Cara Turunkan Berat Badan dengan Meminum Air

Mengapa Minum Air Pentinguntuk turunkan Berat Badan

	Minum air sejuk boleh membantu metabolisme anda, kerana badan anda akan bekerja lebih keras untuk memanaskan cecair, bermakna lebih banyak kalori dibakar untuk anda.

 Minum air sejuk boleh membantu metabolisme anda, kerana badan anda akan bekerja lebih keras untuk memanaskan cecair, bermakna lebih banyak kalori dibakar untuk anda.

Air dapat membantu anda mengawal suhu badan, menyembangkan sendi-sendi badan kita, melindungi saraf tunjang dan tisu sensitif yang lain dan ia juga menghilangkan sisa melalui perpeluhan, pembuangan air kecil, dan sebagainya, menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit . Berikut adalah beberapa sebab untuk hidrat biasa pada:

Terdapat banyak sebab mengapa air adalah, antara lain, baik untuk buah pinggang anda.

v  Minum air sejuk boleh membantu metabolisme anda, kerana badan anda akan bekerja lebih keras untuk memanaskan cecair, bermakna lebih banyak kalori dibakar untuk anda.

v  Minum air dengan kerap juga membantu membuat anda rasa kenyang supaya anda tidak memerlukan pengambilan snek berkalori kosong.

v  Penghidratan sebelum anda bersenam akan membantu melepaskan hormon otot-membina di dalam badan anda – yang menyatakan berita baik untuk bukan sahaja matlamat kekuatan anda tetapi juga metabolisme anda.

v   Orang yang mengambil air yang mencukupi, paling kurang mempunyai risiko penyakit  buah pinggang kronik

 

Terdapat banyak sebab mengapa adalah penting untuk minum air dengan secukupnya, terutamanya jika anda berdiet:

• Anda perlu meminum jumlah yang mencukupi air untuk mengelakkan dehidrasi.

• Dehidrasi menyebabkan pengurangan dalam isipadu darah; pengurangan dalam isipadu darah menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otot; dan pengurangan dalam bekalan oksigen kepada otot boleh membuatkan anda berasa letih.

• Proses membakar kalori memerlukan bekalan air yang cukup untuk berfungsi dengan cekap; dehidrasi melambatkan proses pembakaran lemak.

• Membakar kalori mewujudkan toksin (memikirkan ekzos yang keluar dari kereta anda), dan air memainkan peranan penting dalam memastikan toksik ini keluar dari badan anda.

• Air membantu mengekalkan otot otot dengan membantu dalam keupayaan untuk melincirkan sendi. Penghidratan yang betul boleh membantu mengurangkan kesakitan otot dan sendi apabila kita bersenam.

• Ia juga sangat sukar bagi badan untuk membezakan antara lapar dan dahaga. Jadi, jika anda berjalan-jalan dan berasa lapar, cuba minum segelas air dan bukannya makan snek k

•  Kajian juga menunjukkan bahawa  dengan meminum segelas air sebelum makan, ia dapat membantu anda untuk berasa lebih kenyang dan ini akan membuat anda kurang makan.

 

Berapa banyak air saya perlu minum?

Anda perlu meminum jumlah yang mencukupi air untuk mengelakkan dehidrasi.

Anda perlu meminum jumlah yang mencukupi air untuk mengelakkan dehidrasi.

Anda mungkin pernah mendengar bahawa anda perlu minum lapan gelas air sehari.  Sebenarnya berapa banyak air yang anda benar-benar perlu, ia bergantung kepada berat badan anda, tahap aktiviti, suhu dan kelembapan persekitaran anda, dan diet anda. Diet setiap dari kita adalah berbeza-beza, kerana jika anda makan banyak makanan padat air seperti buah-buahan dan sayur-sayuran keperluan anda untuk minum air akan berkurangan.

Anda boleh melakukan beberapa penyelidikan dan menggunakan kalkulator dan pengukur cawan jika anda suka, tetapi alam semula jadi cukup baik membiarkan anda tahu jumlah yang tepat untuk minum. Apabila anda minum air yang mencukupi, air kencing biasanya akan menjadi kuning pucat, walaupun vitamin tambahan dan antibiotik boleh menghitamkan ia. Sebaliknya, anda tidak perlu untuk ke bilik air terlalu kerap. Apabila ragu-ragu, minum lebih sedikit.

Tips Minum Air

 
Membuat minuman yang bercampur dengan vitamin yang anda ambil.

Terdapat beberapa vitamin tambahan dalam bentuk tepung yang direka untuk dicampur dengan air. Secara tak langsung anda dapat menambah jumlan air di dalam badan anda di samping menikmati minuman bervitamin anda seperti ESP..MealShake..Performance Drink.

Membuat minuman yang bercampur dengan vitamin yang anda ambil.

Membuat minuman yang bercampur dengan vitamin yang anda ambil.

 Jika anda memilih untuk mengambil vitamin dalam bentuk tablet, maka anda hendak lah memastikan untuk minum sekurang-kurangnya segelas air penuh .

 

Jadi  moralnya di sini, “Air adalah aksesori yang besar untuk menurunkan berat badan. Dengan meminum air yang mencukupi,dapat mengelakkan badan kita dari terhidrat dan dapat memastikan badan kita menjadi  sihat dan berat badan yang sihat secara umum.

 drink-a-glass-of-water-for-health

JOM Kita meningkatkan segelas H20 hari ini juga!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing