Vivix- Melambatkan Proses Penuaan

dipetik dari Majalah Aniqah 

keratanakhbarvivix

 

Apakah sebenarnya Vivix ini?

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

 

Kita tak boleh melarikan diri dari jadi tua..Tiada ubat atau krim yang boleh jadikan kita muda selama2nya.. Kita kena laluinya.. zaman baby, kanak2, remaja, dewasa dan seterusnya warga emas… betul tak.. cume proses penuaan tu boleh dilambatkan..dan kadar kedutan pada wajah boleh dikurang.. dan ini petua buat masker dari bahan2 natural utk kurangkan kedut…

 

Anda cuma perlukan sebiji lobak merak,sebiji kuning telur dan sesudu tepung jagung. Caranya: Parut lobak merah dan satukan dgn sebiji kuning tekur. Kemudian masukkan tepung jagung, kacau sebati dan lumurkan ke kulit wajah. Biar sehingga kering kemudian bilas… InsyaAllah..

_____________________________________________________

 Ingin dapatkan Tonik ajain ini? Klik jerk kat bawah nih yer…

pesan

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Tak kira di mana anda berada….

Vivix dan Tekanan Darah Tinggi


VIVIX Shaklee

VIVIX Shaklee

 

Kolestrol Tinggi…

Tekanan Darah Tinggi…

Ini adalah simptom2 serangan sakit jantung…...

Tahukah anda 90% pengidap tekanan darah tinggi tidak menunjukkan sebarang gejala manakala 10% lagi ada menunjukkan simptom/tanda. Silent killer… Sekarang ni golongan muda pun ramai kene… Disini saya sekadar nak berkongsi cerita Ira yg memberikan VIVIX utk ayahnya yang sakit2 lutut, dan ada menghidap Darah Tinggi.

Gejala Tekanan Darah Tinggi

Gejala Tekanan Darah Tinggi

 Jom kita ikoti kisah ira,

_____________________________________________

Salam bahagia,

Pagi ni saya nak berkongsi berita gembira. Baru malam tadi saya hubungi ayah. Bertanya khabar. Yelah, memang saya selalu hubungi ayah. Tapi sebelum ni tak tanya pulak pasal hal ni. Heheh..Saya tanya ayah samada ayah masih konsisten ambil vivix setiap malam sebelum tidur atau tak. Sebab ayah saya ni jenis yang sangat liat nak ambil vitamin. Lagi pula ayah tahu harga vivix ni sedikit mahal. Ayah tak mau vivix cepat habis sebab ayah takut menyusahkan saya untuk topup vivix dengan lebih cepat. Selalu saya pesan kepada ayah untuk mengambilnya secara konsisten. Bulan ni adalah bulan kedua saya mensupply vivix untuk mak ayah saya. Dan subhanallah…ia telah menunjukkan hasil yang sangat memberangsangkan.

Untuk pengetahuan semua, ayah saya mempunyai masalah sakit lutut. Beliau juga mempunyai penyakit darah tinggi. Ayah pernah kena mild stroke 4 tahun lepas kerana lupa ambil ubat selama 2 hari. Ayah masih berasa kebas2 di satu belah tubuhnya. Sehinggalah bulan lepas saya berikan vivix untuk mak dan ayah gunakan semasa berpuasa dan disambung untuk botol seterusnya pada bulan ini.

Apa perubahan yang ayah saya alami? Pada mulanya ayah hanya tahu vivix ni hanya untuk sakit lutut. Sebab ayah ni jenis sangat liat nak ambil vitamin,lagi2 yang mahal sikit. Ni sebab ayah selalu mengadu sakit lutut kepada saya. Tapi tadi saya bagitahu ayah untuk terus konsisten ambil vivix sebab ia juga penawar untuk darah tinggi. Kemudian ayah cerita,” Ayah gi buat check up kat doctor. Bila di chek, dapat result yang menggembirakan. Sebelum ni tekanan darah ayah tidak pernah 150/90. Biasanya 170/100 atau 160/100”.

Saya sangat bergembira dengan result ini. Dan saya doakan agar ayah dan mak saya semakin sihat dan bahagia selamanya. Saya tak kisah nak topup vivix untuk mak ayah saya setiap bulan pon sebab walaupon ia mahal, ia sangat berbaloi. Apa itu vivix?

kebaikan vivix 

So kepada anak-anak di luar sana, kalau ada rezeki lebih,belikanlah sesuatu yang lebih bernilai dari emas pertama kepada ibu bapa kita. Ya, itulah nikmat kesihatan yang berpanjangan.

Ingin mendapatkan Vivix, Klik jer kat link kat bawah nih k…

pesan Vivix

Vivix

 

Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Tak kira di mana anda berada….

Petua Untuk Cepat Dapat Anak

Siapa sahaja yang bergelar suami isteri di dunia ini yang tidak mahu dipanggil ayah & ibu, siapa yang tidak mahu ada zuriat. Anak adalah anugerah Ilahi yang paling berharga, terasa sunyi jika tiada anak atau masih belum dikurniakan anak.

Kehamilan & Kelahiran

Kehamilan & Kelahiran

Adalah Lumrah bagi pasangan yang berkahwin, mesti nak dapat anak cepat-cepat.  Lebih-lebih lagi bila rakan seangkatan yang berkahwin lebih kurang tempoh yang sama, semua dah menimang cahayamata, bunting pelamin misalnya. Tertekan juga kadangkala, apabila teman2 semua dah bertiga, berempat.. kita masih berdua.

Antara penyebab biologi sukar hamil di kalangan wanita:

  • Tiub fallopian tersumbat
  • Endometriosis
  • Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)
  • Menghidap PCOS (mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang)
  • Masalah hormon
  • Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
  • Menopous sebelum waktunya
  • Masalah tiroid
  • Fibroid

Penyebab biologi di kalangan lelaki:

  • Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
  • Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
  • Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
  • Menghidap hernia
  • Gangguan hormon
  • Salur sperma tersumbat
  • Mati pucuk, lemah tenaga batin, dsb

Penyebab2 dari faktor luaran (lelaki dan wanita)

  • Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
  • Stress dan tekanan
  • Pemakanan yang tidak sihat
  • Kekurangan zat
  • Amalan merokok atau meminum alkohol
  • Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
  • Terdedah kepada pencemaran
  • Terlalu kurus atau terlalu gemuk

Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal.

Sekiranya anda berdua tiada masalah biologi, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda.

Bersenam

Bersenam bukan sahaja menyihatkan badan, malah memberi kesegaran minda. Badan yang sihat dan minda yang tenang menurunkan paras stress dan meningkatkan hormon kesuburan anda.

Mengelakkan pencemaran

Mungkin kita tidak dapat lari dari pencemaran, terutama pencemaran udara. Anda boleh menghentikan diri dan keluarga dari menjadi punca dan mangsa pencemaran dengan mengamalkan ‘green-living’. Setidak-tidaknya dengan berhenti merokok

Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburan

Kesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:

Vita-Lea - kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.

Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.

Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma

Vita C - Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab… akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.

Omega Guard – Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.

Zinc - meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma

Alfalfa – membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan

Banyaknya supplement, mana satu yang perlu ambil? Semua kah?

Kalau nak ambil semua mungkin terlalu banyak, jadi untuk mereka yang mahu mencuba, ikhtiar untuk cepat dapat anak, saya cadangkan ambil supplement di bawah sebagai permulaan”

Untuk Suami : Set A (vitalea+b complex+vita C) bersama Vita-E dan Zinc

Untuk Isteri : Set A (vitalea+b complex+vita C) atau Set B (vitalea+b complex+vita C+alfalfa) bersama vita-E

Tak rugi anda mencubanya hari ini.

 Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Vitamin Bukan Pengganti Makanan

 

 “Saya nak ambil vitamin/ makanan tambahan pada bulan puasa saja, sebab siang tak makankan, jadi saya ambil lah vitamin untuk ememastikan saya sihat bolehkah?”

“Saya dah kurang selera makan sekarang, jadi saya nak makan vitamin aje lah”

“Saya dah makan banyak,dah macam-macam jenis kumpulan makan dah saya makan.. nak buat apa saya nak ambil vitamin lagi”

“Saya dah makan makanan seimbang, buat apa nak vitamin lagi”

Salah tanggapan-tanggapan di atas tuh  terhadap pengambilan vitamin atau supplement. Supplement BUKAN pengganti makanan. Kita tidak boleh menyamakan mengambil supplement dengan makanan sebenar.

Umpamanya jika kita ambil kelas tuisyen, tapi kita masih perlu belajar di sekolah, dan di rumah juga. Kelas tuisyen adalah pelengkap bagi menghadapi peperiksaan. Mungkin kita akan diberi tips yang lebih atau soalan-soalan ‘spot’ ataupun rmalan.

Walaupun mengambil vitamin secara konsisten, tidak bermakna tidak perlu makan lagi. Atau sebaliknya. Makanan yang kita ambil membantu penyerapan vitamin, misalnya susu membantu tubuh menyerap kalsium, makanan berlemak membantu penyerapan vitamin larut lemak, dan sebagainya.

Sebaik-baik vitamin adalah dari sumber semulajadi (makanan asal yang sebenar). Dan yang menariknya, buah-buahan ini adalah lebih bagus bila diambil bersama-sama, kerana ada unsur sinergi di dalamnya. Misalnya salam buah-buahan yang mengandungi campuran buah beri memberi lebih kesan dalam menjaga kesihatan daripada mengambil strawberi, blue beri, rasberi,dan sebagainya secara berasingan.

berry 

Oleh itu, salah satu ciri vitamin yang baik ialah mengandungi kombinasi bahan asas dari tumbuhan, atau sekurang-kurangnya mengambil keseluruhan dari zat tumbuhan tersebut (hanya menyingkirkan serat bagi memudahkan penyerapan).

natural vit

Berbalik kepada topik, walaupun kita mengambil hidangan mengikut saranan piramid makanan, namun terdapat banyak fakor yang patut kita ambil perhatian. Misalnya cara makanan tersebut dimasak, berapa lama ia disajikan selepas dimasak, dan sebagainya. Malah gaya hidup kota raya yang mendedahkan kita kepada asap kenderaan, pencemaran alam, malah pengambilan ubat-ubatan yang berasaskan drug, menyumbang kepada rosaknya sel-sel badan. Ia meletakkan tubuh kita dalam keadaan ‘memerlukan antioksidan’.

Beberapa jenis vitamin perlu diambil bersama makanan (selepas makan), misalnya B complex kerana ada komponen vitamin B yang boleh menyebabkan mual. B complex juga memerlukan air yang banyak (makanan yang kaya dengan air pun boleh) bagi membantu penyerapan. Jadi tidak logik jika mahu mengambil vitamin tanpa makanan. Apatah lagi vitamin larut lemak yang memerlukan lemak untuk penyerapan.

Vitamin tambahan bukanlah satu penyelesaian sekiranya anda tidak makan. Mengambil vitamin atau tidak, makanan adalah sumber keperluan asas dalam kehidupan manusia

Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Tak kira di mana anda berada….

Tips Mencegah dan Mengubati Jerawat

Arghhh!!!! Tidak!!!!Jerawat!!!

jerawat

Jerawat adalah musuh no 1 yang suka tumbuh di muka kita.Jerawat adalah masalah kulit yang paling biasa kedengaran. Jerawat disebabkan oleh sebum yang dibuat oleh kelenjar sebaceous dalam pori-pori dikeluarkan secara berlebihan. Sebum yang berlebihan ini akan menutup pori2 dan menyebabkan munculnya bintik hitam atau blackhead. Apabila bakteria di bawah kulit membiak dan membebaskan enzim yang memecahkan sebum ini, maka terhasillah jerawat.

 

Jerawat biasanya berlaku kepada remaja, kerana pada masa ini tubuh menghasilkan testosteron dan hormon kedewasaan lain yang meningkatkan penghasilan sebum itu tadi.

Jerawat biasanya banyak terjadi di bahagian muka, belakang, dada dan bahu kerana di situ terdapat banyak kelenjar sebaceous.

Penyebab jerawat sering disalahtafsir. Ramai yang menganggap jerawat disebabkan oleh faktor kebersihan dan pemakanan. Misalnya makan kacang, coklat… boleh menyebabkan jerawat. Sebenarnya faktor2 di atas boleh memburukkan lagi keadaan, tetapi bukan punca jerawat.

Cara mencegah jerawat:

  1. Cuci muka dengan pencuci yang halal dan kurang bahan kimia
  2. Kurangkan penggunaan syampu atau minyak rambut yang berminyak.
  3. Makan banyak buah-buah, sayur dan air secukupnya.
  4. Dapatkan rehat secukupnya.

Supplement yang membantu untuk mencegah jerawat:

Set Mencegah Jerawat

Set Mencegah Jerawat

  1. B Complex – membantu menstabilkan hormon dan emosi
  2. Vitamin C – menjaga kesihatan kulit
  3. Vita Lea – vitamin dan mineral lengkap, antaranya membantu dalam metabolisma gula. Jika anda ada masalah dengan metabolisma ini, anda terdedah kepada jerawat.

Supplement untuk merawat Jerawat:

Set Merawat Jerawat

Set Merawat Jerawat

  1. Vitamin E – membantu mengurangkan parut
  2. Zinc Complex – melegakan ketidakselesaan akibat jerawat dan menyembuhkan kulit yang rosak
  3. GLA Complex – menyembuhkan kulit yang rosak

Tak rugi anda mencubanya hari ini.

Klik kat bawah ini untuk memesan Set Mencegah Jerawat…

pesan

Set Mencegah Jerawat

 

 

Ataupun Klik kat bawah nih untuk Set Merawat Jerawat

pesan

Set Merawat Jerawat

 

 Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Tak kira di mana anda berada….

Penyakit dan Cadangan Vitamin A-K

Di zaman yang serba canggih ini, seiring dengan peningkatan usia kita, Berikit di senaraikan jenis-jenis penyakit yang biasa kita dengar dan vitamin & mineral yang dicadangkan. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan mendapatkan konsultansi dari pakar (doktor) terlebih dahulu sekiranya menghadapi masalah serius. SENARAI INI BUKAN UNTUK MERAWAT ATAU MENCEGAH YA.Ia adalah cadangan untuk mengurangkan penyakit-penyakit tersebut.

Tak salah mencubakan untuk memastikan kesihatan & kelangsungan kehidupan kita  dan insane-insan yang tersayang.

Alergi

  • Vita-C
  • B Complex
  • Alfalfa
  • Garlic Complex

Alzheimer

  • Vita-E Complex
  • B Complex
  • Omega Guard
  • Garlic

Anemia

  • B Complex
  • Vita-Lea
  • Vita-C

Arthritis

  • Vita-Lea
  • Ostematrix
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • Peppermint-Ginger

Batu hempedu

  • Peppermint-Ginger
  • Lecithin
  • Vita-C
  • Vita-E

Bronkitis dan pneumonia

  • Carotomax
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Zinc
  • Garlic

Buasir

  • Vita-C
  • Vita-E
  • Ostematrix

Carpal tunnel

  • Vita-Lea
  • B complex
  • Vita-C

Cirit-birit

  • B Complex
  • Garlic
  • Performance Drink

Darah tinggi

  • Set A
  • Garlic
  • Fibre Plan Unflavoured
  • Vita-E

Diabetes

  • Set A
  • Garlic
  • Vita-C

Ekzema

  • B Complex
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • GLA Complex
  • Zinc

