Cara Nak Hilangkan Bintik Kolesterol

white-bumps-under-eye

Ehh apa benda keluar bintik kat sekitar mata nih. Nak kata jerawat, lana dah rasanya nih, tak hilang-hilang lah pulak. Dah di picit2 pun tak hilang nih.

Haa itu lah yang di panggil dengan Bintik Kolesterol di mana kolesterol jahat yang sudah mula memunculkan diri.Ini kalau di biarkan akan semakin banyak tau keluarnya.

Cuba  tengok bawah mata korang sekarang. Ada tak benda ni? Macam jerawat tapi bukan jerawat.

Bintik Kolesterol.

Pernah tak dengar bintik kolesterol? Ianya terjadi disebabkan oleh kolesterol yang tinggi dalam badan kita. Sangat berisiko tau untuk mendapat pelbagai penyakit lain jika kolesterol tinggi dalam badan.(errr takutnyeee)

Bagaimana nak hilangkan bintik kolesterol ni? Ada cara ke? Tengok pun geram je kan. Rase nak kutil2 je…

Bagaimana Boleh Terjadinya Bintik Kolesterol?

Bintik kolesterol ni adalah macam benjolan di bawah kulit terutama biasanya sekitar mata kerana salur darah kita mengandungi kolesterol yang tinggi. Bintik kolesterol ini boleh berlaku dengan keadaan di mana seseorang itu selalu mengamalkan gaya hidup kurang sihat.

Banyak sebab boleh menyumbang seperti mengambil makanan yang tinggi kolesterol dan tidak bersenam kire yang payah mengeluarkan peluh. Dan juga sudah tentu mengambil makanan yang tinggi kolesterol dengan tidak terkawal.

Bagaimana tips dan cara menghilang dan menghindari bintik kolesterol ini?

  • kurangkan makanan berlemak dan tinggi kolesterol.
  • ambil banyak makanan yang mengandungi kolesterol baik dan tinggalkan kolesterol jahat. Kolesterol jahat dikenali sebagai LDL dan kolesterol baik dikenali sebagai HDL. Makanan yang meningkatkan paras HDL adalah seperti gandum penuh. Kalau makan roti boleh bertukar kepada wholemeal bread berbanding dengan roti putih.
  • jauhkan dari kerap mengambil makanan yang meningkatkan lagi paras kolesterol jahat seperti daging, marjerin dan makanant yang manis-manis.
  • ambil banyak buah-buahan segar dan juga sayur-sayuran kerana ia juga boleh membantu mengurangkan kolesterol dalam badan anda. Dan tips untuk makan buah, anda digalakkan ambil buah segar, bukan jus buah. Sebab kita perlukan fiber dari buah tu bukan airnya semata-mata.
  • tingkatkan pengambilan makanan yang boleh meningkatkan paras lemak baik seperti kekacang, avocado, olive oil. Pengambilan yang teratur boleh membantu anda menurunkan paras kolesterol yang ada.
  • Amalkan pengambilan Omega 3. Kalau beli telur kat pasaran pun jangan lupa beli telur yang mengandungi omega 3. Contoh telur yang saya biasa gunakan adalah LTK Omega Plus. Ada banyak juga telur di pasaran anda boleh pilih.
  • lebihkan hidangan ikan. Kalau boleh makan daging tu seminggu sekali dah cukup, yang selebihnya ambil ikan. Ikan yang bagus adalah seperti ikan laut dalam macam sardin, macherel, salmon.
  • tambahkan bawang putih dalam hidangan anda. Bawang putih berfungsi sebagai agen anti radang yang mana kolesterol akan meningkat dengan adanya proses keradangan dalam badan.  Shaklee juga ada menyediakan pil bawang putih iaitu Garlic Complex.
  • Ambil bawang macam bawang merah dan seangkatan dengannya. Bawang juga ada fungsi anti radang.

BintikHitam

Sonya gabungan Omega Guard, Lecitin dan juga Garlic Complex, berupaya untuk mengawal kadar kolestrol tinggi dalah badan anta, secara tak langsung bintik-bintik kolesterol yang dok ada tuh akan turut sama kecuttt..

Apa Fungsi Omega Guard Dalam Merendahkan Kolesterol?

Omega guard ini adalah sumber omega 3 yang terbaik. Ini kerana ianya diekstrak dari ikan laut dalam yang bermutu dan dijamin bebas dari merkuri sebab anda kena hati-hati memilih minyak ikan. Jika salah pilih takut yang sepatutnya baik menjadi bahaya pula dek kerana kandungan merkuri dalam ikan tersebut.

Dengan omega guard anda tidak perlu risau sebab ianya dibuat dengan 3 peringkat penyulingan yang mana ia dijamin bebas dari merkuri dan bahan toksik lain. Roe sangat mencadangkan anda mengambil omega guard dan kawan-kawannya  kerana ianya sudah terbukti boleh merendahkan paras kolesterol dalam badan kite taw.

Nak hilangkan Bintik Kolesterol? Meh hubungi Roe meh…

rohie3

Nutriwhite – Makeup Remover yang Hot

foaming-cleanser

Salah Satu Kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser Sudah Tentulah Ianya Bukan Sintetik, Tiada Mengandungi Bahan Kimia Serta Pewangi Yang Boleh Merengsakan Kulit, Selamat Serta Semulajadi. Boleh Digunakan Untuk Jangka Masa Panjang. Kepada Mereka Di Luar Sana Yang Tak Nak Tempek Bahan Kimia Dekat Muka Nutriwhite Gentle Foam Cleanser Adalah Jawapan Terbaik Untuk Anda. Mereka Yang Mempunyai Kulit Sensitif Juga Saya Syorkan Sangat-Sangat.

