Vita-Lea For Children – Vitamin Terbaik Untuk Kanak-Kanak

Kita sebagai ibu bapa mesti mahukan yang terbaik untuk kesihatan anak-anak kita kan?
Hakikatnya ramai yang risaukan pengambilan nutrisi anak masing-masing terutama kalau anak agak memilih makan (picky eater).

Zaman yang serba maju nih ramai anak-anak yang mudah terdedah kepada makanan rendah khasiat seperti junk foods, minuman manis dan juga makanan segera (fast foods) sejak kecil lagi.

Jadi, soalan yang patut kita tanyakan pada diri sendiri adalah, “Adakah kita yakin anak-anak SENTIASA mendapat nutrisi yang secukupnya sesuai dengan usia dan keperluan mereka untuk membesar dengan sempurna?”

Ada berita baik untuk anda, Shaklee juga menawarkan multivitamin bagus untuk anak bagi menampung keperluan nutrisi mereka setiap hari

Terdapat 7 keistimewaan Vita-Lea For Children sehingga amat rugi jika ada anak-anak yang sedang membesar tidak kita bekalkan dengan multivitamin yang sangat lah berkhasiat ini.

Lebih dikenali sebagai Chewable Vita-Lea, ia merupakan multivitamin boleh kunyah dalam bentuk tablet yang pastinya mudah untuk diambil oleh anak-anak.

Jadi, kenapa Vita-Lea for Children multivitamin bagus untuk anak?

Berikut ialah kelebihan Vita-Lea For Children Shaklee

vitaleaforkids
1. Membekalkan 18 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak.

  • Ini termasuk kelapan-lapan jenis vitamin B yang mana rata-rata multivitamin di pasaran tak mampu berikan.
  • Juga mengandungi kalsium, magnesium dll bagi membantu menyokong tulang yang kuat dan badan yang sihat.

2. Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.

vitalea3

3. Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi. Kandungan Stevia danXylitol memberikan rasa manis yang semulajadi dan tidak menyebabkan kaviti gigi. 

4. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.

5. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!. Perisa anggur semulajadi yang sedap. Bukan saja anak-anak, ibu ayah pun pasti sukakannya!

6. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.

pilvitalia

Ia juga lebih mudah dibawa ke mana-mana untuk bantu kita menjaga kesihatan anak-anak sekalipun semasa travel/balik kampung. Boleh selit-selit dalam handbag ibu je, betul tak?

7. Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4  hingga 12 tahun terutama yang tidak suke makan sayur.

vitalea1

Bayangkan kite bagi anak-anak kite makan semua ni dalam masa sehari ? Mesti sakit perut muntah 3 hari 3 malam anak kita. Dah jadi masalah lain. Tapi semua ini dah dimudahkan, hanya 2 bijiVita-Lea For Children / sehari. 

Anak-anak kite sudah mendapat bekalan nutrient bagi melengkapkan keperluan nutrisi harian selain daripada makanan yang dimakan setiap hari.

Cara pengambilan Chewable Vita-Lea

Boleh diambil oleh anak-anak berumur 2 tahun dan ke atas :

  • Umur 2 hingga 3 tahun – 1 tablet sehari
  • Umur 4 hingga 12 tahun – 2 tablet sehari

* Warning : Tidak sesuai untuk bayi berumur kurang 1 tahun!

Waktu pengambilan Vita-Lea for Children : Selepas makan

Surprisingly, sejak Vita-Lea for Children kembali dengan formula baru pada awal tahun ini, ramai yang memberikan feedback yang sangat bagus tentangnya. Yang paling penting, the kids love it!

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi lanjut tentang pemakanan anak-anak, kami akan cuba untuk membantu tuan puan dengan servis berkualiti beserta cadangan produk terbaik memenuhi keperluan anda.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Pentingnya Vitamin Semasa Berhari Raya!

Kuih Dan Muih Beraneka Macam Makanlah Jangan Hanya Dipandang

Ketupat Rendang Sila Nikmati Kawan Penat Memasak Malam Ke Pagi

Wajid Dan Dodol Jangan Lupakan Peninggalan Nenek Zaman Berzaman

Asyik Bersembang Pakcik Dan Makcik Hai Duit Raye Lupa Nak Diberi

Haaa.. dari lirik lagu nih dah terbayang dah kesedapan makan yang bakal kita nikmati Raya nanti. Mau dari pagi sampai ke malam makan dan makan dan makan jerk nih…

ketupatrendng

Seperti biasa di hari raya, umpama pesta makanan, sebab di mana2 rumah yang kita pergi, semua akan hidangkan pelbagai jenis makanan perayaan yang sedap-sedap. Memang sedap, lagi2 setelah sebulan kita berpuasa, then kali nih kita dapat makan sakan… boleh makan sesuka hati di siang hari kompem takkan nampak dah lemak ke minyak berlebihan ke apa dah kan.. fikir sedap dan sedappp sahaja mase nihkan.

