Jangan Segan-segan Ketika Berdoa

motivasi-pagi

 

 

Jangan Segan-segan ketika meminta atau berdoa kepada Allah

 

Allahumma solli a’la muhammad, wa a’la aali muhammad.

“Jangan Segan-segan ketika meminta atau berdoa kepada Allah, jangan minta yang kecil-kecil tetapi mintalah yang TERBESAR sekali.

Jangan dilihat kelakan kita untuk menerima sebaliknya lihatlah pada kelayakan Allah Yang Maha Memberi”

Subhanallahi wabihamdihi Subhanallahil A’zim.

Oleh: Al Habib Ali Zaenal Abidin Abu Bakar Al Hamid

Set Bajet Shaklee

budget

Kali nih Roe nak bercerita pasal Set Bajet Shaklee pulak.. Mesti ramai kat luar sana yang

Nak KURUS..

Nak CANTIK..

Nak BANYAKKAN SUSU BADAN…

 

Dan memacam nak lagi lah kan… Tapi kalu ikutkan Set-set yang ada dalam nih semuanya banyak sangat botolnya dan tentu lah memerlukan banyak perbelanjaannya kan.

 Jangan risau k. Untuk yang baru nak mula berjinak-jinak nak cuba Vitamin Shaklee nih, tak salah bermula dengan Set Bujet n.. Kalau dan Nampak keberkesanannya & nakkan lagi POWER… boleh lah cuba Set yang penuh k.

 Semua orang mampu mengamalkan SHAKLEE ni k.

Anda nak cuba vitamin Shaklee, tapi ada kekangan dari segi kewangan? Di sini saya cadangkan beberapa set shaklee yang mungkin sesuai dengan bajet anda..set2 ni saya namakan set bajet kerana ia adalah kombinasi minimum berdasarkan fungsi yang dicadangkan.

Walaupun set-set ini sekadar Set Bajet, namun bagi sesetengah orang, set ini sudah memadai..dan jika sebaliknya, anda boleh menambah semula mana2 vitamin lain yang diperlukan..

   set bajet-roe

 

Set Slim/Set Kurus

 Alfalfa Complex – Menyingkirkan Lemak dan Kolesterol.Kajian membuktikan bahawa penggunaanya untuk jangka waktu yang panjang mampu menghapuskan lemak dan mengurangkan kolesterol.

Lecithin – Pemecahan lemak dan kolesterol.Bertindak sebagai “pembersih” salur darah.

 

Set Kesuburan

GLA Complex – Diambil oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang menjadikan hormon stabil, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, hilang mood, retensi air, sakit payudara dan sebagainya.

Zink – Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormone testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

 

Set Penyusuan

 Alfalfa Complex – Bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala

ESP – Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.

 

Set Sendi / Tulang

 AJHT – Meningkatkan dan memperbaiki keselesaan sendi dan pergerakan. Membantu memelihara rawan.

OsteMatrix – Menguatkan tulang,Merawat tulang retak

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, sakit sendi dan arthritis.

 

Set Kecantikan

 Vitamin C – Merangsang pembentukan kolagen, Mencerahkan kulit dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin E – Membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.

 

Set Hamil

 B-Complex- Membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin.

Vita-Lea – Kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Membantu menstabilkan bacaan HB ibu mengandung.

 

 Set Kesihatan Kanak-kanak 

 Meal Shakes – Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,ia mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard – Mengurangkan masalah penyakit jantung, merendahkan kadar kolesterol dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimum

   Set Kulit/ Jerawat

 ESP – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

GLA Complex – Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri, Memperlahankan proses penuaan

 

Vitamin Kesihatan optima

Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

Tips Hilangkan Sakit Kuning Bayi.

BAGI MEREKA YANG MENGALAMI MASALAH KUNING INI, ANTARA KAEDAH YANG BOLEH DILAKUKAN ADALAH : 

khasiat-madu-lebah

1) Ibu perlu banyak memakan kurma dan menelan madu 1-3 sudu setiap pagi sepanjang tempoh menyusukan bayi, kerana susu ibu adalah yang terbaik untuk merawat masalah kuning, maka pastikan susu ibu tersebut terbaik keadaannya. Antara untuk memastikan jaminan kualiti susu ibu adalah kurma dan madu. 