Kepada mereka yang berkulit kusam dan mahukan kulit berseri boleh cuba gunakan rutin harian Nutriwhite Gentle Foam Cleanser ini. Kebaikan Nutriwhite Gentle Foam Cleanser ini adalah mengandungi 16 jenis bahan semulajadi yang tinggi dengan vitamin C. Vitamin C memang sinonim dengan fungsinya membantu untuk mencerahkan kulit. Tetapi suka saya ingatkan kesan penggunaan adalah berbeza kepada setiap individu.

Masalah pigmentasi atau tompok-tompok hitam akibat daripada terdedah kepada sinaran cahaya matahari dan pencemaran mungkin boleh berkurangan dengan penggunaan pencuci muka ini secara konsisten. Kehadiran strawberi begonia merupakan kebaikan nutriwhite gentle foam cleanser dalam memudarkan tompok-tompok pigmentasi itu. Walau bagaimanapun, jangan mengharapkan keajaiban berlaku serta merta. Paling awal kesan boleh dilihat seawal tiga bulan sehingga 9 ke 12 bulan bergantung kepada tahap pigmentasi anda.

set-asas-nutriwhite

Kehadiran rumpai laut membantu untuk mengekalkan kelembapan serta mengelakkan hidrasi pada kulit muka. Selain itu kelebihan nutriwhite gentle foam cleanser, rumpai laut juga menyediakan kulit yang anti jerawat (mencegah serta melawan pertumbuhan jerawat). Rumpai laut juga membersihkan serta mencerahkan kulit yang kusam.

Dalam Nutriwhite Gentle Foam Cleanser juga ada alga hijau. Alga hijau ini berfungsi untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati, sisa kotoran serta lapisan toksin pada kulit muka. Toksin terhasil akibat daripada pendedahan kepada cahaya matahari, penghawa dingin serta pencemaran udara. Kulit kusam ini banyak termendak sel-sel kulit mata, maka dengan kehadiran Alga Hijau ini membantu juga dalam menjadikan kulit kelihatan cerah berseri.

Bagaimana cara memakai Nutriwhite Makeup Remover ini?

cuci muka
Ya sedar tak bila kita bangun pagi, bagi yang kulit berminyak kita akan dapati kulit kita lembab dan rasa sedikit berminyak? Ya saya juga menghadapinya namun selepas menggunakan Nutriwhite make up remover alhamdulillah ada improvement di mana kulit dah kurang berminyak seperti dulu.
Picitkan sedikit di atas tapak tangan dan terus gosokkan pada kulit muka selama beberapa minit. Selepas itu bilas dengan air [ air suam juga bagus] seterusnya barulah cuci dengan Nutriwhite Foam Cleanser.

Kulit akan rasa segar dan sangat lembut.

Paling seronok ialah apabila jika dulu di sekitar kawasan hidung ada white head or black head dan saya memang terpaksa menggunakan face mask untuk menghilangkannya. Alhamdulillah kini tiada lagi sejak menggunakan Nutriwhite Makeup Remover. Paling best jerawat cepat kecut adalah antara testimoni yang diberikan oleh pengguna.

Inilah yang membuatkan ramai orang tidak lepaskan peluang untuk membeli Nutriwhite makeup remover !

 

Anda berminat nak cuba Nutriwhite? meh hubungi saya meh…

rohie3

Rasa Down

its-gonna-get-harder-before-it-gets-easier-but-it-will-get-better

Bila nak tuh kena lah kita berhempas pulas untuk dapatkannya. Bukan senang nak senang, tapi memang senang je kalau nak susah. Betul tak.

Tipulah kalau kata tak pernah rasa down dengan bisness online Shaklee n kan. Rase nak “gulung tikar” rasa malas nak share… memacam rase lagi lah…

Dengan customer yang dok tanya2 je harga prodak itu lah ini lah, lepas kita jawab, tross depa senyappp… Ada gak yang beriya2 dah nak, bila kita dah readykan stok, last minit di kanselkannya pulak. Yang dok ckp mahallah.. org tuh jual murah lah.. hurmm memacam lagik lah sindiran lah, cakap penipu lah apa lah… Kalau ikotkan hati Kristal, memang dah hancur bederailah kan mase depan dengan Shaklee nih.

Tapiiii… tak pe lah, bak kata seorang leader yang Roe kagumi “Selagi tak keluar air mata seluas lautan, jangan pernah mengalah…”

Sonya apa pun jadi… nak kena

  • kuat berusaha
  • teruskan kongsi kebaikan Shaklee kat seramai yang mungkin
  • jangan cepat mengalah
  • doa dan terus berdoa

Segala apa yang berlaku ini adalah datang dari Allah. Jadi kepadaNya juga la kita memohon. Kita seharusnya meminta segala pekerjaan kita dimudahkan. Mohon kita kuat untuk menempuh setiap dugaan dan ujian yang Allah beri. Ada hikmah disebalik apa yang berlaku. Bukan sengaja Allah mencipta halangan di setiap jalan yang lurus. Allah sengaja nak menguji sekuat manakah kita dalam mencari keredhaan Allah. Mungkin Allah ingin kita belajar dari kesilapan lalu. Muhasabah diri. Jangan lakukan kesalahan yang sama. Hanya orang yang kuat yang akan berjaya menghadapi segala dugaan. Maka beruntunglah mereka.

Kunci Kejayaan adalah di tangan kita… Bukan di tangan orang lain…