 

Dalam pada menikmati makanan raya tu kita tidak patut lupa pada kandungan minyak dan lemaknya taw.

panduankalori

Panduan Pengiraan Kalori dari Kevin Zahri

 

Tapi tak elok pula bukan jika kita menolak untuk menikmati hidangan tatkala berziarah ke rumah teman dan saudara-marakan… Lebih2 lagi jika ketupat, rendang, lontong, lemang dan sebagainya itu adalah hasil tangan ibu kita sendiri..

Kita semua dah sedia maklum bahayanya kolesterol tinggi ini.. ia berpotensi untuk ‘berlonggok’ di dalam salur darah, menjadikannya sempit lalu menyebabkan datangnya pelbagai masalah kesihatan seperti darah tinggi, strok dan sebagainya.

 Haduihh macam mana nih.. makan2 nak, jaga kesihatan pun nak jugak nih.

 Jangan risau k, Roe ada caranya, meh sini teruskan pembacaan k.

Haa..apa nak buat ni biau bebenau Roe nih, ada ker cara nak kawal semua nih walaupun kita tetap makan jugak kesemua yang berlemak, berminyak & memanis nih? Macam mana caranya nak menikmati makanan yang sedap2 tu di samping mampu mengawal diet atau penyakit dari menyerang.

 

Vitamin lah Jawapannya

Pengambilan vitamin dapat mengawal masalah kenaikan berat badan secara berlebihan dan juga membantu anda yang mempunyai masalah kesihatan seperti kolestrol, kencing manis, jantung dan sebagainya. Biasanya golongan yang mempunyai penyakit seperti inilah yang berisiko ketika mengambil makanan yang berlebihan di hari raya. Cara untuk elakkan ialah dengan pengambilan vitamin shaklee

Jom saya kongsikan di sini beberapa fungsi vitamin yang sangat bagus untuk mengawal berat badan anda.

Lecithin Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail

Bila kita dah sakan makan ketupat ataupun lemang, kompem kita akan makan dengan rending kan, Perh.. memang hebat kandungan lemak dalam makanan-makan nih tau…sonya cara nak pecahkan balik lemak-lemak ni, boleh lah kita ambil Lecithin 3 biji, Ia mampu memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Ini yang bestnya, bila makan je, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecithin ni.

Alfalfa ShakleeZemanta Related Posts Thumbnail
Ok, selepas semua lemak-lemak tadi tuh dah di pecah-pecah kan, kita ambil pula Alfalfa,Khasiatnya yang membantu melawaskan pembuangan dan mengangkut keluar lelemak yg dipecahkan oleh lecithin.

Herblax Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail
Bagi memastikan lemak-lemak di flush dengan lancer, boleh lah kita ambil 4 biji Herblax pula, ia dikenali sebagai Agen pencuci usus. Mana-mana saki baki bahan yang tidak diingini pada usus akan dibersihkan. Bukan tu saja, herb-lax ni sangat best sebab boleh mengempiskan perut yg buncit dan membuang lemak2 degil yg tersimpan berkurun lamanya dalam badan kita.

 

Garlic ShakleeGarlic11
Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampu menyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik & ketidakhadaman. Garlic

Shaklee juga menurunkan kolesterol dengan menurunkan kolestrol LDL dan

menstabilkan glukos.

 

Peppermint gingger plus Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail

Vitamin ni sangat bagus untuk mereka yang makan terlalu banyak.Lepas tu perut jadi sebu,so cepat2 ambil peppermint.Terus perut lega tau.

Omega Guard Shakleerp_omega1.jpg

Omega guard shaklee ini mengandungi DHA & EPA yang tinggi.DHA mencegah kadar kolesterol berlebihan dan pembekuan lemak dalam darah.Omega Guard Shaklee boleh meningkatkan kadar kolesterol baik dalam badan (HDL) dan menyingkirkan kolesterol yang tidak diperlukan oleh badan. jika kadar kolesterol tidak baik banyak di dalam badan akan menyebabkan saluran di dalam darah tersumbat dan boleh mengakibatkan sakit jantung.

Phytocol ST Shakleephytocol
Ini adalah produk terbaru dari Shaklee. Secara ringkasnya, Phytocol sangat membantu menurunkan paras kolestrol secara semula jadi. Khusus untuk mereka yang suka makanan berlemak.

Haaaa..dah baca kan fungsi setiap vitamin tu? Bila ambil vitamin tak adalah risau bacaan kencing manis atau kolestrol kita naik mendadak.Kesihatan itu sangat penting di jaga semasa musim-musim raya nih tau.Kebanyakan penyakit adalah berpunca daripada makanan.Untuk elak berlaku sebarang kemudaratan yang lebih teruk,jawapannya adalah dengan pengambilan vitamin.Nanti bila sakit makin teruk,nak makan apa pun semua tak boleh.Sedih kann…Selera pun hilang.
Kepada anda yang nak cuba vitamin shaklee,nak jaga badan dan jaga kesihatan masa raya ni boleh jer hubungi saya k.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Tips Keselamatan Balik Kampung Beraya

Wahh.. begitu cepatnya masa berlalukan, Insya-Allah dalam minggu ni warga kota dan warga yang berkaitan akan mula beransur pulang beramai-ramai ke kampung halaman tercenta masing-masing. Tak kisah lah kan kampung tuh memang di kampung atau di bandar, tapi kebanyakan masing-masing akan meninggalkan rumah. Bagi yang tak kema-mana pun, penting tuk kita tahu Tips2 keselamatan menjelang Hari Raya nih.

tips balik kg

Walaumacammana terujanya kita tuk beraya, namun jangan dilupakan aspek keselamatan yang mesti dijaga di musim apa sekalipun k.

  1. Laporkan di balai polis

Pastikan kita buat laporan yang kita akan pulang beraya di balai polis terdekat. Mereka ada sediakan buku rekod/borang untuk diisi. Anggota polis yang bertugas akan meronda dan menghantar laporan harian kepada anda. Pastikan memang tak ada orang dalam rumah atau datang ke rumahlah. Karang tak pasal2 pulak kena masuk lokap.

  1. Beritahu anggota keluarga SAHAJA

Ini Tips yang penting jugak nih, Zaman serba canggih nih, tak payah lah kita nak canang satu dunia yang kita akan pulang ke kampung bila, dari berapa haribulan ke berapa haribulan… terutama di media sosial. Ingat, media sosial BUKAN TEMPAT YANG SELAMAT. Kongsi yang patut-patut sahaja hokey.

  1. Jangan menampakkan rumah kita kosong

Jangan biarkan kasut-kasut dan selipar-selipar tersusun kemas, semak-semakkan sikit selipar di depan pintu. Musim-musim orang cuti nih, kompem ada je lah mata-mata yang mula mencari peluang. Berwaspada semaksima mungkin.

  1. Elakkan Check-In

Kalau nak check in untuk inform sanak saudara… customize-kan je status tu. Tak payah nak beritahu satu alam kita ada kat mana. Kita mungkin nampak macam fun, tapi….Jaga-jaga ada yang memerhari…

  1. Baca doa keluar rumah

doamulakanperjalanan

Ini pula tips keselamatan dalam perjalanan dibawakan olehSalwaSaleh.com. Comel kan?

Tipsbalikkg

Akhir kata dari Roe, Jaga diri dan semoga selamat perjalanan pergi dan balik!

Salam Aidilfitri dari kami di SuperNifzVitamin.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Bacaan Darah Tinggi Melambung?

Tanda-tanda Tekanan Darah Tinggi

Ok kali nih Roe nak cerita lagi mengenai penyakit Darah Tinggi lagi. Akhir-akhir ni ramai kawan-kawan Roe yang mengadu bacaan darahnya semakin naik.Salah satu aspek merbahaya tentang penyakit ini ialah ramai yang tidak menyedari telah memilikinya. kajian menunjukkan hampir 1/3 penghidap tidak menyedarinya.

Makanya mencegah adalah sebaik-baik langkah disamping mendapatkan ujian tekanan darah berkala

Tekanan darah diukur dalam dua bacaan.

 

Contoh bacaan normal ialah 120/80. Dan bacaan darah tinggi adalah 140/90

Slide1

Angka di atas (tekanan darah sistolik) mengukur tekanan apabila jantung mengepam darah keluar. Angka yang di bawah pula (tekanan darah diastolik) mengukur tekanan apabila jantung berehat.

Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-

Slide5

  • Phytocol ST – Ia mampu Menyekat Lemak – Lemak dari memasuki saluran darah.

Slide4

  • Omega Guard– Dapat merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung. Mengangkut lemak2 dalam darah keluar.

Slide3

 

  • Coqhealth -menguatkan otot jantung dan mengurangkan masalah saluran tersumbat.

Slide2

  • VIVIX -Vivix Shaklee adalah pelengkap kepada jantung yang sihat. Ia berupaya melindungi jantung anda daripada pengoksidaan salur darah. Pengoksidaan pembuluh darah ini akan menyebabkan mendapan plak yang menyempitkan salur darah.Bila salur darah sihat, masalah darah tinggi juga tiada.

 

 

Tepuk dada, tanyalah pada diri sendiri. Berbalik pada situasi anda masing-masing.

Anda baru pulang dari berjumpa doktor dan berasa bimbang kerana darah tinggi dalam tubuh. Seterusnya, anda mencari informasi bagi mengatasi masalah ini dengan segera.

Anda telah pun mendapat jawapan bagi masalah anda dengan tips yang diberikan dan supplemen yang boleh membantu untuk mempercepat penurunan paras kolestrol.
Masih ragu-ragu dengan kesan dan kebaikan suplemen shaklee?

JeJom tonton video ni. Kisah En Fahmi yang mengalami tekanan darah tinggi yang menyebabkan tahap kesihatan beliau semakin teruk. Risau kerana anak-anak masih kecil, dia mencari jalan merawat dan cegah sebelum lebih parah.  dan Alhamdulillah kini tahap kesihatan En Fahmi bertambah baik.

Jom tonton apa nasihat En Fahmi untuk mereka yang mempunyai masalah ini.

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

 Adakah anda masih lagi berfikir secara skeptikal dan berkira dengan nikmat kesihatan sedangkan ramai yang sudah menarik nafas lega selepas mengambil supplement shaklee?

 Dah tahu supplement apa wajib ambil kan, langkah seterusnya, hubungi Roe di 012-658 4283 dan kita boleh bincang apa vitamin yang wajib ambil berdasarkan keaadaan anda sekarang dan mengikut bajet anda. Jangan tangguh- tangguh lagi kerana mungkin jantung anda semakin parah .

Tepung Beras dan Gajah

Assalamualaikum..

Hahaa.. kali nih Roe nak sharekan 1 mende yang Roe baru jer tahu hari nih.. iaitu tepung beras ada banyak versi.
Kalau nak buat menggoreng, nak buat kuih koci, laksam kena guna tepung beras berbeza. Roe nih kalau ke kedai nak beli Tepung Beras ni, tak pernah ler pulak belek gajah-gajah tuh…main amek je yang mana ada tulis TEPUNG BERAS.. Tu pon puas baca takut tertukar amek tepung ubi ke ape ke….
Jejom kita tengok perbezaan Tepung Beras berdasarkan jumlah gajah.

Tepung Beras Cap 1 Gajah, Tepung Beras Cap 3 Gajah, Tepung Beras Cap 5 Gajah

Tepung Beras cap 1 Gajah 
  • Sangat Sesuai Untuk Mengoreng..Seperti Buat Adunan Utk Goreng Pisang..Keledek…Keladi..Cempedak…Adunan Gorengan Ikan…Seperti Goreng Mamak..Goreng Berempah…
  • Tepung Ini Sangat Ranggup..Sesuai Untuk Buat Rempeyek..Dan Tumpi Kacang Hijau@Dhall
Tepung Beras Cap 3 Gajah
  • Sangat Sesuai Untuk Kuih2 Tradisional Seperti Contoh Kuih Kuci…Kuih Apam Beras Eno…Dan Pelbagai Lagi Jenis Kuih
  • Ia Menghasilkan Kuih Yg Lembut Dan Berkilat
Tepung Beras Cap 5 Gajah
  •  Sesuai Untuk Membuat Mee Laksa Dan Pelbagai Jenis Mee Sebab Ia Lebih Kental
Haaa.. kompem ramai yang sama macam Roe kan baru tau pasai Gajah-gajah nih….
So.. Nak bagi kuih kita menjadi, baik hafal berapa ekor gajah yg kita nak cari hehe.
P/s : tepek sekali resipi cempedak goreng utk rujukan diri seniri.
Tepung gandum 4 sudu, tepung beras 2 sudu, telur sikit, garam, kunyit, air… Ada yg suruh masukkan kelapa parut sikit utk rasa lemak2. Jgn cair sgt nanti x melekat kat cempedak.
Then boleh masukkan Cempedak & goreng.

Tips Berpuasa Untuk Anak-Anak

Tips-Mengajari-Si-Kecil-Berpuasa

Puasa adalah ibadah yang sukar dilakukan oleh kalangan kanak-kanak berbanding solat lima waktu sehari semalam, kerana fitrah manusia yang akan sentiasa dalam mood marah apabila lapar dan dahaga. Badan menjadi tidak bermaya seperti selalu. Namun apabila dilatih dari tahun ke tahun, Insya-Allah, kanak-kanak akan biasa berpuasa dan menganggap ianya sebagai aktiviti biasa.

Antara tips-tips mendidik dan tips mengajar anak puasa, lebih-lebih yang baru kali pertama mencuba ialah:

1. Terangkan Kenapa Kena Puasa

Berikan penerangan mengapakah ibadah puasa secara ringkas dan mudah difahami. Kanak-kanak generasi muda sekarang tidak mahu membuat sesuatu tanpa ada fakta atau sebab mengapa mereka perlu melakukan ibadah itu.Terangkan kebaikan dan faedah dari melakukan puasa.

2.Perlahan-lahan dan berperingkat

Jangan memaksa adalah salah satu tips mengajar anak puasa dengan cara yang betul. Puasa secara berperingkat. Andaikata pada hari pertama, perut anak-anak tidak tahan, berbukalah pada pukul 10 pagi. Sentiasa buat cabaran 30 hari contohnya pada hari kedua, boleh bertahan selepas Zohor, dan seterusnya.

Jikalau anak-anak anda dapat bertahan sehingga Maghrib, itu sudah menjadi kejayaan kepadanya.

4. Puji anak

Pujilah dan hargailah kejayaan mereka untuk menaikkan semangat mereka. Berikan mereka ganjaran dengan menyediakan makanan kesukaan anak anda ketika berbuka. Bukan dengan beri ganjaran untuk duit raya. Itu rasuah namanya!

5. Sediakan makanan kegemaran

upin ipin puasa

Ketika sahur dan berbuka, tingkatkan selera anak anda dengan makanan kesukaan mereka, tetapi dipenuhi dengan khasiat untuk tumbesaran dan kesihatan anak anda.

Buatkan makanan mereka juga menarik dan berwarna-warni untuk menarik minat anak anda.

6. Tinggalkan gula, guna madu

Pastikan madu yang asli

Sediakan minuman bercampur madu agar anak anda sentiasa cergas dan bertenaga ketika berpuasa.

7. Jangan lasak sangat

Pilih permainan yang memerlukan sedikit tenaga, dan bermainlah di tempat teduh agar mengelakkan anak anda cepat letih dan lapar. Pilihlah waktu petang tatkala hampir kepada maghrib, supaya senang berbuka puasa kemudian.

8. Dekatkan dan Rapat dengan Al-Quran

tips-mudah-ajarkan-anak-berpuasa

Ajarkan anak-anak mengaji dan mengkaji Al-Quran, solat tarawikh, doa dan belikan bacaan mudah tentang puasa dan bulan Ramadhan pada anak-anak.

9. Makan Seadanya

Ketika berbuka, janganlah makan sampai kenyang kerana ianya akan menyebabkan perut anak anda sakit dan menyukarkan mereka menjalani solat Maghrib dan Tarawikh.

10. Jangan tinggal Sahur

Dalam berbincang tips mengajar anak puasa, ini antara yang paling penting. Kalau dia kata mengantuk, angkat ke meja makan. Banyakkan makan makanan berkabohidrat ketika bersahur.

11. Sorok makanan kesukaan anak di siang hari

Cuba elakkan godaan seperti ais krim, coklat dan makanan kesukaan anak anda. Alihkan perhatian mereka dengan membaca Al-Quran, bermain dan sebagainya.

12. Tidur awal

Pastikan mereka tidur awal supaya mereka bangun sahur. Bekalkan susu untuk mereka untuk memberi kalsium pada tumbesaran mereka. Selalu bercerita tentang keberkatan Ramadhan dan kongsikan kesengsaraan kanak-kanak di negara lain yang kuat walaupun dalam penuh kesusahan.

13. Masak lauk berbuka bersama

Pulanglah awal dari bekerja kalau boleh. Sentiasa luangkan masa bersama anak-anak seperti memasak bersama, bermain bersama atau sediakan juadah berbuka puasa yang menarik untuk anak-anak. Masa bersama keluarga adalah yang paling berharga buat ibubapa.

14. Minuman Tenaga

Bekalkan anak anda dengan minuman yang berkhasiat dan mampu menahan lapar dan dahaga seperti Set Might 3 Gems.

 

Benar, bukan mudah untuk melatih dan mendidik anak berpuasa. Tips mengajar anak puasa juga tidak sama untuk setiap pasangan ibu-bapa.

Apa yang penting, banyak-banyak berdoa pada Allah agar dipermudahkan segalanya. Semoga anak-anak yang kita didik hari ini bakal menjadi mujahid yang mempertahankan agama Islam.

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

Qailulah(Take a Nap) – Sunnah Rasulullah s.a.w.

00sleepy

Salam Ramadah ke 15, wah begitu cepat masa berlalukan.. dalam tak sedar dah ½ bulan kita berada di bulan Ramadhan yang mulia ini. Tinggal ½ bulan jer lagi ini.