Fibrocystic breast

  • ACE
  • GLA Complex
  • B Complex

Gout

  • Set A
  • Zinc

Insomnia

  • Ostematrix
  • B Complex

Jangkitan telinga

  • Vita C
  • Zinc
  • Garlic

Jerawat

  • B Complex
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Zinc Complex
  • GLA Complex

Kanser

  • Vivix
  • ACE
  • Garlic
  • Ostematrix
  • B complex

Katarak

  • ACE
  • B Complex
  • Zinc

Kelemumur

  • B Complex
  • Zinc

Kencing kotor

  • Vita-C
  • Zinc
  • Garlic
  • Alfalfa

Kesuburan

  • Vita-C
  • Vita-E
  • Zinc
  • GLA Complex

*Senarai di atas bukan untuk merawat penyakit anda, sila dapatkan nasihat dari pakar atas penyakit serius yang anda hidapi. Pastikan sebarang rawatan yang anda jalani mendapat kebenaran dan pengesahan doktor

5 Tips Banyakkan Susu Semasa Pantang

Mesti ibu-ibu yang hamil dan sedang menanti detik kelahiran bayi comel, tertanya-tanya

“Ada ke susu badan aku nanti ni…??”

”Cukup ke susu aku nanti…??”

“Macam mana nak banyakkan susu badan nanti ya??”

Ibu-ibu, anda jangan risau dan stress dengan situasi ini k… setiap ibu-ibu yang mengandung dan melahirkan pasti akan ada susu yang mencukupi untuk bayi anda yang comel. Cuma cara kita yang akan menentukan susu kita banyak atau pun tidak.

Jika kita rajin, pastinya susu kita akan melimpah-limpah…. Jom kita tgk apa yang saya maksukan dengan rajin tuh jom….

Saiz Perut Bayi

Saiz Perut Bayi

 

1) Sentiasa PERAH susu

Ibu-ibu yang baru melahirkan, kena rajim perah susu, untuk permulaan hasilnya memang agak kurang memberangsangkan, tidak mengapa, ibu-ibu teruskan memerah k…

Di Zaman serba maju ini, banyak mesin2 perah susu di pasaran, cari yang anda rasa sesuai dan bertanyakan kepada kawan-kawan jenama apa yang bagus.

Kalau boleh, perah lah selang satu jam untuk rangsang penghasilan susu yang banyak. Konsep penghasilan susu ibu – lebih kerap di perah, lebih banyak susu akan terhasil. Jangan Maslas k ibu…

Kalau ibu-ibu merasa letih, Jom amalkan lah ESP atau Vita-Lea untuk membantu kita kekal bertenaga.

ESP atau Vita-Lea untuk membantu kita kekal bertenaga.

ESP atau Vita-Lea untuk membantu kita kekal bertenaga.

 

 

Saya sendiri pernah berpantang anak lelaki, dan juga anak perempuan. Saya tahu betapa kerapnya anak lelaki menyusu. Kalau anak saya, sampai setiap 30 minit! Selalu nak mandi pun terkejar-kejar, nak makan pun kena cepat-cepat.

Alhamdulillah ESP sangat membantu saya mengatasi keletihan.

2) Jangan guna stok yang di perah

Especially untuk ibu yang bakal bekerja atau sambung belajar selepas pantang, jangan sesekali guna stok yang telah diperah. Stok tu simpan untuk bila dah masuk kerja/kelas nanti.

Perah dalam botol susu. Tapi simpan dalam plastik untuk jimatkan ruang freezer sebab masa dalam pantang kita expect susu akan sangat banyak sampai tak muat freezer.

Pastikan plastik di label dengan tarikh. Susu dalam freezer bertahan hingga 3-6 bulan

 

EBS yang lengkap bertanda

EBS yang lengkap bertanda

Simpan dalam kuantiti yang sedikit. Contoh kita dapat perah 5 oz untuk sebelah breast. Simpan dalam setiap plastik 2.5oz dan plastik lain 2.5oz. Ini bertujuan untuk tak membazir

Kadang-kadang baby menyusu 2 oz je. INGAT!!Susu yang dah dipanaskan dah tak boleh disimpan semula. Jadi kalau kita terus panaskan 5 oz, tapi baby menyusu sikit je, baki yang berlebih tu terpaksa dibuang. Sayang, kan?

3) Elakkan minum air manis dan banyakkan minum air berkalsium seperti susu & horlicks

Minuman yang manis ni menggalakkan dehidrasi. Kata lainnya, gula yang terlalu banyak dalam minuman tersebut akan menyerap banyak air dalam tubuh kita.

Oleh kerana salah satu komponen terpenting dalam susu ibu adalah air, maka bila tubuh kita kurang air, susu pun akan merudum.

Memang menyelerakan

Memang menyelerakan

Seboleh mungkin banyakkan minum minuman berkalsium seperti air susu, horlicks, milo. Ini adalah kerana komponen terpenting susu adalah kalsium. Sebut susu, mesti dikaitkan dengan kalsium, betul tak?

oste

Kalau rasa susah nak telan susu, atau nak tambah sumber kalsium, boleh amalkan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni mengandungi kalsium dan magnesium.

oste

Sangat bagus untuk merangsang penghasilan susu yang banyak dan pada masa yang sama dapat menghindari sembelit dan menghilangkan sesakit pinggang dan lenguh-lenguh badan.

4) Minum air kosong sebanyak yang boleh

Salah satu komponen utama susu ibu adalah air. Jadi minumlah air banyak banyak terutamanya air kosong atau susu. Pastikan minum minima 3 liter air setiap hari untuk memastikan badan kita sentiasa ada air yang mencukupi untuk menghasilkan susu yang banyak.

air masak

Air masak atau pun air suam adalah amat penting untuk tubuh badan kita

 5) Pujuk diri dan sentiasa berfikiran Positif.

Anda pasti akan melepasi fasa stress ini!!! Ingat, jangan sesekali salahkan diri jika anda stress atau rasa nak menjerit. Ia adalah normal bagi setiap ibu-ibu.Anda tidak keseorangan. Fasa ini akan berlalu lepas lengkap 40 hari. Atau paling lama 3-4 bulan sahaja.

Anak membesar sekejap saja. Sedar-sedar nanti, dah tengok baby kita dah pandai berjalan.

 baby-trying-to-walk-2

Bersabar lah. Besar pahala sabar yang Allah nak hadiahkan pada kita

Sekian saja perkongsian saya buat hari ini. Moga ia membantu ibu-ibu yang sedang tertanya-tanya cara untuk memperbanyakkan susu ibu di masa berpantang nanti..

Jika anda berminat untuk dapatkan Set Penyusuan Shaklee, boleh klik jerk kat gambar kat bawah nih atau pun boleh hubungi saya di:

pesan

 Tercari-cari supplemen yang sesuai untuk diri anda atau keluarga? Atau anda ingin menjana pendapatan 4-5 malahan 6 angka sebulan hanya dari rumah?

Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Tak kira di mana anda berada….

Nutrisi Sihat untuk Semua

Alfalfa

Alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa megandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950an. Pil juga boleh dihancurkan dan sicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang mengidap lupus eritematosus sistematik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

Berikut antara kebaikan alfalfa (berdasarkan testimonial dari pengguna)

Kebaikan Alfalfa untuk Suami/Isteri 

  • Menghilangkan Kelesuan dan Tekanan 
  • Berfungsi Seperti Kacip Fatimah 
  • Meningkat Stamina Suami 
  • Memulihkan Urat Selepas Bersalin 
  • Menganjal dan Menegangkan Payudara 
  • Merawat Masalah Keputihan 
  • Memberi Kelegaan Semasa Haid 
  • Menghilangkan Kegatalan Pada Bahagian Kemaluan 
  • Meransang Penghasilan Susu (Milk Booster), Menambah Kuantiti Susu dan Memekatkanya

Kebaikan Alfalfa untuk Pesakit Resdung/Gatal-gatal/Penyakit Kulit

  • Boleh Membantu Untuk Mengurangkan Resdung 
  • Untuk Mereka yang Elergi Makanan Laut 
  • Mengurangkan Kegatalan Pada Kulit 
  • Boleh Mengurangkan Asma

Kebaikan Alfalfa untuk Dalaman Badan

  • Melawaskan Sistem Perkumuhan 
  • Membuang Angin Dalam Badan 
  • Melegakan Sakit Sendi dan Belakang 
  • Merawat Arthiris-Sakit Sendi Tulang 
  • Membantu Dalam Proses Penghadaman dan Sistem Pencernaan 
  • Membuang Toksin Dalam Badan, Mencuci Usus

Kebaikan Alfalfa untuk Fungsi Diet

  • Merupakan Fiber yang Boleh Mengeyangkan 
  • Boleh Menurunkan Berat Badan** 
  • Kandungan Minyak Peppermintnya Memberikan Sensasi Rasa Sejuk


**Lebih berkesan jika  dimakan bersama Lecithin Shaklee

Berminat dengan produk ini? Alfalfa namanya… Klik jerk kat bawah nih untuk pesanan.

pesan

Petua Menegangkan Payudara Secara Semulajadi

 bigbreast

Memiliki payudara yang anjal dan montok adalah idaman setiap wanita. Memang tidak cantik sekiranya payudara anda kelihatan kendur dan tidak tegang. Tentu ramai wanita di luar sana yang risau dan mencuba pelbagai produk untuk mencantikkan payudara anda.

Tentu seronok dan tersenyum sepanjang hari jika si suami memuji-muji akan kecantikkan payudara anda bukan.

 Punca payudara menjadi kendur dan tidak anjal?

1. Melahirkan dan menyusui anak

2. Pemakaian pakaian dalam yang tidak sesuai juga menyumbang kepada punca mengapa payudara anda mengendur.

  • Bagi ibu menyusu saya syorkan menggunakan pakaian dalam khas untuk ibu seperti mama bra.
  • Sekiranya anda seorang atlet pastikan anda memakai pakaian dalam khas untuk atlet.

 

  1. Tabiat tidur miring juga boleh menyebabkan payudara anda menjadi kendur. Payudara anda tidak mempunyai penyokong sekiranya anda tidur secara miring. Sekiranya anda tidur terlentang payudara anda akan disokong oleh tubuh anda sendiri.

    4. Kekurangan zat pemakanan juga peyumbang kepada masalah ini.

  

Jadi ambillah makanan yang sihat dan mampu membantu mengencangkan otot payudara anda. Kekurangan gizi boleh menyebabkan penyakit seperti tuberkulosis atau kanser payudara. Penghasilan sel yang tidak normal ini akan menyebabkan payudara menjadi kendur, kecil dan turun. Makanan seperti kubis, kacang, tempe, susu dan bawang bagus sebagai sumber zat pemakanan anda.

Berminat untuk memiliki PAYUDARA yang CANTIK dan ANJAL, anda bolehlah menghubungi saya. Produk yang saya amalkan boleh diamalkan oleh IBU MENYUSU kerana ia merupakan makanan tambahan dah ia tidak merbahaya cubalah, insyaAllah berjaya dan anda tentu dipuji suami.

Alfalfa

Kebaikan Alfalfa untuk Suami/Isteri 

  • Menghilangkan Kelesuan dan Tekanan 
  • Berfungsi Seperti Kacip Fatimah 
  • Meningkat Stamina Suami 
  • Memulihkan Urat Selepas Bersalin 
  • Menganjal dan Menegangkan Payudara 
  • Merawat Masalah Keputihan 
  • Memberi Kelegaan Semasa Haid 
  • Menghilangkan Kegatalan Pada Bahagian Kemaluan 
  • Meransang Penghasilan Susu (Milk Booster), Menambah Kuantiti Susu dan Memekatkannya 

 

Ingin mencuba produk ini? klik jer kat bawah nih tuk membuat pesanan.

pesan

Cara Buat Belian Menggunakan e-Sell Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca blog SuperNifzVitamin sekalian…

Alhamdulillah, Shaklee Malaysia telah melangkah maju setapak lagi kini. Seiring dengan kemajuan teknologi masa kini…. 

Pihak pengurusan Shaklee telah memperkenalkan pembelian online untuk memudahkan lagi urusan pembelian produk Shaklee anda iaitu e-Sell atau Shaklee Shopping Cart khas untuk pelanggan setianya.

 Slide2

Ha ini lah logo e-Sell yang Roe maksudkan. DSengan adanya e-Sell ini ia sangat memudahkan anda kerana anda tidak lagi perlu bersusah payah nak SMS, WhatApps atau Call pengedar untuk mendapatkan produk Shaklee. Cash pun dah tak perlu nak kene transfer-transfer lagi dah.

PERINGATAN: Pastikan anda menggunakan browser Mozilla Firefox untuk memudahkan proses pembelian melalui e-Sell.

Jejom Roe kongsikan kat sini langkah-langkah Cara Membuat Pembelian Melalui e-Sell.

 Ok, contoh yang Roe berikan ini adalah melalui Facebook dan Website taw. Anda akan klik pada link seperti di dalam status Facebook danWebsite Roe nih…

 Slide1

 Langkah #1

Pilih bahasa yang anda kehendaki…

 Slide3

 Langkah #2

Klik pada “Agree” / ”Setuju” dan klik butang “Next”.

 Slide4

Langkah #3

Semak bilangan yang dikehendaki. Sekiranya anda ingin menambah atau edit bilangan, produk, anda boleh update “Quantity”.

Slide5

Semak juga jumlah harga dan klik butang “Checkout”.

 Langkah #3

Isi maklumat anda untuk urusan penghantaran

Slide6

Kemudian, klik butang “Continue”/”Teruskan”.

 Slide7

 

 Periksa data-data pengeposan anda

Langkah #4

Slide8

Shaklee akan memaparkan order anda beserta jumlah kos penghantaran (postage/shipping fee).

Untuk pengetahuan anda anda, jumlah postage (wang pos) adalah RM 10 bagi Semenanjung Malaysia dan RM 20 bagi Sabah dan Sarawak, tidak kira berapa jumlah kuantiti vitamin yang anda order.

Amacam, menjimatkan bukan… Anda order 1 botol vitamin ke.. anda order 10 botol vitamin ke,postagenya tetap sama. 

 

 

 

Langkah #5

Seterusnya anda akan di bawa ke screen Pembayaran.

Slide9

Pembayaran boleh di buat melalui “Credit Card” atau “Debit Card”.

“ATM Card” mana-mana bank pun boleh asalkan terdapat sticker Visa pada “ATM Card” tersebut.

 Langkah #6

Ikut arahan untuk pembayaran dan proses order selesai

Penghantaran akan dibuat dalam tempoh 3-5 hari bekerja.

Resit dan tracking number penghantaran akan dihantar kepada anda melalui email dan SMS.

 Pertanyaan

 Mudah bukan… Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi Roe secara terus.

Untuk membuat order vitamin atau sebarang produk Shaklee yang lain, anda boleh klik pada link OrderProduk Shaklee sekarang dan ikut arahan seperti tutorial di atas.

 

NOTA: Sekiranya anda ingin mendapatkan penjimatan di antara 20-25% daripada harga jualan serta menikmati keistimewaan yang lain sekiranya layak, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan menghubungi Roe segera.

Jadi ahli tak semestinya kene jadi pengedar, tapi kalau akan datang anda berminat nak jadi pengedar, langsung tidak ada masalah.

 Terima kasih

 Fanpage: http://www.facebook.com/supernifzvitamin

Email: supernifz@gmail.com

No. HP: 012- 658 4283 (WhatsApp..Sms…)

Kawasan COD: Seri Manjung, Sitiawan, Lumut

Postage : Seluruh Malaysia