yang menerangkan tentang kesan kekurangan Collagen:

Muscles and skin sag. The bones lose density. The joints and ligaments become weaker and less elastic. Cartilage (tulang rawan) becomes thinner and weaker at the joints it is supposed to cushion. Hair loses its wave or curl or thickness. Organs may sag toward the floor (prolapse), and may malfunction. The lungs turn to paper. The heart weakens and enlarges. The liver and prostate may weaken and enlarge. The arteries weaken and are less able to resist plaque formation. Also they are more likely to develop a break in one of their 3 layers (aneurysm). The skin becomes thinner and it wrinkles. (Dipetik dari sini)

Rasanya saya tak perlu translate kan?

So, sekarang dah faham tak kenapa selalu orang kata nak NAMPAK awet muda, amalkan supplement Collagen? Walhal hakikatnya, Collagen bukan sekadar untuk nampak muda, tapi Collagen adalah untuk ‘KEKAL SIHAT & MUDA’! 

Di bawah ini saya senaraikan sebahagian daripada ‘khasiat’ Collagen yang mampu saya tulis:
1. Pembentukan otot atau mengelakkan otot kejang
2. Membaik pulih organ seperti jantung & paru-paru
3. Memulihkan sakit-sakit sendi
4. Penurunan berat badan (Kenapa, tak percaya ke?)
5. Menjadi kuku lembut dan bersinar (silau-menyilau gitu!)
6. Membanyakkan rambut

Anda juga boleh menonton video ini untuk mendapatkan feel tentang KEHEBATAN Collagen.

Insya-Allah saya akan kongsikan secara terperinci untuk setiap khasiat Collagen di atas di dalam entri-entri yang akan mendatang.

Sementara anda menunggu entri saya yang seterusnya tentang Collagen, anda boleh mendapatkan Collagen Supplement yang ALL NATURAL keluaran Shaklee daripada saya.

Harga sekotak ialah RM298. Kalau berminat untuk dapatkan , boleh hubungi saya.

 Anda CONFIRM RUGI kalau melepaskan PELUANG KEEMASAN ini!

Kalau nak SIHAT, tak perlu tunggu-tunggu lagi. Cepat hubungi saya sekarang. Jangan sampai stock dah licin…

SID-1065293

Collagen dan Kesihatan Sendi & Tulang


Tahukah anda 50% dari tulang rawan kat sendi kita terdiri dari Collagen? Bila Collagen makin ‘haus’, sendi kita akan makin rosak. Bila makin rosak, tu yang akan mula sakit sendi, sakit tulang. Kalau nak repair sakit ni, biasa doktor akan cadangkan suntik sejenis cecair kat sendi tu.

tulang rawan

Rasanya lah kan, kos nak suntik cecair tu ratus- ratus je ke? Tak mungkin. Mesti ribu -riban jugak tu. Tu belum masuk nak kena follow- up dengan doktor setiap bulan, etc.

Tapi dengan collagen, amalkan 8 minggu, insya-llah Collagen Powder Shaklee akan betulkan otot dan sendi kita dari dalam.

collagen10

Kesimpulannya, Collagen Powder Shaklee amat lah murah kalau nak dibandingkan dengan benefit KECANTIKAN & KESIHATAN. Sanggup habis ribu -riban atau habis RM 300+ je untuk langkah PENCEGAHAN?

Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya sekarang

SID-1065293

Collagen Powder Shaklee – Murah ke?

Murah ke? Bukan Mahal ke??

Collagen

Sebelum nak cakap ianya mahal, meh baca perkongsian Roe nih samai habis k.

 

Bila di bandingkan KELEBIHAN/BENEFIT yang bakal anda dapat dari Collagen Powder Shaklee ni, konpem anda akan bertanya semula betul ke harga ni?

 

Kalau anda beli untuk kecantikan, anda akan dapat BONUS kesihatan sekali! Ade ke produk kecantikan lain yang offer camtu? Atau produk mekap yang offer kalau beli mekap brand ni, sah- sah BONUS yang korang dapat adalah kesihatan sekali! KOMPEM Takde kan?

 

Meh saya ceritakan point penting yang membuatkan saya jatuh cinta dengan Collagen Powder Shaklee nih

 

KECANTIKAN

Facial-Massage

Sebelum kawen dulu, saye sendiri pernah pergi facial treatment. Facial treatment ni untuk kasi muka berseri, jeragat hilang, kulit tak kusam, licin semua lah. Satu sesi RM 200. Nak dapat the best result kena pergi sampai 5 kali! 5 kali dah RM 1,000! Huhh!!!

