Alfalfa jawapan untuk anda yang mencari Fiber

Jangan tak tahu yer, Alfalfa Complex Shaklee ni bukan untuk wanita sahaja, bukan untuk ibu menyusu sahaja. Banyak khasiatnya. klik gambar dibawah

kelebihan alfalfa

Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Apa keistimewaan Alfalfa jenama Shaklee berbanding yg lain?Shaklee hanya menggunakan Alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin. Dan yg bestnya Shaklee Alfalfa Complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Bahan semulajadi untuk detoks – Alfalfa

alg

Jom makan rumput…hihi.. biar benar nak makan rumput…ala bukan rumput yang tepi jalan tu..ni rumput istimewa tau.. haa inilah dia Alfalfa… bukan saya jer yang makan..  tetapi juga suami saya.. jadi jangan fikir alfalfa untuk orang perempuan jer tau. Apa yang saya tahu Alfalfa ni bahan semulajadi terbaik untuk detoks segala jenis toksin dalam badan…  Okeyla takmo tulis panjang.. Rasa dulu baru boleh jatuh cinta dengan alfalfa..

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

SID-1065293

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani di SMS/WhatsApp 012 658 4283 untuk mendaftar sekarang!

Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Cara Paling Cepat Merawat Keputihan Dengan SHAKLEE

 

Keputihan biasanya boleh bertukar akibat campuran peluh dan jangkitan bakteria serta akan mengeluarkan bau yang agak kurang menyenangkan jika tahap kebersihan sekitar kemaluan kurang dijaga.

Masalah keputihan boleh dirawat dengan cara alternatif yang selamat dan berkesan. Supplement Shaklee terbukti boleh menghilangkan keputihan dengan pantas!

Tiga supplement yang terkandung dalam set ini ialah:

set keputihan

1. Alfalfa

Alfalfa bertindak sebagai agen antikulat yang kuat untuk membunuh kulat candida yang merupakan punca utama keputihan

2. Garlic Complex

Garlic secara tradisi terkenal dengan sifat anti-oksida dan antikulat yang hebat. Selain daripada itu, ianya membantu meningkatkan imun sistem badan untuk melawan jangkitan kuman.

3.GLA

GLA turut diakui boleh membantu mengekang kulat candida daripada merebak dan terus membiak.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Cara mudah untuk menurunkan berat badan

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni, kalau turun pun, tak sampi seminggu dah naik balik…. Huwaaaaaa….

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni

Apa nih dah macam-macam dah buat tapi masih tak turun pun berat ni

Mesti anda pernah mengalami masalah yang sama mac nih kan… Tak pe… jangan stress-stress sangat k… Usaha tangga kejayaan. Ada banyakkk caranya yang boleh kita ikot dan jadikan amalan…. Masalahnya antara kita tahan ataupun tidak je. Tapi kalau kita dah memang nak kurangkan berat, tak per kan kalu bekorban sikit….

 

Jom sesama kita cuba cara kat bawah nih pula.Cara nihi bukan sahaja dapat mengurangkan berat badan kita tau, cari nih kalau kita jadikan amalan kita, secara tak langsung akan dapat   mengempiskan perut kita yang buncit. Jom amalkan sesama.

1.         Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah chewgum (gula-gula getah)

Mengunyah gula-gula getah selama 15 minit setiap sejam di antara waktu makan tngahari (12p.m ke atas) hingga ke makan petang (4p.m-7p.m) telah membakar lebih kurang 60 kalori (8 grams) berbanding daripada mereka yang tidak memakan gula-gula getah.Wah… dengan hangan mengunyah dah boleh hilangkan kalori? Takkan tak nak amalkan kot?? Bukan susah pun kan…..

2.         Jus Buah-buahan

Hasil penyelidikan ke atas epal memberikan hasil yang amat positif. Penemuan terbaru menunjukan terdapat sebatian fitonutrien yang amat bermanafaat untuk mengelakkan penyakit dan membantu badan anda berfungsi dengan normal dalam epal, termasuk quercetin, catechin, phlorizin dan antioksida asid chlorogenic.

3.         Jus Sayuran

vegejuice

Satu kajian telah di buat terhadap 81 orang dewasa, dengan meminum jus sayuran rendah natrium setiap hari, risiko penyakit jantung dan diabetes dapat dikurangkan.Mereka juga akan kehilangan 4 pound selama 12 minggu, berbanding minuman rendah lemak yang lain hanya kehilangan 1 pound

4.         Teh hijau

Masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau

Masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau

Mereka yang mempunyai masalah kegemukan atau obesiti, dengan melakukan senaman dapat membakar 3 pound lemak atau lebih dan 7 peratus lemak masalah perut buncit dapat dikurangkan dengan meminum teh hijau. Anda juga dinasihatkan untuk mengelakkan minuman yang manis dan bergas.

5.         Tidur yang Cukup
Kajian daripada 32 orang pelajar musim panas Hendrix College di Conway, Arkansas selama tiga minggu menunjukkan bahawa mereka yang tidur satu atau dua jam tambahan dapat menurunkan lebih kurang 300 kalori (1.4 grams).

6.         Pengambilan Cendawan dalam makanan
Menurut daripada hasil kajian kesihatan Johns Hopkins Bloomberg School, para penyelidik menganggarkan bahawa jika anda menggantikan daging kepada cendawan sekali seminggu, anda boleh kehilangan 5 pounds dalam setahun.