Roe percaya ramai para guru dan pensyarah universiti atau pun ustaz-ustazah yang mengajar di masjid atau rumah-rumah mempunyai murid yang sering ‘mengangguk faham’ di dalam kelas-kelas mereka. Lebih-lebih lagi jika waktu mengajarnya ialah selepas waktu Zohor. Waktu ini lah mata di buai-buai jer rana.

type of sleepy

Ramai para pelajar pula, secara terpaksa tersengguk-sengguk semasa sesi belajar. Iya… benar… kebanyakannya berlaku tanpa disengajakan. Pelbagai usaha dilakukan untuk mengelakkan rasa mengantuk namun cara manakah yang paling berkesan?

Jika dalam seminar-seminar, kita dibekalkan gula-gula berangin lah, air mineral lah bagi menghilangkan rasa mengantuk. Tidak kurang juga, para penceramah yang minta peserta buat senaman ringkas seperti berdiri seketika. Akan tetapi tak sampai 5 minit, kita akan berasa mengangtuk balik kan.

Daripada permasalahan yang sering berlaku tanpa sempadan ini, Islam sekali lagi menonjolkan kesempurnaannya sebagai ‘The Way of Life’ dalam mengatur perkara ini.

Apakah ubat mengantuk di siang hari yang paling berkesan? Kopi radix secawan? Nescafe panas segelas? Jawapannya ialah T I D U R. Hurmmm…

Ada yang memang boleh tahan bila minum kaffein ini tapi ada yang “tak lut” punt ngan kaffein n kan…

take-a-nap

Salah satu cara yang Roe ada terbaca adalah dengan “Take a Nap”. Maksudnya kita Tidur sekejab. Tidur yang dimaksudkan ialah tidur sebentar di waktu tengahari sebelum masuk waktu Zohor. Tidur ini tidak memerlukan masa yang panjang. Memadai sekadar 10 hingga 15 minit, ia sudah cukup memberi kekuatan dan kesegaran pada tubuh badan, malah ia juga menjadi rahsia badan cergas di malam hari untuk seseorang muslim bangun bertahajjud. Tidur ini menjadi kebiasaan kepada sesetengah individu yang mementingkan kesihatan, produktiviti dan kesegaran.

Amalan ini merupakan sunnah Rasulullah s.a.w yang telah diiktiraf oleh ahli sains di zaman ini. Amalan tidur begini dinamakan ‘Qailulah’.

Kitab ‘Misykatul Masabih’ menyebut salah satu amalan sunnah yang pernah dilakukan oleh Nabi,

“Tidur yang sedikit di waktu tengahari (qailulah) tidaklah keji. Rasulullah SallAllahu Alaihi wasallam ada melakukannya.”

Imam Al Ghazali di dalam kitab ‘Ihya Ulumuddin’ pula berkata,

“Hendaklah seseorang tidak meninggalkan ibadah di malam hari sebagaimana sahur membantu puasa di siang hari. Sebaik-baiknya ialah bangun sebelum tergelincir matahari untuk solat zohor.”Seorang muslimah menceritakan pengalamannya menjadi pelajar di pusat pengajian tinggi. Katanya,

“Saya sering mengantuk di dalam kelas selepas waktu Zohor. Suatu hari, saya mengetahui tentang tidur sekejap sebelum waktu Zohor. Ia dinamakan qailulah. Saya mendapat tahu bahawa ia adalah amalan Rasulullah s.a.w. Saya meyakini setiap sunnah Nabi s.a.w adalah baik diikuti oleh ummahnya dan tentu ada kebaikan pada amalan tersebut.

Lalu saya cuba amalkan tidur sekejap yakni sekitar 10 hingga 15 minit sahaja sebelum waktu Zohor. , selepas itu saya dapat hadir ke kelas dengan rasa cergas dan tidak lagi mengantuk seperti selalunya”.

Amalan Qailulah ini bukan sahaja memberi kecergasan kepada jasmani dan minda, bahkan ia sangat efektif dalam menguruskan masa kerana ia tidak memerlukan tidur berjam-jam sebagaimana tidur siang kebanyakan orang hari ini.

“Kalau tidur petang-petang tu… kali pertama sedar kena terus bangun. Kalau sambung lagi tidur selepas itu, mata akan sering mengantuk dan badan juga terasa letih dan lesu”.

Roe pun pernah mengalami pengalaman macam nih tau. Sememangnya ada kebenarannya. Bila kita rasa mengangtuk sangat, kita cuba tidur sekejab, lepas tuh bila tersedar tuh, kita terus bangun, jangan pulak kita g bantai sambung tidur balik, alamatnya memang akan makan masa berjam-jam aaa pulak lenannya. Itu dan lain pulak jadinya kan.

Qailulah, ia benar-benar tidur yang sekejap tetapi sangat efektif untuk otak dan badan. Kadang-kadang tidak sampai pun 10 minit terlelap. Apa yang penting, selepas sedar terus bingkas bangun dan sambunglah tugasan harian anda.