 2) Titiskan 5-7 titis susu kambing ke dalam mulut bayi yang menghidapi masalah kuning tersebut. 

3) Jika boleh, elakkan penjemuran kerana kulit bayi masih nipis dan kurang perlindungan, jika terpaksa jemur, maka dijemurkan pada waktu awal dhuha (jam 830pagi -930pagi) lebih dari waktu ini, kulit bayi sudah tidak dapat menerima kepanasan cahaya tersebut. 

4) Bayi setiap pagi diberi hisapan madu dari jari ibu atau ayahnya. (Petua ini tidak tertakluk kepada masalah kuning sahaja, malahan kepada yang tidak punya masalah) 

5) Buat urutan lembut di pelipis bayi (atas kening), dari pangkal mata dalam ke pangkal mata luar, sambil berselawat atau bertasbih, paling kurang 7x, setiap pagi. (untuk mengelakkan kuning naik ke kepala dan mengelakkan sawan) 

Vitamin Untuk Kulit Cantik Tak Perlu Make Up Lagi

 best-skin-care

Tak perlu pakai make up pun nampak cantik juga. Haa… macam mana tuh?? Boleh ker??Boleh sesgt…Ciri-ciri yang dikatakan kulit wajah yang cantik ialah wajah yang gebu, elastik, tiada cela dan jerawat. Semua orang mahukan kulit yang cantik, mulus, bebas jerawat kan..

Kini anda tak perlu lagi bersusah payah menyediakan ramuan tradisional untuk cantikkan kulit. Kalau anda ada banyak masa terluang boleh saja sediakannya. Kecantikan itu hak milik setiap individu. Jadinya anda sendiri boleh encukan cara macam mana untuk memastikan kulit anda sentiasa terpelihara dan cantik.

 Zemanta Related Posts Thumbnail

Dengan Shaklee Collagen Powder anda boleh mendapat kulit yang cantik, sihat dan menawan. Tak perlu lagi dah pakai make up 3 inci, duduk depan cermin hampir setengah jam. Penyediakan Shaklee Collagen Powder memang mudah dan hasilnya anda pasti berpuas hati punya lah… Selain menjimatkan masa anda di depan cermin dan juga menjimatkan wang kerana tak perlu lagi beli alatan make up yang pelbagai untuk cantikkan kulit.

 

Shaklee Collagen Powder Sangat Istimewa Dan Berkesan

 

# Suplemen kolagen semulajadi paling hebat untuk kulit cantik yang mengandungi 4,00-mg proprietari RSS (Red SnapperScale) Collagen iaitu KOLAGeN BERKUALITI TINGGIDAN TULEN yang diekstrak daripada sisik ikan merah

# Sisik ikan merah merupakan sumber premium kolagen dengan kadar serapan kolagen yang paling tinggi dan skala pencemaran yang sangat sedikit berbanding kolagen binatang

 

# Kolagen Shaklee bermolekul sangat ringan iaitu kira-kira 1,000 Dalton yang MUDAH DISERAP OLEH BADAN dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan kulit dengan BERKESAN dan menjadikan kulit cantik, muda dan anjal.

 

# Shaklee Colagen Powder MUDAH LARUT dan SEDAP dengan minuman kegemaran anda. Peknya mudah dibawa ke mana-mana sahaja. jadi sangat mudah untuk dapatkan kulit yang cantik.

 

7 Bahan Utama Shaklee Colagen Powder Yang Jadikan Kulit Lebih Cantik Luar dan Dalam

 – Ekstrak biji benih Camelia Japonica 

    Melembabkan kulit, bertindak sebagai antioksidan dan mengurangkan radikal bebas

 - Ekstrak Pfafia

    Menyokong pembetukan kolagen dan asid hialuronik. Menghidratkan tisu badan dan menjadikan kulit lebih lembut, lembap dan rata

 - Elastin Kolagen Ikan

    Mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit serta menjadikan kulit lebih gebu.