7.            Mengamalkan Plan diet Simple Untill Six
– Hasil daripada penulisan Mark Bittman, plan diet yang beliau cadangkan adalah dengan mengambil makanan sayuran sahaja pada siang hari (tiada daging, tiada karbohidrat) dan ambil makanan yang berpatutan pada sebelah malam. Ini adalah cara untuk mengurangkan kalori secara semulajadi.

8.Amalkan pengambilan Set Kurus Shaklee juga akan membantu anda dalam menjayakan misi Penurunan berat badan anda.

 

Secara generalnya :

 Lecithin – Bakar lemak

Alfalfa – Membuang toksik dari badan

Omega Guard – Membantu Lecithin untuk bakar lemak.

Cinch dan ESP – bagi kita rasa kenyang dan lebih bertenaga. ada yang kata, kadar nutrisi meminum segelas cinch/esp tu, sama seperti makan daging 6 pinggan. nak cakap, bertapa tingginya nutrient dalam segelas esp/cinch tu.

SID-1065293

 

Alfalfa Complex

Alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Ia juga dikenali sebagai Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

Kelebihan & Khasiat Alfalfa Shaklee

 

Alfalfa merupakan pohon renek dan rendang yang mempunyai akar yang panjang dan jauh ke dalam tanah; mencapai antara 10 hingga 20 kaki. Dengan akar yang panjang itulah ia dapat menyerap pelbagai sumber vitamin dan mineral di dalam tanah.

Alfalfa Complex

Alfalfa dikenali sebagai tumbuhan yang sangat bagus untuk merawat kolesterol, kencing manis, ulser peptik, sembelit dan bahkan pernah terbukti merawat penyakit kanser!

Alfalfa Shaklee juga sangat femes dalam Set Penyusuan Shaklee kerana ia terkenal sebagai Milk Booster yang hebat.

Alfalfa membantu merangsang susu yang banyak kerana ia kaya dengan protein. Protein pula merupakan salah satu komponen utama dalam susu ibu. Kandungan protein dalam Alfalfa adalah lebih banyak dari sumber protein lain;

Info: Protein dalam Alfalfa lebih 18.9% dari daging lembu, lebih 3.3% dari susu dan lebih 13.1% dari telur

Antara vitamin yang terkandung dalam Alfalfa Shaklee termasuklah:

Vitamin A

Penting untuk kesihatan mata dan penglihatan malam. Vitamin ala di dalam Alfalfa membina ketahanan terhadap jangkitan penyakit terutamanya di dalam salur pernafasan. Vitamin A di dalam Alfalfa Shaklee juga bagus untuk ketahanan badan, dan kecantikan kulit.

Vitamin E

Memelihara sel agar tidak rosak dek radiasi dari matahari dan pencemaran udara. Bagus untuk kesihatan jantung, otot dan kardiovaskular. Ia juga membantu untuk mengangkut nutrisi kepada sel, memperkuat dinding salur darah.

Vitamin U

Menggalakkan kesihatan tubuh untuk mengatasi masalah ulser peptik.

Vitamin B6

Membantu asilimilasi makanan, protein dan metabolisma lemak. Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit dan membantu mengurangkan simptom loya.

Vitamin K

Penting untuk pembekuan darah terutamanya selepas kecederaan, selepas pembedahan atau selepas ibu bersalin melahirkan anak. Ia juga penting untuk menjaga fungsi hati dan menyumbang kepada kecergasan badan.

Vitamin D

Membantu mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam tubuh. Seperti yang ramai sedia maklum, kalsium dan fosforuspenting untuk pembentukan tulang dan gigi yang kuat dan sihat.

Mineral di dalam Alfalfa Shaklee:

Kalsium

Membina dan mengekalkan tulang dan gigi. Membantu pembekuan darah, membantu kecergasan, membetulkan degupan jantung dan melancarkan saraf.

Zat Besi

Penting untuk menghasilkan hemoglobin yang membantu membawa oksigen di dalam darah.

Mangan

Membantu menurunkan bacaan gula dalam darah khasnya untuk orang yang kencing manis.

Sodium

Mengawal keseimbangan cecair di dalam badan, menyeimbangkan asid, mengaktifkan fungsi limpa, usus dan perut.

Silicon Magnesium

Membantu tubuh untuk melawas, melindungi kulit dan tubuh dan merangsang fungsi otak

“Wah, tak sabar saya nak beli Alfalfa! Banyak sangat khasiat & kegunaan :) ”

Tunggu!

Alfalfa ada banyak jenis dan tak semuanya sama. Alfalfa yang selamat adalah Alfalfa jenis daun. Alfalfa yang biasa kat supermarket adalah Alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa jenis biji kadang-kadang boleh menyebabkan reaksi penyakit Auto immune.

Inilah kelebihan Alfalfa Shaklee!

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun Alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa pestisid, tanpa racun kulat, tanpa bacteriosides, tanpa hormon sintetik dan tanpa bahan kimia.

Berminat nak mencuba Alfalfa Shaklee?

Sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan atau kemusykilan, boleh hubungi saya, seperti di bawah.

P.s.s. – Berminat untuk mendapatkan Set Penyusuan Shaklee yang telah terbukti berjaya membantu ramai ibu mengatasi cabaran penyusuan mereka?

 

Sign-latest