Ada pandangan yang menyatakan waktu Qailulah ialah selepas Zohor namun menurut pengalaman penulis, tidur sebelum waktu Zohor dan selepasnya ada perbezaan. Waktu untuk Qailulah ini adalah selepas masuk waktu Dhuha hingga sebelum Zohor.
Roe ingin mengingatkan diri sendiri agar menerapkan amalan Qailulah ini pada anak-anak. Jika hari persekolahan, tidak mungkin mereka berbuat demikian, maka hari cuti adalah pilihan terbaik.

Ok… sama-sama kita manfaatkan petua yang baik ini..

Promosi Super Hebat YES!!! Set Hamil dan Set Pantang Shaklee!

Pakej Lengkap untuk Set Hamil Shaklee.

promoyesprenatal

 

ESP – memberikan ibu tenaga berpanjangan sepanjang kehamilan.

Vitalea  Iron Formula – Pengambilan multivitamin semasa hamil membantu mengelakkan badan dari kekurangan nutrisi dan zat penting yang diperlukan oleh tubuh.

B Complex – Mengandungi Asid Folik yang sangat penting untuk ibu hamil untuk mengelakkan masalah kecacatan sistem saraf tunjang  (tiub neural). Istimewanya B Complex Shaklee kerana mengandungi kesemua 8 Vitamin – B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12, Asid Folik dan Biotin sebagaimana yang disarankan dalam RDA.

Ostematrix – Sebagai sumber kalsium kepada ibu hamil. Kalsium penting untuk membina dan menguatkan tulang serta memastikan fungsi otot yang sempurna.

Sustained Release Vitamin C – Vitamin C pula melindungi bayi daripada jangkitan dan menguatkan sistem imun tubuh.

Omegaguard – Omegaguard Shaklee mengandungi Asid Lemak Omega 3 yang yang penting untuk membina tubuh dan otak yang sihat untuk bayi.

Pakej Lengkap untuk Set Berpantang Shaklee.

promoyesposnatal

ESP – membantu memberi tenaga kepada ibu selepas bersalin dan membantu menambahkan susu badan.
Vitalea Iron Formula – Mengandungi zat besi yang membantu mengatasi masalah tubuh rasa lemah akibat kekurangan zat besi. Zat besi adalah komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan.
Alfalfa – Membantu untuk menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Ostematrix – Membantu melegakan masalah sembelit ibu selepas melahirkan anak.
Sustained released Vitamin C - Meningkatkan imun badan ibu selepas bersalin.
Omegaguard – Membantu mengurangkan tekanan. Kajian telah membuktikan bahawa EPA & DHA  mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi.

Kelebihan jika anda membuat belian dari set-set di atas ialah anda akan mendapat manfaat seperti berikut:-

Anda berpeluang mendapat 5% diskaun dari harga ahli. Waww hebatnya.. so bagi ibu-ibu or sesiapa sahaja yang nak menghadiahkan Set ini untuk diri sendiri atau insane yang tersayang, ini lah masanya.

Promosi ini adalah yang julung kalinya di adakan oleh pihak Shaklee untuk memberikan penghargaan kepada ahli baru dengan mendapat pelbagai kebaikan apabila enroll dengan Shaklee.

Anda juga akan mendapat Extras dalam bentuk RM (bonus) jika anda ingin berbissnes dan extra diskaun + cashback jika anda ingin makan sendiri. Huh… kelebihan berganda-ganda nih. Untung tau sesiapa yang beli set ni, zaman saya register dulu, mana ada offer macam ini taw…

Jadi teramatlah rugi ibu-ibu yang sedang mencari set hamil dan set pantang shaklee kalau tak grab promosi YES yang sangat best ni.

Kenapa saya terus galakkan anda daftar sebagai ahli bila beli set ini? Sebenarnya tujuan daftar bukan semata-mata nak berbiznes Shaklee tapi untuk anda sendiri dapat penjimatan extra. Kalau tak jadi ahli, anda terpaksa membeli dengan harga retail yang jauh lagi mahal. Jadi fokus saya di sini untuk bantu ibu yang nak dapatkan Set Hamil dan Set Pantang ini pada harga promosi dan nikmati EXTRAS yang Shaklee berikan bila daftar sebagai ahli.

Bila mendaftar sebagai ahli, anda hanya perlu membayar RM80 tapi faedah yang anda bakal dapat adalah:

  1. Layak dapat beli kesemua set ini pada harga ahli di mana anda jimat lebih 25%
  2. Dapat FREE Vitalea yang berharga RM88
  3. Dapat EXTRA 5% diskaun dari harga ahli
  4. FREE shipping
  5. Dapat Cashback ~ RM23++

BONUS!!!