 - Ekstrak kerang-kerangan

   Melicinkan pergerakan sendi dan melempabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

 - Lactobacillus acidophilus

    Bakteria baik yang memudahkan pembinaan semula usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen

 - Vitamin C

  Penggalak kepada pengeluaran Kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit dan menjadikan kulit kusam dan tidak cantik

 - Vitamin B

  Memetabolismakan Karbohidrat, lemakdan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

 

Shaklee Collagen Powder Jadikan Kulit Lebih Cantik Dengan 7 Cara:

Faedah pengambilan Collagen

Faedah pengambilan Collagen

1 . Anti-penuaan = Mengurangkan pori-pori, kedutan dan garis-garis halus pada wajah

2. Melembapkan = Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan menggelupas

3. Menganjalkan = Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan kulit

 4. Melicinkan = Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit

 5. Menyuburkan = Menggalakkan kuku yang sihat & kuat, rambut yang tebal dan bersinar

 6. Mencerah = Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit

 7. Menegang = Membantu menegang dan menganjalkan payudara 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Kolagen Jadikan Kulit Lebih Cantik

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Kolagen menyumbang kira-kira 75% berat dalam kulit yang sihat dan cantik gebu. Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan kulit wajah yang cantik, segar, sihat serta menampilkan susuk tubuh yang lebih muda dari usia sebenar. 

 

Kekurangan Kolagen Menyebabkan Kulit Kurang Cantik dan Berseri

Semakin usia meningkat, kolagen dalam badan berkurangan dan menyebabkan pembentukan kedutan dan wujudnya lain-lain tanda penuaan seperti:

 

# Kulit Berkedut, kering dan melayut (tidak anjal)

# Kuku rapuh dan tidak kukuh

# Rambut halus dan mudah gugur

Kolagen juga membentuk 90% protein matriks tulang-tulang dan 2/3 tulang rawan artikular. Kehilangan kolagen juga menjejaskan tulang dan sendi anda dan mengakibatkan keadaan:

- Tulang-tulang lemah

- Sendi kaku

 

Cara Mengekalkan Kulit Cantik dan Sihat

#  Amalkan vitamin tambahan untuk kulit cantik seperti Shaklee Collagen Powder

#  Amalkan makanan yang kaya dengan sumber vitamin C dan Vitamin B

#  Amalkan pemakanan yang sihat

#  Kerapkan bersenam

 

Ambil Vitamin Collagen Shaklee Untuk Kulit Yang Lebih Cantik dan Gebu Tanpa Make Up

Zemanta Related Posts Thumbnail

# Menyegarkan semula kulit sihat

# Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan

# Menguatkan kuku, kuku sihat berwarna pink

# Menyuburkan rambut

# Tubuh lebih muda dan rasa lebih berkeyakinan

 

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

 

 

 

Tips Kulit Cantik Dengan ESP Shaklee

cantik+esp

Cakap saja pasal kecantikan, mesti semua teruja kan. Jom saya nak kongsi  tips kulit cantik. Mesti semua nak tau kan… Senang sahaja… Cuba amalkanlah ESP Shaklee  (Soy Protein Isolate Powder). Ia  terbukti membawa pelbagai manfaat kepada kesihatan anda,selain  memperbanyakkan susu badan, ia juga berupaya menjadikan kulit cantik, anjal, awet muda dan gebu.

 

7 Tanda Penuaan Pada Kulit Yang Perlu Diberi Perhatian

- Garis-garis halus pada kulit

- Jeragat

- Kulit kusam

- Kulit kering

- Pori-pori terbuka

- Kulit kasar

- Kulit Kendur

Jejoms kita tgk bagaimana Soya Shaklee turut berperanan dalam tips kulit cantik. Jom CHECK IT OUT!!

 

Kebaikan ESP Shaklee Dalam Tips Kulit Cantik

 

Tips Kulit Cantik 1 – Sumber Terbaik Antioksidan

   Membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan pada kulit.