Tu belum kalau saye nak tambah spa untuk licin kan kulit tubuh, hilangkan daki semua, kasar2 kat kaki. Belum masuk rawatan rambut untuk kasi rambut berkilat dan bersinar, nampak bermaya. Tak lah rambut kusam je. Total kalau ambil SPA + FACIAL + RAWATAN RAMBUT, kira – kira per sesi boleh cecah RM 700! Tu baru per sesi! Kalau  5 sesi? Dah RM 3,500!! 

Relaxed woman receiving a back massage

Tapi Collagen ni sangat lah murah berbanding rawatan kecantikan ni. Satu kotak just RM 308! Nak dapat the best result kene consume at least 4 kotak, sebab dia BUKAN DRUGS, tak menjanjikan instant effect. 4 kotak baru RM 1,200! Cer banding dengan RM 3,500. Berapa ribu boleh jimat?

kesan kurang kolagen

Dengan 4 kotak ni, Collagen boleh offer FAR BEYOND apa yang rawatan kecantikan boleh offer. Bukan takat tegang kan kulit, cerah kan kulit, gebu kan kulit. Bukan takat kat wajah je. Satu badan Collagen ni boleh treat. Kuku boleh jadi glowy and shiny. Rambut nampak segar sampai takyah dah pakai minyak rambut. Haaa, mana lebih berbaloi?

 

Bonus untuk yang mendapatkan Collagen Shaklee daripada saya:
  • PERCUMA EBook 15 Resipi Masker ESP, Collagen
  • Eksklusif Jadual Bancuh Yang Betul untuk Kesan Terpantas
  • Eksklusif Jemputan ke Group Tertutup

Insya-Allah selepas ini saya akan berkongsi lebih lanjut mengenai Collagen Shaklee dan testimoni-testimoni dari pengamal Collagen Shaklee.

Berminat nak cuba Collagen Shaklee ?

Hubungi saya di nombor yang tertera!

SID-1065293

Vitamin Untuk Kulit Cantik Tak Perlu Make Up Lagi

 best-skin-care

Tak perlu pakai make up pun nampak cantik juga. Haa… macam mana tuh?? Boleh ker??Boleh sesgt…Ciri-ciri yang dikatakan kulit wajah yang cantik ialah wajah yang gebu, elastik, tiada cela dan jerawat. Semua orang mahukan kulit yang cantik, mulus, bebas jerawat kan..

Kini anda tak perlu lagi bersusah payah menyediakan ramuan tradisional untuk cantikkan kulit. Kalau anda ada banyak masa terluang boleh saja sediakannya. Kecantikan itu hak milik setiap individu. Jadinya anda sendiri boleh encukan cara macam mana untuk memastikan kulit anda sentiasa terpelihara dan cantik.

 Zemanta Related Posts Thumbnail

Dengan Shaklee Collagen Powder anda boleh mendapat kulit yang cantik, sihat dan menawan. Tak perlu lagi dah pakai make up 3 inci, duduk depan cermin hampir setengah jam. Penyediakan Shaklee Collagen Powder memang mudah dan hasilnya anda pasti berpuas hati punya lah… Selain menjimatkan masa anda di depan cermin dan juga menjimatkan wang kerana tak perlu lagi beli alatan make up yang pelbagai untuk cantikkan kulit.

 

Shaklee Collagen Powder Sangat Istimewa Dan Berkesan

 

# Suplemen kolagen semulajadi paling hebat untuk kulit cantik yang mengandungi 4,00-mg proprietari RSS (Red SnapperScale) Collagen iaitu KOLAGeN BERKUALITI TINGGIDAN TULEN yang diekstrak daripada sisik ikan merah

# Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen dengan kadar serapan kolagen yang paling tinggi dan skala pencemaran yang sangat sedikit berbanding kolagen binatang

 

# Kolagen Shaklee bermolekul sangat ringan iaitu kira-kira 1,000 Dalton yang MUDAH DISERAP OLEH BADAN dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan kulit dengan BERKESAN dan menjadikan kulit cantik, muda dan anjal.

 

# Shaklee Colagen Powder MUDAH LARUT dan SEDAP dengan minuman kegemaran anda. Peknya mudah dibawa ke mana-mana sahaja. jadi sangat mudah untuk dapatkan kulit yang cantik.

 

7 Bahan Utama Shaklee Colagen Powder Yang Jadikan Kulit Lebih Cantik Luar dan Dalam

 – Ekstrak biji benih Camelia Japonica 

    Melembabkan kulit, bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan radikal bebas

 - Ekstrak Pfafia

    Menyokong pembetukan kolagen dan asid hialuronik. Menghidratkan tisu badan dan menjadikan kulit lebih lembut, lembap dan rata

 - Elastin Kolagen Ikan

    Mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit serta menjadikan kulit lebih gebu.