FREE consultation, jadual pengambilan vitamin serta jemputan ke group khas FB apabila membeli dengan saya 

Banyak kan kelebihannya. Dapat berjimat ratusan ringgit tu. Dan tawaran best ni anda takkan dapat kalau tak join sebagai ahli!

Selain tu, set hamil dan set pantang Shaklee ni juga adalah antara Set yang terbaik dan terhangat pilihan ibu-ibu termasuk saya sendiri. Setiap set ni dapat digunakan sehingga 4 bulan taw.

 

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani

YES Shaklee!!

Yesbroc

Secara ringkasnya, Shaklee  (Shaklee Malaysia) telah memperkenalkan program Youth Entrepreneur System (YES) untuk membuka peluang kepada belia-belia Malaysia yang mahukan kejayaan, kesihatan dan taraf kehidupan yang lebih baik .Ia telah di rasmikan oleh Presiden Shaklee Malaysia, Mr Victor Lim dalam sesi temubual yang diadakan di ibu pejabat Shaklee Malaysia, The Pinnacle Sunway

YES mula diperkenalkan pada awal Mei 2015 mensasarkan golongan belia untuk berkecimpung dalam bidang keusahawanan dengan memiliki perniagaan sendiri dengan modal yang rendah namun pulangan yang hebat. Ia diperkenalkan pada awal Mei 2015, merupakan satu lagi inisiatif program kemasyarakatan ‘Shaklee Cares for Our Youth’ dibawah Shaklee Cares.

Young Entrepreneur System (YES)

graduation

Young Entrepreneur System (YES)  mensasarkan golongan penganggur atau pelajar lepasan universiti/kolej yang sedang mencari pekerjaan. Tapi tak semestinya golongan pelajar sahaja. Kalau yang lain yang nak buat part time bisnes, tambah pendapatan, kena buang kerja ke, atau masih takde kerja ke atau perlukan duit untuk perbelanjaan seharian, atau merancag nak berhenti kerja ke, atau berimpian nak jadi WAHM atau WAHD ke haaa.program  YES memang tepat untuk anda

Anda tidak perlu risau sekiranya anda tidak mempunyai idea atau pun modah yang besar.Anda boleh mulakan melalui online atau offline. Ikut mana yang anda suka. Tak perlu buka kedai yang kena sewa lah apa lah  bagai tu.

Apa yang bestnya program ni?

  • tak perlu modal yang besar beribu ringgit.. serendah Rm600-Rm800. Ini adalah beserta membership dan produk.
  • tak perlu nak sewa kedai atau tempat menjual
  • Mulakan dari rumah sahaja atau di mana-mana yang anda inginkan.
  • Tak perlu terus berhenti kerja, Memadai luangkan masa 2-3 jam sehari untuk bisnes ini
  • Bonus setiap bulan jika cukup syarat
  • percuma sebotol VITALEA bagi anda yang baru nak sign up bulan ni sehingga october
  • dan yang paling best ada peluang nak dapat cash RM10 ribu beserta trofi ( haa ni kena belajar dan akan di ajar oleh mentor dlm shaklee )
  • ada matching point extra bonus dan rank up bonus

yes

Anda boleh pilih mana2 set YES pack yang Shaklee dah sediakan untuk anda memulakan program ini:

Set Prenatal, Set Postnatal, Set Fitness, Set Forever Young dan banyak lagi lah.

Yespack

Dan yang lagi best, anda bukan berseorangan, lepas sign up, latihan susulan ada juga disediakan oleh pihak Shaklee Malaysia.juga seminar-seminar yang boleh anda ikuti di Shaklee University.

Memang best!! Di kala ramai yang kena potong gaji, tapi syarikat Shaklee bagi extra ‘gaji’ pulak kat pengedar2 Shaklee.. kan best tuu

 

Haaa…inilah ciri-ciri keusahawanan yang diperlukan. Jadinya dengan sistem yang lengkap, tersusun dan memudahkan kepada usahawan baru yang telah disediakan, program YES ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang menyertai projek Shaklee dan berpeluang menjadi Jutawan dalam masa 13 bulan sahaja sekiranya anda benar-benar FOLLOW dan DUPLICATE system YES ini.

Dalam ini pelbagai teknik business yang dipelajari dan dikongsi bersama-sama untuk mencapai target yang kita impikan.

Haaa.. tunggu apa lagi tuh? jejom cecepat WhatsApp Roe cecepat jom…

Berminat nak tau or  order Vitamin Shaklee, hubungi saya sekarang!

SupernifzLOGO

iR Rohimaiza Abdol Rgani
SMS/WhatsApp: 012 658 4283

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun boleh…

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shaklee, kita akan bantu semaksima mungkin 

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 

Hubungi saya, Rohimaiza Abdol Rgani