 

Tips Kulit Cantik 2 – Isoflavon Semulajadi

  Berfungsi sebagai anti-radang (ruam, kulit menggelupas dll), merangsang pembentukan  collagen  dalam tubuh dan juga melindungi kerosakan sel oleh radikal bebas. 

 

Tips Kulit Cantik 3- Soya bukan GMO

   ESP Shaklee adalah soya bukan-GMO  dan dihasilkan di bawah Identiti  Perservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

 

Tips Kulit Cantik 4- Soya Shaklee Ditanam Secara Organik

   Kulit anda terpelihara dari dirosakkan racun perosak yang terkandung dalam bijian soya bukan-GMO.  Tidak memberikan kesan sampingan berbahaya yang tersembunyi kepada  tubuh anda.

 

Tips Kulit Cantik 5 – Dengan Susu Soya Shaklee

   Masker ESP Shaklee menghalang kulit kendur, meningkatkan keanjalan dan ketebalan kulit

 

Tips Kulit Cantik 6 – Menghalang Enzim-enzim Yang Menurunkan Kadar Protein

 Kekurangan Protein menjadikan kulit tidak sihat – kusam, kering dan menggelupas

 

Ketahui juga faktor-faktor lain yang mempercepatkan proses penuaan kulit anda sebelum masanya

Penyebab Tanda Penuaan Berlaku dengan Pantas

-  Asap rokok

-  Penggunaan Alkohol 

-  Pendedahan melamapu pada cuaca sejuk

-  Pendedahan terus pada cahaya matahari tanpa perlindungan anti UV

-  Stress

-  Kurang tidur

-  Kurang bersenam

 

Untuk kulit cantik dan awet muda selain mengamalkan Tips Kulit Cantik dengan  ESP Shaklee, apa kata kita berusaha cari masa untuk beriadah dan bersenam, jauhi rokok dan asap rokok, amalkan pemakanan secara sihat, hindari stress, cari masa untuk tidur nyenyak di antara tempoh masa 10pm-12am dan guna pelindung cahaya matahari apabila berada di luar rumah.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

ESP Shaklee Elak Gejala Kekurangan Protein

 

Jom kita bercerita lagi dan lagi mengenai ESPShaklee (Soy Protein Isolate Powder Shaklee) . Ia sangat-sangat disukai oleh pelanggan Shaklee yang telah merasai keberkesanannya dan merupakan produk GORENG PISANG PANAS Shaklee. Mereka yang telah biassa dengan makanan tambahan Shaklee, mesti tidak ketinggalan memastikan stock ESP mereka sentiasa ada.

 Zemanta Related Posts ThumbnailESP telah membantu ramai pengguna Shaklee diseluruh dunia dalam meningkatkan kesihatan tubuh badan dan memperlengkapkan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. Kesan terbaik yang dirasai yang membuatkan para pengguna jatuh cinta dengan ESP Shaklee ini ialah:

  1. ESP menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana ESP Shaklee berfungsi sebagai sumber bekalan tenaga yang konsisten
  2. Protein susu soya mengurangkan kolestrol
  3. Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian dan soya isoflavones.
  4. Menjaga kesihatan jantung
  5. Antara manfaat 9 asid amino ialah dapat mencantikkan, menghaluskan dan meremajakan kulit
  6. Mengurangkan gejala menopous
  7. Mengekalkan ketumpatan tulang
  8. Sangat membantu dalam meningkatkan pengeluaran susu ibu
  9. Bermanfaat dalam membantu melambatkan pertumbuhan pelbagai jenis kanser
  10. Khasiat soya membantu menghentikan sel-sel lemak daripada bertambah
  11. Khasiat soya ESP Shaklee juga rendah kalori dan membantu mengurangkan berat badan.
  12. Mengurangkan tekanan darah tinggi.
  13. Asid amino dalam susu soya akan menukarkan makanan menjadi tenaga dengan lebih efektif.
  14. Mengawal kestabilan hormon terutamanya melambatkan menopous.

 protein-performance

Jangan ambil mudah keperluan protein harian anda. Keperluan protein bertambah apabila anda mengandung dan menyusukan manakala faktor usia yang semakin bertambah menyebabkan kandungan protien dalam tubuh akan berkurangan.

