Set Penyusuan Versi Mampu Milik B

Hi ibu-ibu di luar sana, masih tercari-cari makanan tambahan bagi membanyakkan / melebatkan susu badan? Puas dah minum susu , makan makan berprotien tetapi susu masih tak mencukupi untuk simanja. Takkan nak bagi si manja susu formula pula? Bukankah susu ibu lagi banyak manafaat berbanding susu formula?? JOM.. saya perkenalkan MILK BOOSTER, makanan tambahan yang semulajadi yang boleh membantu para ibu-ibu sekalian untuk memperbanyakkan/melebatkan susu ibu.

 Tahukah anda Kurma, Susu, Halba, longan kering adalah antara milk booster yang di gunakkan oleh para ibu-ibu yang terdahulu dari kita untuk memperbanyakkan susu ibu. Tetapi sanggupkah para ibu-ibu zaman sekarang ini meneruskan tradisi ibu-ibu zaman dahulu?

♥ sanggup menelan halba yang baunyer…fuhhhh akan menjadikan badan ibu pun berbau yang kuat…

♥ Kurma pula agak susah nak cari melaikan di bulan Ramadhan..

♥ Nak minum susu pula ala2 loya.. bukan semua ibu suka minum susu kan….

Makanan-makanan ini  lah antara makanan-makanan dah minuman yang mempunyai kadar protein yang tinggi . Hurm.. kenapa agaknya protein sangat penting untuk penghasilan susu yang berkualiti? Ini adalah kerana protien dan kalsium adalah komponen utama dalam susu ibu. TETAPI  para ibu-ibu harus faham juga ya, dengan pengambilan MILK BOOSTER sahaja tetapi tidak mengikut konsep penyusuan yang betul, ibu-ibu tidak akan mendapat susu yang mencukupi untuk membuat STOCK untuk memenuhkan peti ais taw..

Jom saya kongsikan cara yang saya amalkan ni, Alhamdullilah anak saya yang ke 4 nih skrng nih dah 7 bulan masih lagi susu saya melimpah ruah.. Kalu tak pump, kompem akan basah lah baju saya.

1. ESP Shaklee (Soy Protien IsolatePowder) 

Zemanta Related Posts Thumbnail

ESP ataupun susu berasaskan Soya yang dihasilkan oleh Shaklee mengandungi Isoflavones (estrogen like effects) yang mana ia dapat membantu ibu-ibu untuk meningkatkan penghasilan susu ibu. Haaa.. ini ada satu lagi kebaikan ESP, tahukah ibu-ibu,selain dari menjadi MILK BOOSTER.

BONUS  1 :Isoflavones juga dipercayai dapat membantu untuk mencantikkan para ibu. Kandungan Isoflavone yang tinggi dalam ESP yang mana ia terkandung dalanm soya dapat membantu mengurangkan garis penuaan, dan bertindak sebagai pelembap semulajadi.

BONUS 2 :Isoflavones juga dapat membantu menguatkan tulang dan gigi. Ia lah kan kadang-kadang dalam kita begitu asik nak berikan yang terbaik untuk si manja, kita sering terlupakan keperluan siri kita sendiri. Kita sering lupa yang badan kita juga memerlukan kalsium yang cukup untuk memastikan tulang kita sentiasa kuat, menguatkan gigi sekali gus dapt mengurangkan tulang rapuh dan gigi rosak.

BONUS 3 : Kajian juga menunjukkan yang Isoflavone disalurkan pada bayi  malalui susu ibu, dapat menguatkan tulang bayi dan memastikan tumbesaran gigi yang kuat.

 

2. Alfalfa Shaklee

Zemanta Related Posts Thumbnail

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang dipercayai sejak turun temurun sebagai makanan yang boleh menambah susu ibu. Malah di sesetengah negara pengeluar susu lembu, lembu-lembu diberi makan alfalfa! Ia adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan protein, kalsium dan klorofil.

Alfalfa ni juga sesuai untuk mereka-mereka yang begitu susah untuk makan sayur taw… Senang jerk, sebab Alfalfa Shakle dating dalam bentuk tablet, telan jer…

So ibu-ibu diluar sana, apa lagi yang di tunggu- tunggu tu?? Jom dapatkan kebaikan dari sumber semulajadi ni… Tak salah kan mencuba demi untuk si manja tersayang. JOM…JOM…JOM…

Nak tau berapa?? Jom contact saya.. sms buleh… whatsapp buleh…

Zemanta Related Posts Thumbnail

Set Penyusuan Versi Mampu Milik A (Berbaloi-baloi)

Kebiasanya bila orang tanya tentang Set Penyusuan Shaklee , bersusun/berlambak-lambak senarai vitamin/supplement yang nak kena makan. Kadang-kadang sampai stress orang bila tengok banyaknya vitamin yang perlu diambil setiap hari.

Pastuh akan tertanya-tanya dalam hati, “Mahalnya!!! Orang yang banyak duit boleh lah makan supplement Shaklee n…” dah ler tuh berjenis-jenis pulak tu nak kena makan…

TETAPI, tahukah anda hanya yang sanggup mencuba sahaja yang akan peroleh kebaikanya.. OFCOZZ hasilnya akan berlipat kali ganda dan berbaloi-baloi u… Di sebabkan itu lah permintaan keatas supplement/vitamin Shaklee semakin hari semakin menjadi-jadi.. Testimoni demi testimoni dapat kita baca…Alhamdullilah hasilnya mmemang memuaskan.

Bagi anda yang inginkan…

  • Membanyakkan susu badan
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Kurang rasa lapar
  • Baby cepat kenyang kerana susu pekat
  • Kulit gebu dan menawan

Dengan budget yang sesuwai, saya mengesyorkan Set Budget di bawah

 set susu budget

 

Ok,untuk makluman semua Set yang ini bukan sahaja untuk yang punya budget minima, tapi juga untuk yang tak sanggup telah macam-macam vitamin lain. Oh, jangan salah faham bahawa supplement lain tak penting. Cuma ini yang kritikal gitu.

Set Penyusuan Shaklee Edisi Budget mengandungi ESP dan juga Alfalfa. Sekiranya anak menghidap G6PD, maka Alfalfa boleh digantikan dengan Ostematrix.

 

Fungsi setiap supplement diterangkan secara ringkas;

1. ESP Shaklee

Berfungsi untuk top-up kekurangan protein di dalam diet anda. Walaupun kita makan ikan, ayam, daging dan macam-macam lagi, kebiasaannya protein tersebut sebahagian besar terurai apabila dimasak.

Disebabkan ESP kaya dengan protein, ia bukan sahaja membanyakkan susu. ESP juga membantu mengekalkan tenaga, lambatkan rasa lapar dan mencantikkan kulit.

Paling best… ESP turut menganjalkan miss ‘B’

Rujuk entri “ESP Shaklee Supplement Terbaik Untuk Penyusuan” dan “Soya ESP Shaklee, Selamat Ke?” untuk bacaan lanjut.

2. Alfalfa Shaklee

Alfalfa dalam set ini berfungsi sebagai Milk Booster. Buat yang belum tau, Alfalfa diakui ramai lebih power daripada fenugreek dan mempunyai 1001 khasiat yang sudah saya bongkarkan dalam entri terdahulu (rujuk entri “Kelebihan & Khasiat Alfalfa Shaklee“).

Alfalfa juga merupakan supplement kewanitaan yang hebat kerana ia membantu merawat masalah keputihan disamping mengetatkan rahim. Jangan terkejut kalau si suami semakin ‘sayang‘ dengan selepas anda mengamalkan Alfalfa

3. Ostematrix

Fungsi khas Ostematrix adalah sebagai supplement kalsium. Kekurangan kalsium boleh memberikan impak secara direct terhadap penghasilan susu. Ibu yang menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari.

Kalau anda jenis yang tak lalu minum susu, pastilkan anda mengambil Ostematrix setiap hari. Tak perlu susah payah minum susu. Telan saja 4 biji dah cukup

Standard disclaimer:

Pengambilan sebarang supplement TIDAK bermaksud anda boleh mengabaikan Perkara Asas Penyusuan. Anda juga perlu mengamalkan Tips & Petua Banyakkan Susu Badan supaya penghasilan susu adalah optimum.

Berminat nak mencuba Set Penyusuan Shaklee edisi Budget? Jom lah cuba… tak rugi mencuba kan…

P.s. – Sekiranya anda memerlukan konsultasi untuk mengatasi cabaran penyusuan anda, sila isikan Contact Form di bawah atau hubungi saya di nombor yang tertera

Jom Buat Masker Cara Mudah & Murah

 Jom

 

 

 

 

Sempena Promosi Collagen Shaklee bulan ni, apa kata kita mula rajinkan diri buat masker. Alah murah je masker handmade. Walaupun murah, kesan boleh dirasai dengan sekali pakai jer

Oh, sebelum terlupa… Pantang larang masker ni satu jer – kena konsisten!

Kalau nak hasil terbaik, tak boleh malas-malas lah kan? Kalau nak kulit gebu & cantik pun malas, ai tak tau nak kata apa

Nak buat masker nih senang je… Colet sikit bahan dan campur dengan ESP ke… Collagen ke… Vitamin E ke… Lepas tu terus sapu kat muka. Siap!

Macam step 1,2,3 pulak kan?

Kadang saya sapu gitu aje, tak campur apa-apa.

Contohnya macam Collagen. Campur je dengan sikit air, lepas tu sapu kat muka. Wah tegang rasa.

Vitamin E pulak teman sejati jika jerawat bertandang. Takde can (baca chance) la jerawat nak bertenggek lama-lama kat muka. Sehari terus hilang, sekali dengan parut hilang!

Kalau nak blusher kan muka pulak, yang Chewable Vitamin C tu, rendam jap dalam air, pastu sapu- sapu kat muka. Waahh rasa segar. Lepas kering dalam 2- 3 jam tu, cuci. Esoknya nampak lah pipi kemerah-merahan. Jimat duit beli mekap. Ahaks

Tapi walaupun cam best pakai masker hari-hari, kita tak boleh kerap sangat. Takut kulit kita jadi stress dan terlalu kering. Tak pasal- pasal nanti tak dapat kesan kulit berseri seperti yang kita idamkan.

Bahan-bahan dapur yang boleh juga kita buat masker termasuk lah telur putih, madu, susu, plain yogurt. Kemudian kita bancuh bersama ESP, Collagen (yang tengah promo ni kan), Vivix, atau Vitamin E.

Setiap bahan masker homemade ni, masing- masing ada fungsi tersendiri. Jadi boleh pilih nak guna bahan mana satu untuk buat masker:

  1. Yogurt – melembapkan kulit
  2. Susu & soya buat sendiri – mencerahkan kulit
  3. Telur – melembapkan kulit, menghilangkan kedut, mencerahkan kulit
  4. Tembikai – mengecilkan liang pori- pori, merawat sunburn
  5. Tomato – melembapkan kulit, bagus untuk kulit berminyak, yang ada blackhead dan jerawat (acne)
  6. Pisang – menyegarkan kulit, melembutkan kulit, menghilangkan jerawat di muka dan freckles
  7. Lemon – merawat kulit kusam

Oh banyak lagi…

Tunggukan entry seterusnya, saya akan kongsikan masker- masker homemade versi Shaklee

Ingin kelihatan cantik berseri lagi menawan? Dapatkan Shaklee Collagen Powder dengan harga runtuh bersama bonus tak masuk akal bernilai RM597!

Hubungi saya di nomber yang tertera sebelum promosi berakhir

Sumber rujukan – Efacial Masks

Sign-latest

Selamat Tinggal Jeragat & Sunburn!

Biasa kalau kulit kita terdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa lama, kulit akan kena sunburn. Dah kena sunburn nih, susah nak cerah balik, kan? Tak masuk lagi kalau kulit kita berkawan baik dengan jeragat

Hari ini saya suka nak berkongsi tentang pengalaman seorang kawan yang menggunakan Collagen Shaklee untuk menghilangkan jeragat di muka dengan cepat.

Alhamdulillah berbaloi- baloi sangat dengan harganya! Tengok perubahan pun, terasa sangat berbaloi- baloi kan?

 

 

 Collagen-seb&slps

Saya kongsikan kisah beliau di bawah…

 

Pic dua-dua ni memang asli. Sebab itu korang boleh tengok kesan pigmentasi yang semakin samar-samar tu.

Kalau saya apply foundation, memang kesan tu hilang rata je dengan kulit. Dulu kakak saya sendiri selalu suruh saya guna naturactor bagai. Hehe.

Sebenarnya dah bertahun-tahun dengan jeragat ni… Semakin teruk bila mengandung. Makin menjadi-jadi!

Jadi saya ambil keputusan, biarlah saya tunggu hilang sendiri je dengan supplement Shaklee ni. Takyah susah susah nak sembunyikan, sebab saya yakin ia akan hilang…

Kesan utama daripada pengambilan Collagen Shaklee:

  • Sangat terasa kulit kita semakin lembut dan gebu
  • Semakin cerah bukan kat muka je, tapi semua bahagian!
  • Kesan calar-calar dan sunburn, semua takde dah! Sebab dulu saya ni memang ahli persatuan, jadi sangat aktif berjemur dan berkhemah sana sini.

Alhamdulillah, beliau sangat berpuas hati dengan Collagen Shaklee. Saya yakin, siapa yang dah cuba, sure jatuh cinta punyalah

Oh, sebelum terlupa… Bulan nih (October 2013) ada promosi Collagen Shaklee dengan harga tak masuk akal! Siap boleh dapat bonus bernilai RM597

Anda berminat dah cuba rasai kehebatan Collagen Shaklee? Boleh isikan Contact Form di bawah atau hubungi saya terus di nombor yang tertera

Sign-latest

Cinch Energy Tea Mix

cinch-tea

Cinch Energy Tea Mix merupakan gabungan Adunan Proprietary dari Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. 

Cinch Shake Mix

Cinch

CinchShake Mix adalah Campuran Proprietari Protein dengan Leusina, di mana ia,
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO

Cinch Shakes mengandungi 3 jenis iaitu Cafe Latte, Vanilla, Chocolate. Ia sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa
anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang
dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Performance Maximum

PD

Performance Maximum merupakan minuman Hidrasi Tulen – Sebelum, Semasa dan Selepas latihan. Ia juga merupakan penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Vita-Lea for Children

Vita-Lea Child

Vita-Lea for Children direka khas untuk kanak-kanak. Ia dapat membekalkan 19 vitamin dan mineral yang dperlukan oleh kanak-kanak. Ia juga merupakan sumber kalsium pembina tulang, baik  untuk kesihatan dan membekalkan Vitamin B.

Meal Shakes

MealShakes

Meal Shakes Shaklee merupan Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

GLA Complex

GLA

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.