 - Ekstrak kerang-kerangan

   Melicinkan pergerakan sendi dan melempabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

 - Lactobacillus acidophilus

    Bakteria baik yang memudahkan pembinaan semula usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen

 - Vitamin C

  Penggalak kepada pengeluaran Kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan menjadikan kulit kusam dan tidak cantik

 - Vitamin B

  Memetabolismakan Karbohidrat, lemakdan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

 

Shaklee Collagen Powder Jadikan Kulit Lebih Cantik Dengan 7 Cara:

Faedah pengambilan Collagen

Faedah pengambilan Collagen

1 . Anti-penuaan = Mengurangkan pori-pori, kedutan dan garis-garis halus pada wajah

2. Melembapkan = Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan menggelupas

3. Menganjalkan = Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan kulit

 4. Melicinkan = Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

 5. Menyuburkan = Menggalakkan kuku yang sihat & kuat, rambut yang tebal dan bersinar

 6. Mencerah = Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit

 7. Menegang = Membantu menegang dan menganjalkan payudara 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Kolagen Jadikan Kulit Lebih Cantik

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Kolagen menyumbang kira-kira 75% berat dalam kulit yang sihat dan cantik gebu. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan kulit wajah yang cantik, segar, sihat serta menampilkan susuk tubuh yang lebih muda dari usia sebenar. 

 

Kekurangan Kolagen Menyebabkan Kulit Kurang Cantik dan Berseri

Semakin usia meningkat, kolagen dalam badan berkurangan dan menyebabkan pembentukan kedutan dan wujudnya lain-lain tanda penuaan seperti:

 

# Kulit Berkedut, kering dan melayut (tidak anjal)

# Kuku rapuh dan tidak kukuh

# Rambut halus dan mudah gugur

Kolagen juga membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan 2/3 tulang rawan artikular. Kehilangan kolagen juga menjejaskan tulang dan sendi anda dan mengakibatkan keadaan:

- Tulang-tulang lemah

- Sendi kaku

 

Cara Mengekalkan Kulit Cantik dan Sihat

#  Amalkan vitamin tambahan untuk kulit cantik seperti Shaklee Collagen Powder

#  Amalkan makanan yang kaya dengan sumber vitamin C dan Vitamin B

#  Amalkan pemakanan yang sihat

#  Kerapkan bersenam

 

Ambil Vitamin Collagen Shaklee Untuk Kulit Yang Lebih Cantik dan Gebu Tanpa Make Up

Zemanta Related Posts Thumbnail

# Menyegarkan semula kulit sihat

# Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan

# Menguatkan kuku, kuku sihat berwarna pink

# Menyuburkan rambut

# Tubuh lebih muda dan rasa lebih berkeyakinan

 

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

 

 

Jom Buat Masker Cara Mudah & Murah

 Jom

 

 

 

 

Sempena Promosi Collagen Shaklee bulan ni, apa kata kita mula rajinkan diri buat masker. Alah murah je masker handmade. Walaupun murah, kesan boleh dirasai dengan sekali pakai jer

Oh, sebelum terlupa… Pantang larang masker ni satu jer – kena konsisten!

Kalau nak hasil terbaik, tak boleh malas-malas lah kan? Kalau nak kulit gebu & cantik pun malas, ai tak tau nak kata apa

Nak buat masker nih senang je… Colet sikit bahan dan campur dengan ESP ke… Collagen ke… Vitamin E ke… Lepas tu terus sapu kat muka. Siap!

Macam step 1,2,3 pulak kan?

Kadang saya sapu gitu aje, tak campur apa-apa.

Contohnya macam Collagen. Campur je dengan sikit air, lepas tu sapu kat muka. Wah tegang rasa.

Vitamin E pulak teman sejati jika jerawat bertandang. Takde can (baca chance) la jerawat nak bertenggek lama-lama kat muka. Sehari terus hilang, sekali dengan parut hilang!

Kalau nak blusher kan muka pulak, yang Chewable Vitamin C tu, rendam jap dalam air, pastu sapu- sapu kat muka. Waahh rasa segar. Lepas kering dalam 2- 3 jam tu, cuci. Esoknya nampak lah pipi kemerah-merahan. Jimat duit beli mekap. Ahaks

Tapi walaupun cam best pakai masker hari-hari, kita tak boleh kerap sangat. Takut kulit kita jadi stress dan terlalu kering. Tak pasal- pasal nanti tak dapat kesan kulit berseri seperti yang kita idamkan.

Bahan-bahan dapur yang boleh juga kita buat masker termasuk lah telur putih, madu, susu, plain yogurt. Kemudian kita bancuh bersama ESP, Collagen (yang tengah promo ni kan), Vivix, atau Vitamin E.

Setiap bahan masker homemade ni, masing- masing ada fungsi tersendiri. Jadi boleh pilih nak guna bahan mana satu untuk buat masker:

  1. Yogurt – melembapkan kulit
  2. Susu & soya buat sendiri – mencerahkan kulit
  3. Telur – melembapkan kulit, menghilangkan kedut, mencerahkan kulit
  4. Tembikai – mengecilkan liang pori- pori, merawat sunburn
  5. Tomato – melembapkan kulit, bagus untuk kulit berminyak, yang ada blackhead dan jerawat (acne)
  6. Pisang – menyegarkan kulit, melembutkan kulit, menghilangkan jerawat di muka dan freckles
  7. Lemon – merawat kulit kusam

Oh banyak lagi…

Tunggukan entry seterusnya, saya akan kongsikan masker- masker homemade versi Shaklee

Ingin kelihatan cantik berseri lagi menawan? Dapatkan Shaklee Collagen Powder dengan harga runtuh bersama bonus tak masuk akal bernilai RM597!

Hubungi saya di nomber yang tertera sebelum promosi berakhir

Sumber rujukan – Efacial Masks

Sign-latest

Selamat Tinggal Jeragat & Sunburn!

Biasa kalau kulit kita terdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa lama, kulit akan kena sunburn. Dah kena sunburn nih, susah nak cerah balik, kan? Tak masuk lagi kalau kulit kita berkawan baik dengan jeragat

Hari ini saya suka nak berkongsi tentang pengalaman seorang kawan yang menggunakan Collagen Shaklee untuk menghilangkan jeragat di muka dengan cepat.

Alhamdulillah berbaloi- baloi sangat dengan harganya! Tengok perubahan pun, terasa sangat berbaloi- baloi kan?

 

 

 Collagen-seb&slps

Saya kongsikan kisah beliau di bawah…

 

Pic dua-dua ni memang asli. Sebab itu korang boleh tengok kesan pigmentasi yang semakin samar-samar tu.

Kalau saya apply foundation, memang kesan tu hilang rata je dengan kulit. Dulu kakak saya sendiri selalu suruh saya guna naturactor bagai. Hehe.

Sebenarnya dah bertahun-tahun dengan jeragat ni… Semakin teruk bila mengandung. Makin menjadi-jadi!

Jadi saya ambil keputusan, biarlah saya tunggu hilang sendiri je dengan supplement Shaklee ni. Takyah susah susah nak sembunyikan, sebab saya yakin ia akan hilang…

Kesan utama daripada pengambilan Collagen Shaklee:

  • Sangat terasa kulit kita semakin lembut dan gebu
  • Semakin cerah bukan kat muka je, tapi semua bahagian!
  • Kesan calar-calar dan sunburn, semua takde dah! Sebab dulu saya ni memang ahli persatuan, jadi sangat aktif berjemur dan berkhemah sana sini.

Alhamdulillah, beliau sangat berpuas hati dengan Collagen Shaklee. Saya yakin, siapa yang dah cuba, sure jatuh cinta punyalah

Oh, sebelum terlupa… Bulan nih (October 2013) ada promosi Collagen Shaklee dengan harga tak masuk akal! Siap boleh dapat bonus bernilai RM597

Anda berminat dah cuba rasai kehebatan Collagen Shaklee? Boleh isikan Contact Form di bawah atau hubungi saya terus di nombor yang tertera

Sign-latest

Collagen

Collagen

Kolagen adalah berasal dari perkataan Latin, ‘Colla’ = gam dan ‘Gen’ = ejen. Secara literalnya kolagen bermaksud ‘ejen pelekat’, yang melekatkan sel-sel dalam tubuh kita antara satu sama lain.Kolagen adalah sejenis protein yang merangkumi 30% jumlah protein keseluruhan badan kita. Kulit kita terdiri dari 70% kolagen, urat dan ligamen mengandungi 85%, malah tulang2 kita pun terdiri dari kolagen.

Shaklee Collagen Powder pula  merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, ia merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Molekulnya sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan ia dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Mengandungi tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Kolagen bukan sahaja menjaga keanjalan kulit malah mengukuhkan organ dalaman kita termasuk tulang dan sendi agar sentiasa kukuh dan sihat.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Kolagen secara amnya adalah alat penyokong tubuh kita, terutama kulit. Oleh itu tak hairan bila meningkat usia, kulit mula menjadi berkedut. Dan malangnya ada yang mengalami kedutan sebelum masanya, kerana bahan2 penjaga kolagen yakni antioksidan syang dihasilkan oleh tubuh dan makanan tidak mencukupi untuk menampung kolagen akibat melawan serangan radikal bebas