 

Kesan kekurangan Protein

  1. Metabolisma badan menjadi rendah dan berat badan mudah naik
  2. Kadar penyerapan kalsium dan pemuliharaan kalsium tulang terjejas. Kekuatan tulang berkurangan.
  3. Mood yang berubah – tidak ceria dan hati tidak tenang
  4. Kekurangan protein menyebabkan gula dalam darah tidak stabil
  5. Menyebabkan penyakit Marasmus – kadar perkembangan fizikal seseorang terbantut. Oleh sebab itu, ibu-ibu mengandung dan menyusu memerlukan protein yang cukup untuk perkembangan fizikal dan mental anak yang sihat.
  6. Menyebabkan penyakit Kwasyiokor – bendalir tisu berkumpul dalam badan menyebabkan penghidap mengalami perut buncit dan cirit-birit dan kehilangan selera makan

 

Sebagai pengguna yang bijak, kita harus memilih produk kesihatan yang terbaik dan selamat agar kita mempunyai tubuh badan yang sihat dan hidup yang ceria demi ahli keluarga tersayang selain tidak memberikan kesan mudarat dalam jangka masa panjang. Tambahan bagi yang ibu yang mengandung dan menyusukan perlu berhati-hati dalam memilih sumber makanan dan supplement yang selamat dan tidak menjejaskan kandungan dan anak. Apa yang dimakan akan disalurkan kepada anak kita.

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

ESP Shaklee – Susu Banyak dan Kulit Cantik

Zemanta Related Posts Thumbnail

Salam semua.. Kali ni Roe nak bercerita tentang ESP Shaklee. Pasti ramai yang dah tahu kan yang ESP Shaklee nih adalah milkbooster terbaik yang sangat disukai ramai. ESP memang menjadi kewajipan bagi setiap ibu menyusu, kerana kesannya memang terbaik lah…

 

Apalah yang menarik sangat tentang  ESP ni erk? Bagi yang baru, mesti tertanya-tanya kan.. Betul ke ESP Shaklee nih begitu hebat??

Jawapannya adalah Iya betul…Ibu menyusu yang mengamalkan pengambilan ESP, dia akan merasa payudara semakin berat dan cepat penuh. Bagi yang  tiada masalah susu, tetapi mengambil ESP sekadar untuk memekatkan susu atau menambah nutrisi yang baik pada anak, susu ibunya pasti akan bertambah-tambah meriah! Dan BONUS!!! Selain susu meriah, kulit ibu pun akan bertambah cantik, glowing serta membantu menghilangkan masalah jeragat, blackhead dan sebagainya..

 Dan jika anda sedang mengandung, eloklah amalkanlah ESP seawal kehamilan lagi, kerana ESP membantu memberikan tenaga pada anda, meningkatkan sistem imun badan dan juga menyediakan badan anda dengan protein yang sangat diperlukan dalam penyusuan nanti.

Alhamdulillah, ambil satu produk, tapi kebaikkan ESP banyak sekali. Susu meriah, kulit cantik, badan bertenaga dan payudara juga akan semakin tegang tau kalau ambil ESP nie.. Harga? Sangat murah berbanding kesan yang bakal anda alami..

 

Jika anda sedang mengalami masalah penyusuan, sangat digalakkan mengambil ESP bersama Ostematrix dan Alfalfa untuk kesan maksimum. Namun jika budget agak terhad, ESP adalah pilihan utama ya..

 

Namun suka saya ingatkan, kesan susu yang banyak hanya dapat anda rasakan dengan mengamalkan pam susu secara konsisten iaitu 2-3 jam sekali atau jika anda surirumah, susukan anak anda dengan kerap, sekerap 2-3 jam sekali juga. InsyaAllah anda akan mendapat kesan yang sangat best! 

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Keistimewaan ESP Shaklee

high-protein-foods_1

Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

 Zemanta Related Posts Thumbnail

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn Shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

 kacangsoya

Mesti ada yang tanya..apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO…

Mari mari saya nak citekan kenapa kene pilih produk NonGmo berbanding produk GMO….

