Cara Buat Belian Menggunakan e-Sell Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca blog SuperNifzVitamin sekalian…

Alhamdulillah, Shaklee Malaysia telah melangkah maju setapak lagi kini. Seiring dengan kemajuan teknologi masa kini…. 

Pihak pengurusan Shaklee telah memperkenalkan pembelian online untuk memudahkan lagi urusan pembelian produk Shaklee anda iaitu e-Sell atau Shaklee Shopping Cart khas untuk pelanggan setianya.

 Slide2

Ha ini lah logo e-Sell yang Roe maksudkan. DSengan adanya e-Sell ini ia sangat memudahkan anda kerana anda tidak lagi perlu bersusah payah nak SMS, WhatApps atau Call pengedar untuk mendapatkan produk Shaklee. Cash pun dah tak perlu nak kene transfer-transfer lagi dah.

PERINGATAN: Pastikan anda menggunakan browser Mozilla Firefox untuk memudahkan proses pembelian melalui e-Sell.

Jejom Roe kongsikan kat sini langkah-langkah Cara Membuat Pembelian Melalui e-Sell.

 Ok, contoh yang Roe berikan ini adalah melalui Facebook dan Website taw. Anda akan klik pada link seperti di dalam status Facebook danWebsite Roe nih…

 Slide1

 Langkah #1

Pilih bahasa yang anda kehendaki…

 Slide3

 Langkah #2

Klik pada “Agree” / ”Setuju” dan klik butang “Next”.

 Slide4

Langkah #3

Semak bilangan yang dikehendaki. Sekiranya anda ingin menambah atau edit bilangan, produk, anda boleh update “Quantity”.

Slide5

Semak juga jumlah harga dan klik butang “Checkout”.

 Langkah #3

Isi maklumat anda untuk urusan penghantaran

Slide6

Kemudian, klik butang “Continue”/”Teruskan”.

 Slide7

 

 Periksa data-data pengeposan anda

Langkah #4

Slide8

Shaklee akan memaparkan order anda beserta jumlah kos penghantaran (postage/shipping fee).

Untuk pengetahuan anda anda, jumlah postage (wang pos) adalah RM 10 bagi Semenanjung Malaysia dan RM 20 bagi Sabah dan Sarawak, tidak kira berapa jumlah kuantiti vitamin yang anda order.

Amacam, menjimatkan bukan… Anda order 1 botol vitamin ke.. anda order 10 botol vitamin ke,postagenya tetap sama. 

 

 

 

Langkah #5

Seterusnya anda akan di bawa ke screen Pembayaran.

Slide9

Pembayaran boleh di buat melalui “Credit Card” atau “Debit Card”.

“ATM Card” mana-mana bank pun boleh asalkan terdapat sticker Visa pada “ATM Card” tersebut.

 Langkah #6

Ikut arahan untuk pembayaran dan proses order selesai

Penghantaran akan dibuat dalam tempoh 3-5 hari bekerja.

Resit dan tracking number penghantaran akan dihantar kepada anda melalui email dan SMS.

 Pertanyaan

 Mudah bukan… Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi Roe secara terus.

Untuk membuat order vitamin atau sebarang produk Shaklee yang lain, anda boleh klik pada link OrderProduk Shaklee sekarang dan ikut arahan seperti tutorial di atas.

 

NOTA: Sekiranya anda ingin mendapatkan penjimatan di antara 20-25% daripada harga jualan serta menikmati keistimewaan yang lain sekiranya layak, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan menghubungi Roe segera.

Jadi ahli tak semestinya kene jadi pengedar, tapi kalau akan datang anda berminat nak jadi pengedar, langsung tidak ada masalah.

 Terima kasih

 Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Seluruh Malaysia

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing