Merawat Alzheimer dengan Omega

 

alzheimer
Penelitian yang dilakukan telah menunjukkan bahawa asid lemak yang berkesan dalam merawat penyakit Alzheimer.

alzheimer1

Minyak ikan adalah salah satu sumber terbaik asid lemak, termasuk EPA dan DHA, ia membantu dalam rawatan penyakit Alzheimer. Lebih banyak penyelidikan yang dilakukan mengesahkan kegunaan minyak ikan sebagai ubat untuk penyakit ini. Persatuan Alzheimer mengesyorkan ikan yang mengandungi kandungan tinggi asid lemak omega-3 kepada pesakit kerana ia bertindak sebagai pertahanan terhadap penyakit Alzheimer dan demensia.

Elak Alzheimer Dengan Omega 3

Omega 3 bukan sahaja penting untuk perkembangan memori bayi dan kanak-kanak, tetapi omega 3 juga dapat mengurangkan risiko alzheimer atau nyanyuk yang semakin tinggi peratusannya dikalangan warga tua.

Berdasarkan hasil kajian, seorang dewasa yang mengambil hidangan asid lemak omega 3 secukupnya iaitu 2-4gm setiap hari, tubuhnya mempunyai cukup kandungan DHA yang membantu menurunkan kebarangkalian untuk mendapat penyakit Alzheimer atau nyanyuk sebanyak LEBIH SEMBILAN TAHUN berbanding orang yang tidak mengambil cukup omega 3.

Setiap kapsul Shaklee Omega Guard mengandungi 1000mg Omega 3 yang mana pengambilan sebanyak 3 kapsul Shaklee Omega Guard setiap hari dapat menampung keperluan harian omega 3 bagi orang dewasa. Selain itu, mungkin ramai yang berfikir asid folik penting untuk bayi, kanak-kanak, ibu menyusu dan ibu mengandung. Sebaliknya orang dewasa pun amat memerlukan asid folik untuk melambatkan Alzheimer.

Asid folik menurunkan homosistein dan meningkatkan fungsi kognitif manusia. Oleh itu, ambillah  Shaklee Omega Guard dan juga B Complex (lengkap dengan asid folik) untuk menyokong kekuatan memori anda dan juga melambatkan Alzheimer.
nyanyuk

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

SID-1065293

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Panduan Tambahan Buat Ibu-ibu Mengandung

Kebaikan vitamin untuk ibu hamil

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin

1) B-Complex – 1 biji sehari

 

B-Complex ini lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.

2) Vita-Lea dengan Iron – 1 biji sehari

 Vita-Lea nie adalah multivitamin. Jadi, bila dah ambil VitaLea, tak perlu lagi ambil Obimin.

3) Vitamin C – 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.

4) OsteMatrix – 4 biji sehari, ia akan membekalkan 1000mg calcium yang diperlukan sehari. Setiap sebiji  tablet mengandungi 250mg Calcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon dah mencukupi.

Saya quote from babycenter, ya:
When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)

5) ESP (Protein) – Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari sahaja. Air tu boleh air kosong, mahupun juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.

6) OmegaGuard – 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.

Saya quote kepentingan Omega :
The benefits for baby are:

  • A better brain with higher intelligence
  • Good nervous system development
  • Better eyesight from retina formation
  • Fewer behavioral problems after birth
  • Better sleep patterns for a new born

Health benefits for mom include:

  • Less chance of developing pre-eclampsia
  • Protection against brain loss during pregnancy
  • Less chance of pre-term labor and cesarean
  • Much lower risk of postpartum depression
  • Greatly reduced incidence of breast cancer

DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she’s getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)

Untuk penyerapan vitamin yang lebih baik, better ambil vitamin di waktu malam. Namun kalau nak ambil semua serentak mesti sukar, kan?

Jadi, ini suggestion (Jadual Pemakanan) :

Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan, bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp, badan rasa ringan gitu.

Ini sekadar cadangan, boleh juga tukar2 ikut keserasian dan keselesaan. Namun, yang OsteMatrix tue, sangat digalakkan ambil di waktu malam.

                                                                                                                                             

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Punca & Vitamin Shaklee untuk Penyakit Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, jantung, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.

Punca tekanan darah rendah tidak sentiasa jelas. Ia boleh dikaitkan dengan yang berikut:

  1. Kehamilan
  2. Masalah hormon seperti tiroid yang begitu aktif (hypothyroidism), tiroid yang terlalu aktif (hipertiroidisme), kencing manis, atau gula darah yang rendah (hipoglisemia)
  3. Ubat over-the-counter
  4. Terlebih dos dari ubat tekanan darah tinggi
  5. Kegagalan jantung
  6. Jantung aritmia (irama jantung yang tidak normal)
  7. Pelebaran atau pengembangan, saluran darah
  8. Keletihan haba atau strok haba
  9. Penyakit hati

Penyebab Tekanan Darah Rendah

Tekanan darah ditentukan oleh dua pekara, iaitu jumlah darah yang dipompakan oleh jantung dan tahanan (resistensi) pembuluh darah yang kecil-kecil pada tubuh.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh tekanan darah rendah terjadi iaitu kekurangan volum darah – cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal, dehidrasi – dehidrasi yang mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit, masalah jantung – deyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah

 

Vitamin yang dicadangkan untuk penghidap penyakit Tekanan Darah Rendah :

Produk

Kuantiti (tablet/sudu)

Kali Sehari

Catatan

Vitalea

2

2

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

B Complex

2

2

Mengurangkan stress,penghasilan tenaga

E.Soy Protein

2

3

Meningkatkan tenaga

Meal Shakes

2

3

Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral

Performance Drink

1

3

Mengelakkan dr hidrasi

Ostematrix

4

2

Kalsium penting untuk mengawal selia tekanan darah

 vitamin darah tinggi

Tips Pengidap Tekanan Darah Rendah

Ramai dikalangan orang yang mengalami tekanan darah rendah boleh menjalani kehidupan yang normal dan sihat.Jika anda mengalami tekanan darah rendah perlu melakukan perkara-perkara berikut:

  • Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
  • Jangan berdiri terlalu lama
  • Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
  • Diet rendah karbohidrat
  • Banyakkan minum air putih
  • Hindarkan diri dari pengambilan alcohol
  • Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam
  • Melakukan aktiviti senaman secara teratur.

 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
  Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Kebaikan B Complex untuk migrain

Migrain dan sakit kepala adalah antara masalah yang sering  kita hadapai kan…kalau nak diikut jalan singkat..senang je telan panadol ke..telan painkiller ke reda lah migraine dan sakit kepala kita tuh annn…

Migrain dan sakit kepala adalah antara masalah yang sering  kita hadapai

Migrain dan sakit kepala adalah antara masalah yang sering kita hadapai

Akan tetapi tahukah anda yang kesan masa panjang kepada kesihatan badan kita? Hurmmm… senang kata mmg tak elok lah kalau kita terlalu bergantung kepada Panadol atau pun Pil penahan sakit ( pain Killer)

 Sebagai alternative kepada kita memasukkan bahan-bahan yang merbahaya ini ke dalam badan kita, apa kata kita mencuba Vitamin semulajadi dari Shaklee.

 Sakit kepala & Migrain nih adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala dibahagikan kepada 3 kategori:

       –>Sakit kepala kerana tekanan

      –>Sakit kepala kerana sinus

      –>Sakit kepala kerana migrain

 Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk, boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas, dan sebagainya.

 Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.

 Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:

      –>Kekurangan zat dan nutrisi

      –>Faktor keturunan

      –>Kesan dari pengambilan ubat-ubatan

      –>Wanita yang mengalami haid atau pra-haid

      –>Terlalu banyak mengambil kafein

      –>Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.

 

Supplement/vitamin yang sesuai utk merawat migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D) ~Ostematrix Shaklee mengandungi Kalsium,Magnesium,Vitamin D)

Kalsiumbukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.Magnesiumpula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing…

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya.

Vitamin B Complex

Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

 Vitamin B1

Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum

Manfaatnya :

  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

 Vitamin B6

Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk

Manfaatnya :

  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

 Vitamin B12

Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut

Manfaatnya :

  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

 Kekurangan vitamin B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

 Zemanta Related Posts Thumbnail 

Selain itu, kekurangan vitamin B Complex juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B Complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.

 KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS

 1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

 2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

 3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

 4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

 5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

 6. Mencegah stress.

 7. Menguatkan antibodi tubuh.

 8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

 9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

 10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

 11. Mencegah anemia.

 

 KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK

Kanak-Kanak Pintar

Kanak-Kanak Pintar

 

 1. Merangsang pertumbuhan.

 2. Meningkatkan kemampuan berfikir.

 3. Memberikan tambahan tenaga.

 

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

 healty

1. Menambah tenaga.

 2. Mengurangkan stress.

 3. Melambatkan proses uban di rambut.

 4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

  

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG

preg

 1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.

 2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).

 

Ingin tahu lebih lanjut?? Jom PM or Whatsapp saya!!!

Sign-latest

B-Complex

b-com

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi hari ini? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan kandungan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B di dalam tubuh anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita yang boleh kita amalkan.

B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap dan seimbang yang mana ia mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.