Sakit Sendi Dan Lutut

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.
Bagaimanakah cara nak mengatasi sakit sendi ini? Senang sahaja. Amalkan tiga kaedah ini:

Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini menganggu pergerakan orang tersayang… kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibubapa kita

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Rahsia Apa Itu Collagen?

Merungkai Rahsia Apa Itu Collagen?

collagen2

Kita selalu dengar dan nampak macam2 iklan tentang collagen. Paling common, orang kata kalau pakai atau makan collagen secara konsisten, confirm awet muda punya! Kulit gebu, cantik, licin, tegang, dan macam2 lagi. Tapi… itu je ke manfaat collagen nih? Kalau diri dah sedia awet muda macam saya nih (ehem!), masih perlu ke collagen nih?Jom kita rungkaikan Apa Itu Collagen!

Collagen adalah sejenis protein yang merangkumi 65% protein di dalam badan manusia. Collagen adalah SANGAT PENTING di dalam tubuh kita kerana ia mempunyai sifat yang UNIK dan ISTIMEWA.

Untuk memudahkan pemahaman anda, saya akan gunakan beberapa analogi tentang collagen supaya anda boleh bayangkan apa kebenda lah collagen nih. Anggaplah ini sebagai course Collagen 101.

  1. “Collagen is like a GLUE that holds the body together”.

Ingat Gam Uhu, Ingat Collagen

Ingat Gam Uhu, Ingat Collagen

Pernah guna Gam Uhu tak? All Purpose Adhesive yang sangat hebat! Macam tu lah collagen. All Purpose Adhesive di dalam badan. Collogen ada dalam otot, tulang, ligamen, salur darah, rambut, dan baaaanyak lagi. Setiap satu saling kait mengait. Bayangkan badan kita tanpa otot ke… tanpa tulang ke… Tak ke nampak cacat? Scary kan!!! 

OT: Perkataan “Collagen” berasal daripada perkataan “Kolla” dalam Bahasa Greek yang bermaksud GLUE.

  1. “Collagen is like a RUBBER BAND!”.

Yurkk... Inilah Rupa Collagen Bila Dah Berusia…

Yurkk… Inilah Rupa Collagen Bila Dah Berusia…

 

Cuba kita tengok getah yang biasa kita guna untuk ikat macam-macam benda, Kalau kita selalu sangat pakai, lama-lama nanti getah tu merekah dan terputus. Collagen pun macam getah jugak. Makin lama, dia akan merekah dan terputus.

Sebab tu bila dah makin BERUSIA (tak semestinya TUA tau!), ada yang cepat LETIH, ada yang sakit-sakit SENDI, and the list goes on and on. Itu tandanya Collagen dah makin banyak MEREKAH dan TERPUTUS.

Oh, sebenarnya badan kita boleh menghasilkan collagen sendiri. Tapi nak dijadikan cerita, apabila umur dah masuk 20-an, kadar penghasilan Collagen akan berkurang sebanyak 1.5% setiap tahun. Bayangkan begini; bila kita makin berusia, makin banyak Collagen dah TERPUTUS, tapi PENGHASILAN Collagen makin BERKURANG.

Psst… Jangan risau, nanti saya akan kongsikan tips RAHSIA supaya Colaggen anda TAK BERKURANG! Tapi bukan dalam entry nih la. Hehe.

 

  1. “Collagen is like the STEEL of the BUILDING

Kalau Collagen Dalam Badan Collapse, Lebih Kurang Macam Nih Badan Kita

Kalau Collagen Dalam Badan Collapse, Lebih Kurang Macam Nih Badan Kita

 

Sebagaimana rangka besi penting dalam pembinaan bangunan, begitu juga Collagen penting di dalam badan kita sebagai RANGKA SOKONGAN. Kalau rangka sokongan sesebuah bangunan lemah, bangunan akan RUNTUH. Kalau dalam kes manusia, agaknya apa jadi yer bila rangka sokongan kita lemah?

Ingat kisah RUBBER BAND di atas? Disebabkan Collagen adalah ibarat RUBBER BAND tetapi berperanan juga sebagai RANGKA SOKONGAN; semakin kita BERUSIA, rangka sokongan kita akan menjadi semakin LEMAH.

Kekurangan Collagen adalah sangat kritikal kepada badan. Desciption terbaik yang menerangkan tentang kesan kekurangan Collagen:

Muscles and skin sag. The bones lose density. The joints and ligaments become weaker and less elastic. Cartilage (tulang rawan) becomes thinner and weaker at the joints it is supposed to cushion. Hair loses its wave or curl or thickness. Organs may sag toward the floor (prolapse), and may malfunction. The lungs turn to paper. The heart weakens and enlarges. The liver and prostate may weaken and enlarge. The arteries weaken and are less able to resist plaque formation. Also they are more likely to develop a break in one of their 3 layers (aneurysm). The skin becomes thinner and it wrinkles. (Dipetik dari sini)

Rasanya saya tak perlu translate kan?

So, sekarang dah faham tak kenapa selalu orang kata nak NAMPAK awet muda, amalkan supplement Collagen? Walhal hakikatnya, Collagen bukan sekadar untuk nampak muda, tapi Collagen adalah untuk ‘KEKAL SIHAT & MUDA’! 

Di bawah ini saya senaraikan sebahagian daripada ‘khasiat’ Collagen yang mampu saya tulis:
1. Pembentukan otot atau mengelakkan otot kejang
2. Membaik pulih organ seperti jantung & paru-paru
3. Memulihkan sakit-sakit sendi
4. Penurunan berat badan (Kenapa, tak percaya ke?)
5. Menjadi kuku lembut dan bersinar (silau-menyilau gitu!)
6. Membanyakkan rambut

Anda juga boleh menonton video ini untuk mendapatkan feel tentang KEHEBATAN Collagen.

Insya-Allah saya akan kongsikan secara terperinci untuk setiap khasiat Collagen di atas di dalam entri-entri yang akan mendatang.

Sementara anda menunggu entri saya yang seterusnya tentang Collagen, anda boleh mendapatkan Collagen Supplement yang ALL NATURAL keluaran Shaklee daripada saya.

Harga sekotak ialah RM298. Kalau berminat untuk dapatkan , boleh hubungi saya.

 Anda CONFIRM RUGI kalau melepaskan PELUANG KEEMASAN ini!

Kalau nak SIHAT, tak perlu tunggu-tunggu lagi. Cepat hubungi saya sekarang. Jangan sampai stock dah licin…

SID-1065293

Collagen dan Kesihatan Sendi & Tulang


Tahukah anda 50% dari tulang rawan kat sendi kita terdiri dari Collagen? Bila Collagen makin ‘haus’, sendi kita akan makin rosak. Bila makin rosak, tu yang akan mula sakit sendi, sakit tulang. Kalau nak repair sakit ni, biasa doktor akan cadangkan suntik sejenis cecair kat sendi tu.

tulang rawan

Rasanya lah kan, kos nak suntik cecair tu ratus- ratus je ke? Tak mungkin. Mesti ribu -riban jugak tu. Tu belum masuk nak kena follow- up dengan doktor setiap bulan, etc.

Tapi dengan collagen, amalkan 8 minggu, insya-llah Collagen Powder Shaklee akan betulkan otot dan sendi kita dari dalam.

collagen10

Kesimpulannya, Collagen Powder Shaklee amat lah murah kalau nak dibandingkan dengan benefit KECANTIKAN & KESIHATAN. Sanggup habis ribu -riban atau habis RM 300+ je untuk langkah PENCEGAHAN?

Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen Powder? Hubungi saya sekarang

SID-1065293