Produk2 yang mengandungi GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni.. produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu mmg common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. InsyaAllah nanti saya kongsikan lagi bahaya GMO yg harus anda ketahui.. …  

 

Sekarang ni saya nak amalkan minum ESP dengan segelas plain water sahaja.. biasa sebelum ni saya tambah fresh milk. tapi kali ni nak berubah citarasa… dgn air kosong.. sbb nak menikmati keaslian soyanya.. ketulenan soyanya.. Rasa bertuah yang amat sebab dapat menikmati protin dari sumber soya yang berkualiti tinggi…. No wonder la ESP ni selalu sold out dan ia menjadi hot item di kalangan customer2 saya.. customer2 rakan saya.. Daripada grup saya sahaja, puluhan ribu ESP tin laris setiap bulan..

Nak tahu kenapa ? Sebab ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda

Try a glass of ESP today and you will ask for more.Better late than never. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO

 

Ingat ya soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...hihi.. saje bagi ayat penutup yg menakutkan (lepas ni semua pergi check label tin soy protin masing2…GMO or nonGMO.)

 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

SID-1065293
 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp

Tips Banyakkan Susu Ibu

TIPS/PETUA yg anda boleh try utk banyakkan susu ibu.

  1. Banyakkan minum air/jus buah-buahan/makanan bersup.(sehari dlm 2liter++)
  2. Banyakkan minum susu. Sebaiknya mengambil hidangan susu 3 hingga 4 hidangan sehari.
  3. Banyakkan makanan berprotein.Protin penting kerana komposisi utama dalam susuibu ialah protien dan protin diperlukan utk membina sel, kulit, rambut dan pertumbuhan yg sihat. Sebab tu saya sangat suka dgn ESP (energizing soy protin)..Dulu time susukan anak saya, Adli,mmg ESP ni faveret saya… Alternatif kepada ESP adalah Mealshake
  4. Makan nasi panas bersama halia muda (hiris nipis2) campur dgn air asam
  5. Minum air asam jawa direbus dengan gula merah bersama dengan asam keping.
  6. Ambil beberapa helai daun betik sederhana muda. Rebus hingga didih. Minum air rebusan 2-3x sehari
  7. Ambil lobak putih. Cuci bersih dan kisar sehingga halus. Campurkan dengan segelas air suam. Minum 2x sehari. Juga boleh dibuat sup lobak putih..
  8. Sapu sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Layur pada api sehingga layu.Setelah agak suam, tekap daun sirih tersebut pada payudara. Amalkan setiap hari.
  9. Makan lebih sayur2an ..especially sayuran yang dapat membanyakkan air susu ibu seperti brokoli,lobak putih,seleri, sawi putih, peria, Ulam pegaga, Ulam jantung pisang,
Akhir kata.. jangan lupa menadah tangan memohon dariNya.. kerana susu ibu itu rezeki.. dan rezeki itu hak Allah.. Sedikit atau banyak titisan susu ibu yang mengalir,hanya Dia yg menentukannya.. Elakkan mengeluh kerana mengeluh itu menjauhkan dari rahmat Allah.. Banyakkan bersyukur dan beristigfar.. Dan ingatlah perjalanan penyusuan setiap ibu itu berbeza… Saya doakan yang terbaik utk semua ibu2 di luar sana.. Dan moga ada rezeki tertulis utk saya melalui perjalanan yg indah itu sekali lagi. kerana hanya Dia yg mengetahui yg terbaik buat saya dan anda semua.. Ameen..
 
 

Sekiranya anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut, Jejoms hubungi saya:

 
 Anda boleh dapatkan dari saya atau anda boleh dapatkan vitamin Shaklee di Cawangan seluruh Malaysia dengan ID saya 1065293, dan jaminan saya untuk anda:

1) FREE Consultation & After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik
 3) Nikmati layanan ISTIMEWA &EXCLUSIVE di secret group saya FB & WhatsApp